whatsapp image 2023 02 23 at 174621

De Roze Leeuw roept op tot boycot regenboogdebat COC na uitsluiting FVD'er. Waar wachten BBB en BVNL op?!

Politiekfeb 24 2023, 10:00
De Roze Leeuw, een stichting die zich inzet voor de fysieke en mentale weerbaarheid van seksuele minderheden (de holebi's red.), roept politieke partijen op om vandaag niet deel te nemen aan het regenboogdebat van het COC. Volgens voorzitter Lennard van Mil is het debat slechts bedoeld om goedkoop te scoren voor de bühne en wordt de gemeenschap hier niet mee gediend. Hij stelt dat afzien van deelname juist een krachtig statement zou zijn.
De Roze Leeuw is woedend over het uitsluiten van FVD'er Nick Mijnhart van een regenboogdebat in de provincie Gelderland. Volgens de stichting is dit volstrekt onacceptabel, zeker omdat Mijnhart zelf homoseksueel is. Het COC, dat het debat organiseert, zou volgens De Roze Leeuw een woke-organisatie zijn die FVD'ers uitsluit op basis van politieke overtuiging, wat volstrekt belachelijk wordt gevonden.
De Roze Leeuw gelooft in eigenaarschap in plaats van slachtofferschap en zet zich in voor de fysieke en mentale weerbaarheid van seksuele minderheden. De stichting vindt dat het uitsluiten van politici op basis van politieke overtuiging niet thuishoort in een inclusieve samenleving.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Deze actie van het COC wordt dan ook fel bekritiseerd door De Roze Leeuw. Van Mil roept politieke partijen op om afstand te nemen van het debat en zich uit te spreken tegen deze vorm van intolerantie. Hij benadrukt dat het belangrijk is om ook andere politieke overtuigingen te respecteren en dat het uitsluiten van mensen op basis van politieke overtuiging een verkeerd signaal afgeeft aan de samenleving.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het COC heeft nog niet gereageerd op de oproep van De Roze Leeuw. Het regenboogdebat vindt vandaag plaats in Ede en zal naar verwachting aandacht krijgen vanuit de politiek en de media. Als BVNL en BBB principes hebben dan boycotten zij ook de totalitaire engnekken van het COC. Waar wachten ze op?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten