Er is witte rook: Piet Adema (CU) nieuwe landbouwminister

Er is witte rook: Piet Adema (CU) nieuwe landbouwminister

Het heeft even geduurd maar Nederland heeft een nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Piet Adema (CU) heeft de ondankbare taak gekregen om de boeren naar de slachtbank te leiden. Hij moet de klus van Henk Staghouwer afmaken.

Adema was eerder gedeputeerde van de provincie Friesland, waarnemend burgemeester in Achtkarspelen, Tynaarlo en Borger-Odoorn en partijvoorzitter van de ChristenUnie. Momenteel is hij bestuurder en toezichthouder in de ondernemersbranche. Wordt in traditie van het partijkartel voor zijn loyaliteit beloont met een ministerschap.

Het belooft voor Adema gelijk een gezellige week te worden op zijn nieuwe post. Hij mag woensdag akte nemen van de langverwachte bevindingen van stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Dit zijn de conclusies van de gesprekken onder leiding van Remkes tussen het kabinet, boeren en andere betrokkenen bij het stikstofdossier naar buiten. Dit belooft een donker toekomstperspectief te worden voor de landbouwsector.

De functie van Adema zal volledig bestaan uit boze reacties van boeren incasseren en boeren slecht nieuws brengen. Hulp, perspectief of 'meedenken' zit er niet bij. En als minister in dit rampenkabinet mag hij uiteindelijk het aller slechtste nieuws gaan brengen, namelijk: 'we blijven bij ons stikstofbeleid en het wordt zelfs nóg strenger'.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De beste man gaat deel uitmaken van het slechtste kabinet ooit van de Nederlandhaters Rutte en Kaag. Deze regeringscoalitie wil de boerenstand helemaal vernietigen. De enige vraag is of dat met onmiddellijke ingang gebeurt of dat ze nog een paar maanden, misschien enkele jaartjes, door mogen gaan terwijl ze langzaam dood gewurgd worden. De tijd zal het ons leren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties