32579377453 b7ff0682ef c

Provinciale Statenverkiezingen 2023 worden een enorm uitgavenfestijn: D66 Big Spender met 1.125.000 euro!

Politiekjan 07 2023, 13:00
De Provinciale Statenverkiezingen van 2023 naderen snel en veel politieke partijen gaan flink uitpakken met hun verkiezingscampagnes. Zo heeft de VVD al 1.050.000 euro uitgetrokken voor haar campagne en D66 zelfs 1.125.000 euro. Ook GroenLinks en FVD gaan voor de volle 900.000 en 800.000 euro respectievelijk. Maar er is ook een nieuwkomer op de politieke scene: BBB, die 750.000 euro heeft gereserveerd voor hun verkiezingscampagne.
Helaas is de trieste waarheid dat de oude partijen, zoals de VVD en D66, gratis en voor niets reclame krijgen van de grote media. Zij krijgen beeldtijd op televisie en ruimte in de kranten zonder dat ze daarvoor hoeven te betalen. Dit is een oneerlijke situatie, want nieuwkomers als BBB en FVD moeten het doen zonder dit soort gratis publiciteit.
Het is jammer dat de media deze oneerlijke verhouding creëren, want het betekent dat partijen met minder geld een achterstand hebben. Het is belangrijk dat de kiezer alle informatie krijgt om een weloverwogen keuze te maken bij de verkiezingen, en daarom is het juist zo belangrijk dat alle partijen evenveel ruimte krijgen in de media.
FVD heeft zich altijd hard gemaakt voor eerlijkheid en rechtvaardigheid, en daarom is het ook belangrijk dat zij en andere kleinere partijen dezelfde kansen krijgen als de grote partijen. Goddank is FVD in staat om relatief dichtbij de grote oude partijen te blijven - die van het partijkartel - puur en alleen omdat FVD verreweg de grootste ledenpartij van het land is. Leden betalen contributie, die contributie kan vervolgens gebruikt worden in verkiezingscampagnes.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Maar dan nog; zelfs dan heeft FVD natuurlijk een grote achterstand vanwege alle gratis media die het partijkartel krijgt. Ook de afgelopen weken zijn er weer overal positieve propaganda-artikelen verschenen over D66'ers en VVD'ers. Dat gaat in de komende weken en maanden alleen maar toenemen. Dat komt dan nog bovenop de 1.125.000 euro die D66 gaat besteden en de 1.050.000 euro die de VVD heeft klaargezet.
Laten we hopen dat de kiezer zich bewust is van deze oneerlijke verhoudingen en dat ze hun stem geven aan de partijen die het meest voor hen betekenen, ongeacht hoeveel geld ze hebben uitgegeven aan hun campagne - en hoeveel (gratis) media-aandacht ze kregen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten