duimzuiger rutte

Lokale VVD'ers will actie: 'CDA en VVD moeten samen optrekken tégen D66, anders stekker uit kabinet'

Politiekaug 20 2022, 8:56
Hoewel de aandacht van gans Nederland gericht is op het CDA zit het ook niet lekker bij de VVD. Op lokaal en provinciaal niveau zijn er namelijk steeds meer VVD'ers die actie eisen van hun partijtop; actie tegen D66 wel te verstaan.
Voordat Wopke Hoekstra zijn beruchte interview aan het Algemeen Dagblad was er vooral aandacht voor de asielcrisis en de problemen die zij veroorzaakt bij de VVD. VVD-Kamerleden én lokale VVD'ers hebben het namelijk compleet gehad met het asielbeleid van Rutte IV. Niet zo gek natuurlijk, want zij weten beter dan wie ook dat dit ze stemmen gaat kosten bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2023.
Hoewel we het nu allemaal over het CDA hebben is de storm bij de VVD nog lang niet gaan liggen. Dat blijkt wel uit deze boze tweet van Teun Heldens. Heldens is VVD-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Peel en Maas, en zit ook in de Provinciale Staten van Limburg voor zijn partij. 
"CDA en VVD moeten nu samen optrekken tegen de onderdrukking door D66," zegt Helders. Dit natuurlijk omdat a) VVD'ers klaar zijn met het waanzinnige D66-beleid van het kabinet én b) omdat dit ook steeds meer geldt voor CDA'ers. Die laatsten zijn vooral bezig met stikstof, de eersten vooral met asiel. In beide gevallen geldt: hun partijen worden kapotgemaakt. En dat gebeurt doordat ze D66 het beleid laten bepalen.
"Lukt dat dinsdag niet," schrijft Helders vervolgens, "dan trekken ze de stekker maar uit dit kabinet."
Met andere woorden, als CDA en VVD er dinsdag bij het plenaire debat over de uitspraken van Wopke Hoekstra er niet in slagen het kabinetsbeleid bij te sturen en D66 dus een stap terug te laten doen, dan vindt Helders dat het einde oefening moet zijn voor dit wanstaltige kabinet.
(Artikel gaat verder onder de promotie voor onze apps)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Je krijgt het gevoel dat deze opvatting breed gedeeld wordt, zowel onder VVD'ers als onder CDA'ers. Het zou mij verbazen als dit kabinet de rit uitzit - of zelfs maar de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 haalt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten