eric van der burg

Staatssecretaris geeft vertrokken partijgenoot trap na: 'Als ik het ergens niet mee eens ben, weet de VVD dat wel'

Politieksep 02 2022, 15:58
Bij de VVD wordt kritiek, hoe slap ook, duidelijk niet in dank afgenomen. VVD-Kamerlid Daan de Neef kondigde dinsdag zijn vertrek aan en zegde tevens zijn VVD-lidmaatschap op omdat hij het niet eens is met het asielbeleid van het kabinet. VVD-staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) geeft hem nog een trap na: 'Als ik het ergens niet mee eens ben, weet de VVD dat wel.'
Als we de staatssecretaris mogen geloven dan heeft Daan de Neef nooit ook maar iets van kritiek geuit op het asielbeleid, meldt het AD). De totaal onzichtbare VVD'er had in dit stadium van de asielproblematiek ineens een geweten, stond op, en vertrok.
Nou is dat op zich al vreemd, aangezien het hier om een voormalig strategisch adviseur van Mark Rutte gaat. Maar goed, we hebben het hier dan ook over een slap en nat 'washandje' die alle andere onethische praktijken van het kabinet totaal aan zich voorbij liet gaan. Zaken als de toeslagenaffaire en de armoedeval van half Nederland zijn allemaal geen probleem, maar bij de asielcrisis trok hij (dinsdag pas!) de grens.
Het gaat echter niet zozeer om dit Kamerlid dat nu boos de deur achter zich dicht heeft getrokken, maar om de imagoschade die de VVD erdoor lijdt. Staatssecretaris Eric van der Burg doet nu net alsof er bij de VVD zat ruimte is voor kritiek en tegenspraak. En hij moet die suggestie ook wel wekken, want uit alles blijkt dat dit bij de VVD absoluut niet (meer) het geval is. De partij zit vol met jaknikkers, of heeft iemand een andere verklaring voor het feit dat 'tassendrager' Sophie Hermans fractievoorzitter en mogelijk opvolger van Mark Rutte is?
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Die partij is zo verdorven als wat. Het sneue voor Daan de Neef is dat hij werkelijk nul komma nul impact heeft gehad met zijn vertrek. Maar goed, dat lag natuurlijk ook aan zijn knullige aanpak en vertrek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten