48353775086 d5ff6be23c c

Tim Hofman zegt 'sorry': schaamt zich niet voor turbodeugende woke-opvattingen

Binnenlandsep 02 2022, 17:00
Programmamaker Tim Hofman zegt 'sorry' en belooft verbetering. Geintje natuurlijk, de man schaamt zich niet voor zijn deugende houding en woke-opvattingen. In plaats daarvan geeft hij zijn critici een sneer.
Hofman wuift de kritiek op zijn gedrag en opvattingen weg. Hij framet zijn critici liever als mensen die moeite hebben met het feit dat hij opkomt voor 'mensen met minder macht dan jij' (via MSN).
Daar zit dan ook direct de kern van het probleem: In de woke-wereld van Tim Hofman heb je (blanke) heteroseksuele mannen die de macht hebben, en de rest. Ben je een man dan heb je macht. Ben je ook nog eens heteroseksueel dan heb je privilege. En ben je daar bovenop ook nog eens blank en/of hoogopgeleid, dan speel je het leven al helemaal op 'easy mode'.
Die hele opvatting valt nu natuurlijk compleet in duigen, omdat half Nederland komende winter flink in de problemen dreigt te raken. Blank, zwart of pimpelpaars: wie de verwarming in december laat loeien, mag nu alvast gaan sparen.
Hofman negeert dat soort problemen, voornamelijk door zijn woke-ideologie. Hij legt de focus liever op 'gemarginaliseerde groepen', en kijkt daarbij het liefst weg van de oorzaak of trekt een totaal verkeerde conclusie. Worden er homo's of transseksuelen in elkaar gemept (in de Randstad)? Dan is 'Nederland' homo- en transfobisch. Wijs je Tim richting de oorzaak of de daders, dan krijgt hij al snel kortsluiting. Dan gaat het namelijk (vaak, niet altijd!) om een andere 'gemarginaliseerde groep' en weet Tim even niet meer welke kant hij op moet deugen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En eerlijk is eerlijk, wat hij heeft gedaan om de slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag te helpen is niets minder dan lovenswaardig. Maar zodra het over 'mensen van kleur', homoseksuelen of transseksuelen gaat, komt hij niet verder dan een oproep om 'bewustwording te creëren'. Zelf ziet hij dat als het 'geven van een stem' aan die groepen mensen, maar het deel van de samenleving die de boodschap zou moeten horen, luistert niet. Hofman trekt dan vervolgens de conclusie dat er nóg meer gedeugd moet worden en dat de beoogde 'gemarginaliseerde groepen' alleen maar in het hoekje van slachtofferschap thuishoren. En ja, daar worden mensen wel een keer zat van!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten