sophie hermans vvd 9o1a6695

Volop verbazing rond aanstelling Sophie Hermans (VVD) als Klimaatminister: "Hoe kan zoiets minister worden?"

Politiekjun 27, 8:00
In tegenstelling tot de lovende woorden voor onder andere de beoogde landbouwminister Femke Marije, zijn de reacties op de hoorzitting van Sophie Hermans – naar voren geschoven door de VVD als de beoogde minister van 'Klimaat en Groene Groei' – een stuk minder positief.
Hermans heeft zichzelf belachelijk gemaakt door een absurde klimaatuitspraak, wat voor de nodige reacties heeft gezorgd op sociale media. Tijdens de hoorzitting verkondigde Hermans dat "klimaatverandering aan de gang is" en voegde daar aan toe dat we "weer een hele warme week tegemoet" gaan. Jawel hoor: de nieuwe klimaatminister gebruikt als argument dat midden in hartje zomer de temperaturen wel erg hoog zijn! We hebben nota bene wekenlang triest, grauw en grijs weer gehad. Maar nu de zomer écht is aangebroken, is dat natuurlijk het gevolg van klimaatverandering. Om moe van te worden!
Eerder deze week schreven we al over de absurde vertoning van Hermans, waar nu de nodige reacties op social media op volgen die, op z'n zachts gezegd, niet mals zijn. Iemand schrijft: "De argumentatie van de nieuwe minister van Klimaat en Groene Groei, Sophie Hermans, dat sprake is van klimaatverandering: 'Ja, dat is aan de gang, dat is aan de orde. Volgens mij gaan we nu een hele warme, hete week tegemoet.' #hoorzitting." Gevolgd door een retweet van Eric de Vlieger: "Klimaatverandering = wij gaan een hele warme week tegemoet." Iemand anders schrijft: "Zelden zo'n domme uitspraak gehoord. Hoe kan zoiets minister worden op deze post? We raken van de regen in de drup."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Hermans, die doorgaans vrij instabiel en zenuwachtig overkomt, lijkt ook voor de nieuwe ministerspost niet bepaald bekwaam te zijn. Met alle doorgedraaide linkse klimaatgekken in de Kamer zal Hermans nog een zware tijd tegemoet gaan. De kans is dan ook groot dat Hermans de eerste minister is die zal sneuvelen in het nieuwe kabinet Schoof I.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten