Filmpje! Wilfred Genee lacht zich om een breuk om afscheidsvideo Dick Benschop: 'Dit is Jiskefet!'

Politieksep 17 2022, 11:00
Wilfred Genee was bepaald niet onder de indruk van het filmpje dat Dick Benschop had gemaakt om zijn afscheid aan te kondigen als grote baas van Schiphol. Sterker nog, de presentator van Vandaag Inside vond het ronduit hilarisch. "Dit is Jiskefet!" vatte Genee zijn visie samen. En daarin had hij nog gelijk ook.
Dick Benschop vindt het voor zichzelf heel dramatisch dat zijn avontuur bij Schiphol Airport beëindigd wordt. En dus heeft de man een video gemaakt waarin hij zijn afscheid aankondigt, en heel ernstig uitlegt wat dit allemaal betekent.
Bij Vandaag Inside gaf Wilfred Genee te kennen dat zijn reactie een andere was dan waar Benschop op hoopte.
"Ik zat er naar te kijken," zei Genee, "en toen moest ik gelijk aan dít denken." Vervolgens werd er een filmpje van de oude hitshow Jiskefet afgespeeld.
Johan Derksen legde daarop uit hoe Benschop aan zijn 'succesvolle' (voor hemzelf) carriere is gekomen.
Benschop, zei Derksen, "is door Wim Kok bij Shell naar binnen geduwd dan had Wim Kok een spion daar. Die wist precies wat er ging gebeuren. En toen is hij naar Schiphol gegaan..."
Op dat moment onderbrak Genee Derksen en zei hij dat Benschop daarvoor nog wel even de PvdA (in de campagne) "naar de klote" had geholpen.
"Ja, [zulke mensen] promoveren ze weg," reageerde Derksen. "Anders werd hij burgemeester, maar dat doe je zo'n gemeente ook niet aan."
Hoe dan ook, vertelde de nationale bromsnor daarop, "Wouter Bos zou eerst de baas worden van Schiphol [maar] die haakte af." En toen dachten ze dus in de politiek, "nou, dan sturen we die lul daarheen."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En ja, zo werkt het natuurlijk in de politiek én in het Grote Bedrijfsleven - twee takken van sport die overigens nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden zijn. Incompetente figuren worden niet met een bosje bloemen naar huis gestuurd, nee, ze worden weg gepromoveerd. Daardoor kunnen ze in de politiek hun partij misschien geen schade meer berokkenen, maar ze verpesten het vervolgens wel voor een hele boel mensen die afhankelijk zijn van het bedrijf of de organisatie waar ze aan de top worden neergeplant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten