TCE 20210429 Tweede Kamer164

Vertrouwen Groningers in overheid keldert opnieuw: " Voor veel bewoners ontbreekt het perspectief dat het snel beter zal gaan"

Politiekjan 25 2022, 11:00
Het vertrouwen in de overheid door Groningers keldert rap. De overheid heeft de gaswinning al verminderd en toegezegd de aardbevingsschade te herstellen, maar veel Groningers hebben hier een hard hoofd in. Er wordt veelal niet naar hen geluisterd en de continue verandering van regels helpt ook niet. Veel mensen wantrouwen de bewindspersonen in Den Haag.
Het vertrouwen in de overheid door Groningers leek juist te stijgen, maar de laatste maanden is het juist flink gedaald, dat meldt de NOS. Een van de belangrijkste redenen is dat veel Groningers enorm veel "gedoe" ervaren als ze contact opnemen met overheidsinstanties. Ze worden te vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Of nog erger: ze moeten een dag lang in de kou wachten op een subsidie.
Ondanks de vele beloftes vanuit Den Haag en een andere aanpak merken bewoners daar zelf weinig van. Onderzoekers geven aan dat voor velen de situatie in al die jaren nauwelijks verbeterd is: "Ik denk dat de problematiek zich op dit moment niet leent voor optimisme: er is sprake van een traag verlopende versterkingsoperatie, de dreiging van toenemende gaswinning, veel nieuwe regels en procedures. Voor veel bewoners ontbreekt het perspectief dat het snel beter zal gaan."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is trend die overigens in heel Nederland te zien is. Het vertrouwen in de overheid is sterk gedaald de laatste jaren en dat is niet heel verwonderlijk. Vaak genoeg lijkt het erop dat de overheid maar wat aanrommelt en daarnaast hebben de schimmige praktijken rondom de toeslagenaffaire het beeld van onze overheid als 'Vadertje Staat' niet bepaald bevorderd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten