Peiling! D66 nóg verder onderuit, nog maar 11 zetels voor Sigrid Kaag

Peiling! D66 nóg verder onderuit, nog maar 11 zetels voor Sigrid Kaag

Links een komodovaraan, rechts een andere komodovaraan. Links: in het wild gefotografeerd door TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard. Rechts in het wild geschoten door Anna Kucherova / Shutterstock.com.

De ijzige koningin van de Nederlandse politiek - Sigrid Kaag - heeft een probleem. Steun voor haar partij is namelijk totaal weggevallen. Van de 24 zetels die D66 vorig jaar haalde bij de verkiezingen zijn er nu nog maar 11 virtueel over. Dat blijkt uit de meest recente peiling van Maurice de Hond.

Als je na de peiling van vorige week dacht dat het niet nog erger kon worden voor Kaag en de haren, nou, dan kom je vandaag bedrogen uit. Want uit de nieuwste peiling van De Hond blijkt dat D66 nóg verder is weggezakt de afgelopen zeven dagen. Jawel, de Democraten staan op een magere 11 zetels. Dat zijn er 13 minder dan bij de verkiezingen van 2021. De partij is dus meer dan gehalveerd.

De situatie is zó slecht geworden voor D66 dat de partij nu virtueel kleiner is dan GroenLinks én dan de PvdA. Zielig, gewoon. Want de PvdA is natuurlijk dé linkse partij die eigenlijk gewoon niets meer voorstelt en al jaren niet meer dan een schim is van haar oude zelf.

Peiling! D66 nóg verder onderuit, nog maar 11 zetels voor Sigrid Kaag

Volgens De Hond blijft BBB van Caroline van der Plas ondertussen groeien. Van der Plas heeft de laatste tijd wat kritiek te verduren gekregen, maar de effecten daarvan zie je (nog) niet op de peilingen. In ieder geval niet bij De Hond.

Verder is het opvallend dat de PVV enorm stabiel is. 17 zetels vorig jaar, 17 zetels vorige week, en 17 zetels vandaag. Ondertussen blijft FVD op de vijf zetels staan die de partij nu ook bezet in de Tweede Kamer. En Volt is teruggevallen naar hetzelfde aantal virtuele zetels, waar de partij voor de crisis met Nilüfer Gündogan nog op een stuk of 14/15 stond.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Oh. En dan hebben we de VVD en het CDA natuurlijk nog niet eens vermeld. De VVD blijft ook zetels verliezen. Die club staat nu nog maar op 22 zetels, dat zijn er 12 minder dan bij de verkiezingen. En het CDA moet nog altijd genoegen nemen met 7 zetels. Het lukt Wopke Hoekstra maar niet om zijn partij weer relevant te maken onder kiezers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties