screen shot 2023 01 26 at 131634

Waarom de buffetkast een comeback maakt

Economiejan 27 2023, 16:30
Als jij nog op zoek bent naar een nieuwe kast, dan is een buffetkast een hele goede optie. Dit type kast maakt de laatste jaren een grote comeback. Het stoffige imago is helemaal verdwenen! Buffetkasten zijn juist trendy en een sfeervolle toevoeging aan iedere woning. In het onderstaande artikel lees je meer over de mogelijkheden van dit meubelstuk.
Wat is een buffetkast?
Buffetkasten zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Toch kun je het type eenvoudig herkennen aan de twee verschillende delen. Het bovenste gedeelte van de kast heeft legplanken en in sommige gevallen glazen deurtjes. Het is hoe dan ook open opbergruimte. Het onderste gedeelte is daarentegen helemaal gesloten. Er zitten deurtjes voor de opbergruimte en/of er wordt gebruik gemaakt van lades. Een moderne buffetkast wordt ook wel een half gesloten vakkenkast of vitrinekast genoemd.
Buffetkasten van mangohout
Zowel in de interieurwereld als de mode-industrie wordt duurzaamheid steeds belangrijker. In 2023 zijn buffetkasten van hoogwaardig hout daarom erg populair. Deze kasten hebben een lange levensduur en zijn een goede investering. Een mooi voorbeeld is een mangohouten buffetkast. Massief mangohout is erg sterk, duurzaam en betaalbaar. Van zichzelf heeft het hout een warme kleur en een robuust uiterlijk. De houtsoort brengt direct meer sfeer in de woning! Als je dol bent op de industriële woonstijl, kun je kijken naar mangohouten buffetkasten met zwarte accenten.
Kast met twee functies
Doordat een buffetkast uit twee verschillenden delen bestaat, heeft de kast ook twee functies. Het onderste gedeelte gebruik je puur als opbergruimte. Spullen liggen netjes en uit het zicht opgeborgen. In het bovenste gedeelte laat je jouw favoriete woonaccessoires, kamerplanten, fotolijsten of souvenirs zien. Je kunt het ook op de traditionele manier gebruiken voor servies. Vroeger werd het servies dat achter de glazen deurtjes stond enkel als decoratie gebruikt.
Niet alleen voor de eetkamer
Een kast met servies wordt meestal in de eetkamer geplaatst. Maar als je de opbergruimte op een andere manier wil gebruiken, kan de buffetkast natuurlijk ook een ander plekje in huis krijgen. Gebruik het bijvoorbeeld als boekenkast in de zithoek, als handdoekenkast in de badkamer of als robuuste toevoeging aan jouw thuiskantoor. Buffetkasten zijn vaak groot van formaat en hebben veel opbergruimte. Hierdoor komt het goed van pas in iedere kamer.
Buffetkasten in iedere stijl
Een traditionele buffetkast heeft een rustiek of klassiek uiterlijk. Tegenwoordig kun je de kast in allerlei stijlen vinden. Van een industriële look tot een heel minimalistisch design. Het materiaalgebruik en de kleurkeuze speelt hierbij een belangrijke rol.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten