c64a0a50 a248 4ef2 aa79 572534bf05d4

Thierry Baudet verheugd met peilingen: 'Al 2 jaar lang is het hele kartel tegen ons. Toch blijven we fier overeind!'

Politiekfeb 26 2023, 18:00
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft zin in de verkiezingen van 15 maart. Hij ziet de peilingen namelijk voor wat ze zijn: een indicatie dat FVD er beter voorstaat dan de 'experts' denken. "Ik heb het gevoel dat we zéker vier zetels in de Eerste Kamer kunnen halen. Daarmee kunnen we laten zien dat FVD écht niet meer weg te denken is uit het politieke landschap."
Vanmorgen berichtten wij al dat, als je naar de geschiedenis van de peilingen inzake FVD kijkt, dat je dan ziet dat ze die partij systematisch onderschatten. Vier jaar geleden beweerden de peilers dat FVD drie a vier zetels zou halen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Het werden er acht. En in 2019 hadden ze het er allemaal over dat de VVD wel even de grootste zou worden bij de Eerste Kamerverkiezingen van dat jaar. Maar die titel ging naar... FVD.
Thierry Baudet zegt dan ook tegen De Dagelijkse Standaard dat hij bijzonder positief gestemd is. "Ik denk dat we het écht goed gaan doen. Mensen onderschatten ons weer eens. Maar FVD lééft in het land. We zien het overal. Vandaag hebben we een event met ondernemers die actief zijn op onze ForumApp. Echt álle soorten bedrijven zijn daarop vertegenwoordigd; en ja, die komen vandaag ook naar ons even. Je kunt je haar laten knippen, lekker eten, een auto huren, en ga zo maar door. FVD is een gemeenschap geworden."
"De peilers onderschatten ons eigenlijk systematisch. Ik heb het gevoel dat we zeker vier zetels in de Eerste Kamer kunnen halen en daarmee kunnen aantonen dat we echt niet meer weg te denken zijn uit het politieke landschap. FVD is een blijvertje."
De FVD-leider is met name verheugd met de energie die de campagne creëert in het land omdat FVD al twee jaar lang volkomen - "maar dan ook echt volkomen!" - genegeerd wordt door de mainstream media.
"Het heeft tegenwoordig echt lachwekkende vormen aangenomen," aldus Baudet terecht. "Ze geven ons nu werkelijk op geen enkele manier meer aandacht, behalve als ze een keer iets negatiefs over ons kunnen berichten. Maar zelfs dan vragen ze ons vrijwel nooit om wederhoor. The sound of silence is er niets bij."
Een blinde kan nog zien dat dit klopt. Zo is Baudets nieuwe boek De Gideonsbende voor de tweede week op rij de nummer één op de Bestseller 60. Dat is de nationale bestsellerlijst. De meest verkochte boeken in het land. Maar de media doen er niets mee. Het boek lijkt niet eens te bestaan." 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Zo zie je maar weer dat al die partijen die het decennialang hadden over 'individuele rechten' daar niets van meenden. Ze hadden het over 'de democratie' en 'de rechtsstaat' omdat ze op die manier macht konden verwerven. Toen ze eenmaal aan de macht kwamen - zowel in de politiek als in de media - stopten ze die idealen direct in de kast."
"Hoe dan ook," gaat Baudet verder, "ondanks die mediastilte zie je dat FVD leeft in het land, dat mijn boek een bestseller is, en dat FVD beter peilt dan twee jaar geleden toen we iedereen verrasten. Je praat nu echt met een positieve Thierry. FVD gaat een goed resultaat neerzetten. Mark my words."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten