10707344634 573767e2b8 c

Elon Musk: 'Twitter houdt nog altijd belangrijke informatie achter over nep-accounts'

Buitenlandjun 06 2022, 20:00
Het getouwtrek tussen miljardair Elon Musk en het sociale mediabedrijf Twitter gaat maar door. Musk heeft nog steeds niet alle informatie gekregen om zelf te kunnen achterhalen hoeveel spam- en nep-accounts het platform heeft. Om die reden dreigt hij nu te stoppen met de deal.
Musk heeft er weinig zin in om miljarden te veel te betalen voor een socialmediaplatform dat voor misschien wel meer dan 20 procent uit bots en spam-accounts bestaat. Wat Elon Musk betreft lult het Twitter-bestuur uit hun nek als ze zeggen dat het om slechts 5 procent van alle accounts gaat. Iedere gebruiker kan zelf ook wel zien dat het er veel meer zijn dan dat.
Het is echter maar de vraag of het probleem daadwerkelijk om de hoeveelheid bots en spam-accounts gaat. Het Twitter-bestuur was al niet happig op het idee dat Musk het bedrijf over zou gaan nemen. Vooral vanwege het feit dat Elon Musk radicale vrijheid van meningsuiting bepleit. De linkse mannetjes die de touwtjes in handen hebben bij Twitter vrezen dat allerlei (rechtse) meningen dan weer vrij baan zullen krijgen op internet. En dat niet alleen, Musk zou dan ook laten zien hoe ver Twitter is gegaan en zou kunnen gaan in het bespelen van de politieke arena, door de algoritmes van het bedrijf te openbaren.
Het mooie aan dit hele verhaal (via de NOS) is dat Musk eigenlijk alleen maar kan winnen. Als Twitter de informatie niet verstrekt dan keldert de prijs van hun aandelen, omdat niemand het bedrijf meer vertrouwt. Musk (en anderen) kunnen het dan voor een habbekrats kopen en het bedrijf een andere richting op laten gaan.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
De daadwerkelijke strijd om de vrijheid van meningsuiting, want daar gaat het hier eigenlijk om, begint pas na de overname. Wie een beetje heeft opgelet heeft kunnen zien hoe zowel in de Verenigde Staten als in de Europese Unie alleen al bij het horen over de overname meenden stappen te moeten zetten om vrijheid van meningsuiting te moeten beteugelen, zogenaamd vanwege 'desinformatie'. Musk gaat dus nog heel veel meer geld kwijt zijn aan rechtszaken als de overname eindelijk rond is. Of hij blaast de deal op en dan kunnen we allemaal aanschouwen hoe Twitter-aandelen compleet onderuit gaan. Ook leuk!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten