shutterstock 537133411

He's baaahaaaaack! Elon Musk bevrijdt Donald Trump uit de Twitter-Goelag

Buitenlandnov 20 2022, 7:52
Jawel, het is gebeurd! De nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk dus, heeft Donald Trump zijn account teruggegeven. De ex-president van Amerika mag dus weer lekker gaan twitteren. Heel rechts is verheugd... terwijl heel linkse tranen met tuiten huilt. Ondertussen is het wachten of Trump daadwerkelijk zelf ook terugkomt. Hij maakt tegenwoordig immers alleen nog maar gebruik van zijn eigen, alleen in Amerika te gebruiken, Truth Social.
Tijdenlang kon je, als je naar het Twitteraccount ging van Donald Trump, geen enkele tweet zien. "Account suspended," stond er alleen maar. Geen oude tweets, laat staan nieuwe tweets. Anderhalf jaar lang - geen nieuwe statusupdate van de politicus die Twitter op de meest effectieve manier wist te gebruiken van allemaal.
Maar dat is nu anders. Want als je het account @RealDonaldTrump nu checkt zie je alle tweets weer staan. Nou ja, de tweets die niet al voor zijn ban verwijderd waren door linkse Deug-wokies bij het oude Twitter, tenminste.
Hoe dit kan? Heel simpel. Elon Musk heeft een peiling georganiseerd, zoals wij gisteren al berichtten. Twitteraars kregen 24 uur de tijd om te stemmen: hun stem zou de doorslag geven. Zoals Musk het zei, "Vox Populi, Vox Dei." Oftewel: de stem van het volk is de stem van God.
De stemming werd uiteindelijk nog heel spannend (volgens Musk zelf doordat bots ineens losgingen toen 'Ja' op zo'n 65% stond), maar de "ja" stem op de vraag "Trump moet terugkomen" heeft gewonnen. 51,8% stemde voor, 48,2% tegen. Het is naar mijn weten de meest succesvolle en grootste Twitterpeiling ooit: 15.085.458 mensen brachten hun stem uit. Of nou ja, accountsVolgens Musk is de peiling gezien door maar liefst 134 miljoen mensen.
Natuurlijk hebben hele horden linkse gekkies woedend gereageerd. Jonathan Greenblatt, de leider van de ADL wat zeg maar de Amerikaanse versie van CIDI is, bijvoorbeeld. Die zeurt en klaagt dat de terugkomst van Trump bewijst dat Musk "niet eens bijna serieus is" wat betreft het bestrijden van "haat, misbruik en desinformatie." Let wel, Greenblatt is dus hoofd van een Joodse lobbygroep... terwijl Trump altijd zij aan zij heeft gestaan met de Joodse gemeenschap, met Israël, en terwijl zijn schoonzoon uit een Joodse familie komt en zijn eigen dochter Ivanka zich bekeerd heeft tot het Jodendom.
Het is een belachelijke aanval op Musk én Trump. Maar dit hoort er tegenwoordig nu eenmaal bij. Als je tegen Woke bent ben je een hater, een racist, een antisemiet. Ja, ook als je van het Jodendom houdt. Nog even en zelfs anti-Woke Joden worden van antisemitisme beschuldigd als ze Wokeness wanstaltig vinden.
Musk heeft natuurlijk meteen gereageerd op deze aanval. "Hé, stop met lasteren!" schrijft hij onder de belachelijke tweet van Greenblatt.
Natuurlijk had Trump enorme aantallen volgers op Twitter. Toen zijn account hersteld werd waren dat er opeens nog maar 37. Maar Musk had zijn engineers daar al opgezet. Na een uur of wat waren het er 350.000. Daarna 1 miljoen. En op het moment van schrijven heeft hij alweer iets meer dan 9 miljoen (!) volgers terug. De rest komt daar ongetwijfeld ook nog bij.
Dit is natuurlijk een overwinning voor de meningsvrijheid. De beslissing om Trump te bannen was puur politiek. Zelfs de uitleg van de ban door Twitter was wanstaltig. Het was allemaal "zijn tweet kán geïnterpreteerd worden als." "Onze moderators geloofden dat hij dit of dat eigenlijk bedoelde." Geen enkel ander mens is om die 'redenen' geband. Alleen Trump.
En dat is niet zo gek, want de Deug-bovenonsgestelden wilden Trump ten koste van alles van Twitter af hebben. Als ze daarvoor regels en redenen moesten verzinnen, soit, dan deden ze dat.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Alleen ja, nu heeft Musk het voor het zeggen bij Twitter, en hij speelt dat achterlijke spel niet meer. "Vrijheid van meningsuiting voor iedereen," is zijn motto, "hoewel niet vrijheid van bereik." Wat inhoudt dat sommige individuele tweets een minder groot bereik krijgen als ze "hatelijk" zijn. Maar de account zélf niet. En permanente bans, tja, daar heeft Musk sowieso eigenlijk ook een broertje dood aan.
Het is nu afwachten of Trump daadwerkelijk terugkómt. Want hij is actief op zijn eigen social media website Truth Social. Deze site is niet beschikbaar in Europa, alleen in Amerika. Blijkbaar heeft hij het daar prima naar zijn zin - en hij heeft flink wat conservatieve opiniemakers meegenomen, zeker mensen die ook geband waren op Twitter.
Maar... veel van die mensen zijn nu in ere hersteld op Twitter, en zijn meteen alweer aan het twitteren geslagen. De Twitter @alx bijvoorbeeld. Ook hij werd eraf gegooid door een stel zielige Woke-moderators, maar ook zijn account is weer actief, en ja, ook hij maakt er meteen gebruik van. Net als Jordan B. Peterson en The Babylon Bee.
Aangezien Trump ook weer kandidaat is voor het presidentschap kan hij het zich eigenlijk niet veroorloven om alleen maar actief te zijn op Truth. Hij zal toch echt iets moeten gaan doen met Twitter.
Dat wordt leuk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten