shutterstock 1805450596

Nieuwslezer Jan de Hoop veroordeelt toegangsbewijzen horeca keihard: 'Dictatuur!'

Politieksep 04 2021, 12:00
Ook RTL 4-nieuwslezer Jan de Hoop vindt het belachelijk dat het kabinet "toegangsbewijzen" voor de horeca overweegt. "Ik ben gevaccineerd," schrijft De Hoop, "maar vind dit veel te ver gaan." Vervolgens waarschuwt hij er zelfs voor dat moeten waken dat we niet in een "dictatuur" terechtkomen.
Nederlandse horeca zijn woedend dat het dictatoriale kabinet overweegt om coronatoegangsbewijzen in te voeren voor café's en restaurants. Natuurlijk hebben ze helemaal gelijk. Dit is een ronduit dictatoriaal voorstel. Als we dit accepteren creëren we echt Apartheid, maar dan niet gebaseerd op huidskleur maar op iemands medische status. Vreselijk. Volstrekt bezopen. En al helemaal omdat die aartsleugenaar van een Hugo de Jonge eerder met klem ontkende dat het deze kant zou opgaan in ons land.

Jan de Hoop vindt toegangsbewijzen gevaarlijk

RTL Ontbijtnieuws-presentator Jan de Hoop heeft nu ook gereageerd op het onzalige idee voor toegangsbewijzen in de horeca en bij kleine evenementen. Daarbij neemt hij geen blad voor de mond. En dat is veelzeggend, want De Hoop is niet een media personality met een heel uitgesproken, harde eigen mening. Hij houdt zich normaal gesproken wat op de vlakte en wil vooral "gezellig" zijn.
Nou, van die gezelligheid is nu even niets over. Want, schrijft hij op Twitter, hoewel hij zelf gevaccineerd is vindt hij dit idee "veel te ver gaan. Iedereen mag ook volgens de wet over zijn eigen lijf beschikken." Maar met toegangsbewijzen komt dat belangrijke principe volgens hem dus in gevaar.
Sterker nog, hij gaat verder door te verwijzen naar het feit dat we zo in een héél onverkwikkelijke situatie terechtkomen. "Oppassen dat we niet in een soort dictatuur terecht komen," schrijft hij namelijk gevolgd door de hashtag #vaccinatiedwang.
https://twitter.com/JandeHoop/status/1433883649355747344

Wakker worden

Het is buitengewoon opmerkelijk. Je gaat bijna denken dat Jan de Hoop - of all people - wakker aan het worden is wat betreft de dictatoriale aard van het coronabeleid.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wel een vraagje Jan: als je dit echt meent, loop je zondag 5 september (morgen dus) dan ook mee in de demonstratie op De Dam?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten