shutterstock 573642037

Politiebonden zijn geouwehoer met asielzoekers in Ter Apel spuugzat: 'Vreemdelingenpolitie, leg je werk neer!'

Politiekdec 24 2021, 15:00
Politievakbond ACP drukt zich in een persbericht nog netjes uit, maar het is overduidelijk dat ze helemaal klaar zijn met de etterende situatie met agressieve asielzoekers in het overvolle Ter Apel. De politievakbond spreekt van "chronische onderbezetting" bij de vreemdelingenpolitie en waarschuwt ervoor dat de gezondheid, veiligheid en het privéleven van deze agenten steeds meer onder druk is komen te staan.
Buschauffeurs en personeel van het asielzoekerscentrum in Ter Apel zijn niet langer de enige partijen die aan de bel trekken. Politievakbond ACP geeft nu ook aan dat de maat vol is. Tegelijkertijd gebruiken ze de kritiek om een sterkere positie bij de onderhandelingen over de nieuwe politie-cao te krijgen, meldt RTL Nieuws. Hun doel is om te blijven onderstrepen dat er nu écht wat moet gebeuren voor de agenten en specifiek voor de vreemdelingenpolitie.
Hiermee brengen ze de politie enigszins in een vervelende positie. Want als er niets aan Ter Apel gebeurt, waardoor buschauffeurs moeten blijven worden beschermd en burgers last blijven houden van agressieve asielzoekers, gaat een beter politie-cao dan helpen? Agenten die het inmiddels niet meer trekken omdat er om de haverklap wat aan de hand is, zullen het nog steeds niet trekken ook al gaat hun loon met een paar procent omhoog en krijgen ze een paar extra vrije dagen. Natuurlijk zouden agenten een veel betere cao moeten krijgen, maar daar los je dit probleem niet mee op.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Als de politievakbond zich echt hard wil maken voor de vreemdelingenpolitie, dan moeten ze eisen dat er eens echt actie wordt ondernomen tegen de overlast door asielzoekers in Ter Apel. De situatie lijkt nu door de vakbond te worden gebruikt om het eigen bestaansrecht te willen onderstrepen, in plaats van de vreemdelingenpolitie niet langer op te willen blijven zadelen met iedere dag weer hetzelfde geouwehoer rond dat asielzoekerscentrum.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten