screen shot 2024 02 05 at 185351jpg

Kijk! Ralf Dekker en Thierry Baudet vegen de vloer aan met quasi-democratische Nederlandse staat

Politiekfeb 05 , 17:00
De Nederlandse staat maakt zich op geen enkele manier dan ook druk om onze vrijheden. Het enige waar die bureaucraten en managers zich mee bezig houden? De boel 'rustig' houden zodat het leven zo gemakkelijk mogelijk is voor henzelf. Welke impact dat heeft op óns laat ze koud. Dat maken Ralf Dekker en Thierry Baudet vandaag duidelijk in de uitzending van Forum Inside. Die verschijnt vanavond pas in het geheel online, maar FVD heeft al even een korte clip online gezet.
"Kennelijk staat de Nederlandse staat niet pal voor de vrijheid van meningsuiting," aldus Baudet in de clip, "en voor de grondrechten van haar burgers. De Nederlandse staat voert een bepaalde ideologie onder het mom van grondrechten en democratie, maar eigenlijk doen ze iets anders."
Maar, vraagt Baudet vervolgens aan zijn tafelgenoten: wat is het doel dan? Waar zetten al die politici van de kartelpartijen én alle ambtenaren zich dán voor in?
Ralf Dekker heeft het antwoord. Een antwoord dat aan de ene kant vrij onschuldig klinkt, maar dat feitelijk heel gevaarlijk is. Want, zegt Dekker, "dat is volgens mij een don't rock the boat-beleid." 
Wat dat inhoudt? "Zoveel mogelijk polarisatie proberen te vermijden, de mensen met de langste tenen krijgen de meeste aandacht. Om te voorkomen dat er reuring ontstaat moet alles rustig blijven," legt Dekker uit.
Maar dan gaat hij verder: "Het effect daarvan is dat de polarisatie juist toeneemt omdat er niet ferm stelling wordt genomen, ook als dat wél nodig is."
Tafelgast Paul Cliteur beaamt Dekkers uitspraken door heel simpel "juist," te zeggen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS willen we de boot juist WEL heen en weer schudden. En lekker hard ook. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons die knettergekke mafketels in Den Haag wakker te schudden.
Hoewel zo'n beleid mogelijk "echt Nederlands" klinkt is het extreem gevaarlijk. Het zorgt er immers voor dat overduidelijke waarheden niet hardop gezegd mogen worden als het betekent dat het hardop zeggen voor onrust kan zorgen.
En ja, dat is precies wat we steeds weer zien in ons land. Daarom hebben ze het steeds weer over "de toon," en nooit over "de inhoud."
De nieuwe uitzending van Forum Inside verschijnt vanavond online.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten