sdcc 2015 gina carano 19570433359

Elon Musk en gecancelde Star Wars-actrice Gina Carano bundelen krachten in strijd tegen Disney

Mediafeb 08, 10:00
Gina Carano, de voormalige Star Wars-actrice bekend van haar rol in The Mandalorian, heeft officieel aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen Disney en Lucasfilm, met de steun van niemand minder dan Elon Musk. De actrice maakte haar besluit bekend via een uitgebreide post op haar officiële X-account.
Carano vertelde over de gebeurtenissen die leidden tot haar plotselinge ontslag uit The Mandalorian, waarbij ze verwees naar een Twitter-verklaring van Lucasfilm die haar beschuldigde van het maken van verwerpelijke en onaanvaardbare posts waarin mensen werden vernederd op basis van hun culturele en religieuze identiteiten. Ze betwistte deze beweringen en stelde dat ze oneerlijk werd aangevallen vanwege haar afwijkende meningen, waarbij haar woorden consequent werden verdraaid om haar af te schilderen als een extreemrechtse extremist.
De actrice ging in op specifieke beschuldigingen, zoals het labelen van haar als racist en transfobe, en verduidelijkte dat haar posts verkeerd werden begrepen en uit hun context werden gehaald. Carano benadrukte dat haar vragen over mondkapjes, lockdowns en gedwongen vaccinaties geldige onderwerpen waren voor openbare discussie, en ze stelde vragen bij de ongelijke behandeling die ze ervoer in vergelijking met haar mannelijke medespelers die vrijuit hun mening mochten uiten.
Met betrekking tot de steun die ze ontving van Elon Musk, deelde Carano mee dat de oprichter van Tesla juridische hulp had aangeboden aan mensen die waren ontslagen wegens het uitoefenen van hun recht op vrijheid van meningsuiting. Tot haar verrassing kwam Musk zijn belofte na, en Carano uitte haar diepe dankbaarheid voor de mogelijkheid om haar zaak tegen Lucasfilm en Disney aan te kaarten.
Elon Musk, die Carano's rechtszaak op Twitter erkende, nodigde anderen uit die geloofden dat ze in aanmerking kwamen, om deel te nemen aan de juridische actie tegen Disney. De betrokkenheid van de technologiemagnaat benadrukt verder het belang van de zaak en de bredere implicaties ervan op het gebied van vrijheid van meningsuiting in de entertainmentindustrie.
Los van de juridische stappen lijkt Musk mogelijk nog andere plannen te smeden waarbij hij via X mysterieus doet over een mogelijke overname van Disney. Hoewel dit aanvankelijk onwaarschijnlijk lijkt, dachten mensen eerder hetzelfde toen de geruchten circuleerden dat Musk interesse had getoond in een overname van Twitter.
Het rommelt overigens al langer bij Disney. CEO Bob Iger heeft geconcludeerd dat het bedrijf terug moet naar de basis, waarbij het plezier van het publiek voorop moet staan, in plaats van te zwaar te leunen op het geforceerd overbrengen van een (sociale) boodschap. Zo gaan er geruchten dat de nieuwe Sneeuwwitje-film, die bol staat van controverse vanwege een overdreven inclusieve cast die totaal geen recht meer doet aan het originele verhaal, nu de schermtijd van de WOKE-actrice Rachel Zegler beduidend gaat inperken. Al lijkt een recent bericht – waar ook het oog van Musk op is gevallen – aan te geven dat de gekte nog in volle gang is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten