fv hlbnwyaeqniz

HAHA! D66-leden stemmen om de partij kapot te maken: 'Tjeerd de Groot alsnog in de top 10'

Politieksep 21 2023, 13:00
Het is een fantastische dag vandaag! D66-leden hebben namelijk besloten om de haatsmurf Tjeerd de Groot alsnog de top 10 in te stemmen. Daardoor maakt hij in theorie toch nog iets van kans om terug te keren in het parlement. Dat is goed nieuws omdat hij, hoewel hij een vreselijk mannetje is, hij ook desastreus is voor het imago van D66. En er valt nog iets op aan de definitieve kieslijst: de top 5 staat, op één vrouwtje na, vol mannen.
Bij D66 zijn ze zogenaamd héél trots op hun eisen voor diversiteit. Niet qua meningen, natuurlijk, want in dat opzicht is het gewoon een communistische partij. Er is maar één mening toegestaan: pro-Woke en pro-Klimaat. Die wordt getolereerd.
Maar goed, ze kijken wel naar diversiteit qua uiterlijkheden. Sterker nog, daar draait het allemaal om bij deze partij. Tot we aankomen bij hun definitieve kieslijst. Want nu de leden gestemd hebben blijkt dat ze maar liefst 4 mannen in de top 5 gezet hebben. 
Ja, dat lees je goed: D66'ers kiezen voor de patriarchie!
Op plek 1 staat Rob Jetten (halfman, maar toch). Op plek 2 Jan Paternotte. Op plek 3 Hans Vijlbrief. En pas dan, op de vierde plek, vinden we de eerste vrouw (blank natuurlijk): Anne-Marijke Podt. Zij wordt gevolgd door Joost Sneller.

Kleurtjes

En dat is niet alles. Oh nee. Want als je kijkt naar de kleur van de kandidaten, dan zie je dat er in de top 5 geen enkele persoon 'van kleur' staat. De eerste kan pas gevonden worden nu op plek 9. Het gaat dan om Mpanzu Bamenga. Die stond eerst op een veel betere plek, maar de D66-leden hebben even duidelijk gemaakt wat ze daar van vond: de zwarte meneer is zo, hop, even op een plekje gezet dat hij moet bidden om er nog in te komen.
Vervolgens zie je Salima Belhaj op plek 13, Fonda Sahla op plek 15, Spencer Alberg op plek 19. Dat is het qua gekleurde mensen in de top 20. Dat zijn er dus 4.
Hilarisch genoeg heeft D66 zelfs niet voor de schijn de rest van de lijst - van 20 naar 50, die mensen hebben echt geen kans dus daar hadden ze werkelijk iedereen kunnen neerzetten, puur voor de schijn - opgevuld met 'minderheden.' Van 20 tot 50 staan er maar 5 'etnische minderheden' op de lijst. En op de hele lijst hebben we het dus over maar 9 personen.
Diversiteit voor jou, niet voor ons. Dat is het motto van D66.

Tjeerd de Groot en Wieke Paulusma

Hilarisch genoeg hebben de leden ook besloten om bepaalde D66'ers hoger op de lijst te zetten. Zo is Wieke Paulusma opeens op plek 7 gezet. Deze dame heeft moeten knokken voor haar positie, en was volgens mediaberichten zelfs in paniek. Nou, dat hoeft niet meer. Want met deze plek kan ze mogelijk nog net blijven zitten in de Kamer.
Ook Tjeerd de Groot heeft een sprongetje gemaakt. Hij stond op 12. De nummer 11, Candan, heeft zich teruggetrokken dus hij zou al naar die plek gaan. Maar wacht, de leden hebben hem nog een plekje hoger gezet.
Ja, dat lees je goed. De haatsmurf van de Nederlandse politiek staat op plek 10 bij D66.
En dat is geweldig nieuws. Want De Groot is een verschrikkelijke man - een dictator pur sang, een wannabe autocraat, een demonendienaar... en heel Nederland weet het. De enigen die daar blijkbaar enigszins anders over denken zijn D66-léden. Maar ja, dat is niet heel verrassend aangezien die in de kern natuurlijk net als hij het kwaad dienen.
Gewone Nederlanders - ook linkse kiezers - staan daar anders in. Die stemmen voor een heel groot deel op instinct. En als ze naar De Groot kijken en luisteren weten ze: dat is een vervelende man met wie je niets te maken wilt hebben.
Door net in de top 10 te komen kan De Groot zijn partij electoraal dus weer lekker beschadigen. En dat is geweldig nieuws voor ons allemaal.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. We gaan er daarom scherp in, met gestrekt been. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze campagne er hard in te gaan!
Overigens is Lisa van Ginneken ook flink naar voren gekomen. Deze persoon staat nu op plek 12. Dat is volgens de peilingen geen verkiesbare plek, maar met nog twee maanden te gaan kan je natuurlijk niet uitsluiten dat Van Ginneken uiteindelijk alsnog de Kamer in komt. D66 kan in theorie immers best 12/13 zetels halen, of maar 10... maar als de partij daarna deel gaat uitmaken van het kabinet, tja, dan zullen een paar van die Kamerleden doorschuiven naar het kabinet, wat de mensen achter hen op de kieslijst de gelegenheid geeft om alsnog plaats te nemen in die verschrikkelijke Tweede Kamer-bankjes.
All around is het dus goed nieuws wat de D66-leden hebben gedaan. Ze laten zien dat al dat gezeur over 'diversiteit' en het pushen van vrouwen onzin is... En ze hebben er meteen ook even voor gezorgd dat één van de meeste gehate politici van Nederland zijn partij de komende maanden lekker kan blijven beschadigen. Geweldig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten