screen shot 2023 03 23 at 121959

FVD-Kamerlid wil lidmaatschap EU, NAVO en WHO beëindigen: "Ze dienen het Nederlandse belang NIET"

Politiekjun 20 2023, 19:30
Een opmerkelijke tweet van Pepijn van Houwelingen, Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie (FVD), heeft recentelijk het sluimerende debat rond Nederland's betrokkenheid bij internationale organisaties aangewakkerd. Want, zegt hij, zou Nederland niet gewoon uit "globalistische organisaties" als de VN en de NAVO moeten stappen?
In Amerika is er met enige regelmaat debat over het lidmaatschap van dat land van organisaties als de Verenigde Naties en de NAVO. De mainstream is dat de voordelen lidmaatschap opwegen tegen de nadelen, maar er wordt wél met elkaar over gesproken en gedebatteerd. Met name conservatieven en libertariërs beargumenteren met enige regelmaat dat ze er eigenlijk uit zouden moeten stappen, al was het maar om te voorkomen dat Amerika betrokken wordt bij problemen van ándere landen; problemen die de hare niet zijn.  
Van Houwelingen wil dat dit debat ook in Nederland gevoerd gaat worden. Sterker nog, FVD wil niet alleen een debat hierover, maar wil het lidmaatschap van bepaalde organisaties zo snel mogelijk al beëindigen.
"Wat Forum voor Democratie betreft verlaat Nederland zo snel mogelijk de EU, de NAVO en de WHO," aldus de FVD'er. "Deze globalistische organisaties zijn TOTAAL gecorrumpeerd en dienen het Nederlandse belang NIET." Dat is waarom Van Houwelingen en FVD willen dat Nederland dit soort zaken - gezondheid, wetgeving, defensie - zélf regelt, en het niet overlaat aan supranationale organisaties waar gewone burgers weinig tot geen invloed op hebben.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Er zijn enkele partijen, zoals bijvoorbeeld de PVV, die ook denken aan een Nexit, maar wat de andere organisaties betreft hoor je niets of weinig van ze. De mainstream gedachte is dat Nederland lid is van die organisaties... en daar is allemaal wel mee gezegd. Maar Van Houwelingen vindt dat helemaal geen sluitende logica.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten