BVNL start petitie: rem op bevolkingsgroei, stop migratieplan EU

BVNL start petitie: rem op bevolkingsgroei, stop migratieplan EU

Politiekmei 02, 14:00
Er komt weer een politieke partij met een petitie. BVNL houdt een petitie over de rem op bevolkingsgroei, stop migratieplan EU. We weten dat de partij van Wybren van Haga zich veel zorgen maakt om de uit de hand lopende bevolkingsgroei in Nederland. Daarom komt men naast een referendum ook met een petitie om de druk op het kabinet op te voeren.
''Nederland gaat kapot aan de enorme stroom immigranten die ons land al jaren overspoelt. Als we ons land willen redden, moeten we nu nee zeggen. Nee tegen nog meer mensen. Solidariteit en barmhartigheid kennen grenzen. En die grenzen zijn al veel te lang – letterlijk en figuurlijk – overschreden. Daarom start BVNL een petitie tegen het EU-plan ter bevordering van arbeidsmigratie. Ons land heeft meer dan genoeg arbeidspotentieel. We kunnen de verborgen werkloosheid terugdringen, banen die niets bijdragen opheffen, het ziekteverzuim omlaag brengen, het verschil tussen een uitkering en werken vergroten en banen waar een tekort aan is beter betalen. We moeten het opgesloten arbeidspotentieel van het slot halen. De 55-plusser die wel wil, maar geen kans krijgt, de parttimer die meer uren wil en de vele werkloze migranten die wij in Nederland al hebben. Genoeg is genoeg. Er hoeft – en kan – niet nog meer bij.'', aldus BVNL.
DDS: Waarom moet men de petitie tekenen terwijl de verwachting is dat het kabinet het toch naast zich neerlegt, veel mensen zien namelijk de waarde van petities niet meer in?
''Het is onvoorstelbaar dat de EU nu voor Nederland gaat bepalen dat we nog meer migranten uit niet-westerse landen zouden moeten stimuleren. En dat terwijl de problemen van vorige migratiegolven nog steeds niet zijn opgelost. Mensen hebben op de VVD gestemd in de veronderstelling dat deze partij de migratie juist zou beperken maar het resultaat is precies het tegenovergestelde. Het liefst zou BVNL zien dat over dit thema een referendum zou worden uitgeschreven maar omdat D66 het referendum heeft afgeschaft hebben we gekozen voor een petitie. Het is een belangrijk signaal aan dit migratiekabinet om te laten zien dat we juist minder immigratie willen in plaats van de huidige ongecontroleerde toestroom van mensen die op korte termijn vaak weinig gaan bijdragen aan onze samenleving maar wel een enorme extra druk betekenen voor onze zorg, ons onderwijs en onze woningmarkt.'', volgens Wybren van Haga.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten