screen shot 2022 12 14 at 201931

D66'er Sjoerdsma draait als een windvaan: Eist stoppzetting levering F35-onderdelen aan Israël

Politieknov 08 2023, 17:00
In wat lijkt op een staaltje politieke acrobatiek waar zelfs de meest geharde circusartiest nog een puntje aan kan zuigen, heeft D66's Sjoerd Sjoerdsma zich ontpopt tot een ware Houdini van het Binnenhof. Na eerst volmondig Israëls recht op zelfverdediging te erkennen, gooit hij nu plotseling het roer om en roept op tot het stoppen van de levering van F35-onderdelen aan Israël, beschuldigend dat het land het oorlogsrecht zou schenden.

Israël heeft het volste recht zichzelf te verdedigen, om terreurgroep Hamas uit te schakelen. Tegelijkertijd is water, voedsel en stroom blokkeren voor 2 miljoen Gazaanse burgers zeer onverstandig.

NU.nl
NU.nl
@NUnl

Israël stopt ook watertoevoer naar Gazastrook nu.nl/buitenland/628…

306
Reply
Laten we even terugspoelen naar 9 oktober, toen Sjoerdsma met stellige overtuiging verkondigde dat Israël "het volste recht heeft zichzelf te verdedigen". Fast forward naar vandaag, en de man lijkt gevangen in een web van zijn eigen tegenstrijdigheden. Nu schreeuwt hij van de daken dat Nederland moet stoppen met de levering van onderdelen voor de F35's aan Israël, een land dat volgens hem het oorlogsrecht met voeten treedt.
Wat is er gebeurd met de Sjoerdsma die begrip toonde voor de precaire veiligheidssituatie van Israël? Het antwoord lijkt te liggen in de grillige wereld van politieke expediëntie. Blijkbaar wanneer het D66 uitkomt, is Israël de betrouwbare bondgenoot, maar zodra het politieke tij keert, zijn zij de schurken.
Met zijn eis om alle juridische adviezen over schendingen direct met de Kamer te delen, probeert Sjoerdsma een imago te scheppen van transparantie en ethiek. Maar laten we niet vergeten dat dit de man is die enerzijds Israëls zelfverdediging steunt, en anderzijds roept om sancties wanneer het hem zo uitkomt.
Het is deze soort politieke dubbelhartigheid die het vertrouwen in politici ondermijnt. Hoe kan men nu geloofwaardig blijven wanneer men de ene dag zegt A en de volgende dag B? Het lijkt erop dat Sjoerdsma zijn kompas niet ingesteld heeft op het noorden van principes, maar op het draaien van de wind van de publieke opinie.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het geval Sjoerdsma laat zien dat in de politiek je woord slechts zo sterk is als je laatste uitspraak. Voor de kritische kiezer blijft er weinig anders over dan zich af te vragen: Wie is Sjoerd Sjoerdsma nu werkelijk, en waar staat D66 nu eigenlijk voor? Het is hoog tijd dat D66 eens kiest voor een koers en daarbij blijft, in plaats van de politieke golven te berijden als een opportunistische surfer op zoek naar het perfecte moment voor de foto.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten