thierry baudet ahoy

FVD-leider Thierry Baudet verzet zich krachtig tegen voorgesteld verbod op politieke partijen

Politiekjun 28 2023, 15:30
Vandaag vond er in de Tweede Kamer een belangrijk debat plaats over de mogelijkheid van een partijverbod voor Forum voor Democratie (FVD). FVD-leider Thierry Baudet maakte van deze gelegenheid gebruik om een discussie aan te gaan met experts over de uitdagingen van de zogenaamde "antidemocratische onderstroom" in Nederland en om krachtig zijn standpunt te verdedigen tegen het voorgestelde verbod op politieke partijen waar het huidige kabinet aan werkt. Binnen de partij van Baudet staat een sterke en veerkrachtige democratie centraal, waarbij het volk daadwerkelijk invloed heeft op het beleid. Baudet en zijn medestanders zijn ervan overtuigd dat het huidige politieke systeem in Nederland gebreken vertoont en dat er verandering nodig is om de democratie te versterken.
Baudet en voormalig FVD-senator Paul Cliteur betogen dat in een gezonde democratie iedereen moet kunnen deelnemen aan het publieke debat. Het verbieden van politieke partijen zou een verontrustende inperking van de vrijheid van meningsuiting en politieke diversiteit zijn. FVD pleit voor een weerbare democratie, waarin burgers worden betrokken bij het politieke proces en waarin er ruimte is voor kritische geluiden. De partij gelooft dat een sterke democratie gebaseerd is op een gezonde publieke discussie, transparantie en verantwoording.
In deze tijd van openlijke discussies over partijverboden en dagelijkse censuur, waarin grondrechten met minachting worden behandeld, stelt Forum voor Democratie (FVD) terecht de vraag wie nu werkelijk anti-democratisch en extremistisch is. FVD-leider Thierry Baudet wijst bijvoorbeeld op het stelselmatig negeren van referenda-uitslagen en de schending van grondrechten van minderheden tijdens de coronatijd. Het feit dat de lichamelijke integriteit niet werd gerespecteerd en het mogelijk verbieden van oppositiepartijen zijn zorgwekkende ontwikkelingen.
Daarnaast uit FVD bezorgdheid over het instellen van censuur op social media en het streven om een publieke omroep die hen niet welgezind is uit het bestel te verwijderen. Het feit dat er mogelijk een politieke partij verboden zou kunnen worden, is zonder twijfel een uiterst verontrustende en potentieel gevaarlijke ontwikkeling. Het inperken van de vrijheid van politieke expressie en het beperken van de deelname van bepaalde partijen aan het democratische proces vormt een bedreiging voor de fundamenten van onze samenleving.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten