Filmpje! Thierry Baudet tackelt referendumkiller Kajsa Ollongren: 'niet een festival, maar referendum is democratie'

Geen categoriesep 03 2019, 18:00
De fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Tweede Kamer, Thierry Baudet, heeft geen goed woord over voor het van belastinggeld betaald 'democratiefestival', dat afgelopen week werd georganiseerd in Nijmegen. De minister van Binnenlandse Zaken had het festival georganiseerd 'om de democratie te vieren', maar raakte zelfs de gratis kaartjes niet kwijt.
In gesprek met parlementair verslaggever Ernst Lissauer legt Baudet uit dat niet een democratiefestival, maar een referendum échte democratie is. Volgens Baudet is het wrang dat uitgerekend een referendumkiller als Ollongren zo'n feestje in Nijmegen organiseert. De partij van Baudet liet daarom een vliegtuig over het festivalterrein vliegen met een tekst op sleeptouw: "democratie is een referendum".
[caption id="attachment_234152" align="aligncenter" width="400"]Thierry Baudet (FVD) in actie tijdens het plenaire debat op 3 september 2019. Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten Generaal Thierry Baudet (FVD) in actie tijdens het plenaire debat op 3 september 2019. Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten Generaal[/caption]
Ook in de Tweede Kamer woelde Forum voor Democratie zich op het onderwerp 'democratische vernieuwing'. Tijdens het plenaire debat voerde Baudet het woord en verzocht de Tweede Kamer tot het organiseren van een algemeen debat over democratische vernieuwing. Met het verzoek keert Baudet terug naar de kern van de redenen waarom FVD ooit is opgericht: het bewerkstelligen van democratische vernieuwing.
[caption id="attachment_234153" align="aligncenter" width="400"]Diverse fracties reageerden positief op het voorstel van Thierry Baudet om te spreken over democratische vernieuwing. Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten Generaal Diverse fracties reageerden positief op het voorstel van Thierry Baudet om te spreken over democratische vernieuwing. Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten Generaal[/caption]
De aanwezige fracties van CDA, ChristenUnie e.a. stonden welwillend tegenover het voorstel. CDA-Kamerlid Van der Molen liet weten dat men in commissievergadering aankomende week al vragen gaat opstellen voor de minister van Binnenlandse Zaken over het onderwerp 'democratische vernieuwing' en de adviezen van Staatscommissie Remkes. Hij nodigde Baudet daarom ook uit zich bij deze overleggen te voegen om daar zijn ideeën ter tafel te brengen. En oh ja, Forum voor Democratie gaat ook weer de provincie in om nieuwe ideeën op te doen en in gesprek te gaan met haar leden en kiezers:
Al met al geen slechte start van het nieuwe jaar ondanks de strubbelingen van het zomerreces.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten