shutterstock 2282819209

Wanstaltig! Premier Rutte in antwoord op vragen Van Houwelingen: 'Het is niet aan mij om te zeggen of de Nederlandse vlag inclusief is'

Politiekdec 04 2023, 14:00
Het is eigenlijk te bizar voor woorden, maar onze 'premier' Mark Rutte weigert te zeggen of hij denkt dat onze mooie driekleur "inclusief" is. FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen stelde Rutte op 3 oktober die vraag. Het heeft twee maanden geduurd, maar de VVD-premier heeft dan eindelijk antwoord gegeven. Nee, dat wil hij niet bevestigen. Blijkbaar twijfelt hij er dus aan dat onze Nederlandse vlag "inclusief" is voor onze samenleving.
De bedoeling van een nationale vlag is dat iedereen zich erachter kan scharen. Het maakt niet uit wat je huidskleur is, wat je religie is, je seksualiteit... Of je links of rechts bent, gelovig of ongelovig. Woke of anti-Woke. De Nederlandse vlag is ook voor jou. De Nederlandse vlag is ook ván jou. 
Helaas zien we de laatste tijd steeds vaker dat Woke mafketels andere vlaggen gebruiken en promoten. De ranzige Pride-vlag, bijvoorbeeld, van de LHBTI++++++-'community.' Die zou heel "inclusief" moeten zijn, en dus zien we die overal verschijnen.
FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen - helaas is vandaag zijn laatste dag, morgen gaat de nieuwe Kamer zitten - vindt dit totaal belachelijk. En dus heeft hij op 3 oktober 2023 Kamervragen gesteld aan Rutte, met het verzoek die binnen drie weken te beantwoorden.
Van Houwelingen wachtte en wachtte en wachtte. Er kwam niets terug. Geen zin. Geen letter zelfs. Totale stilte.
Tot vandaag. Opeens vond Rutte dan toch de tijd om iets terug te zeggen tegen Van Houwelingen. Helaas doet Rutte dat op een manier die duidelijk maakt dat hij net zo'n grote Nederlandhater is als de gemiddelde D66'er.
"Erkent u dat de Nederlandse vlag (en in het verlengde hiervan de provincievlag en de gemeentevlag) de meest inclusieve vlag van het land is?" vroeg Van Houwelingen aan Rutte. "Zo nee, waarom niet? Kunt u deze vraag inhoudelijk beantwoorden en niet op procedurele wijze?"
Het antwoord van Rutte is ronduit schokkend. "Het is niet aan mij om uitspraken te doen over welke vlag de meest inclusieve vlag van het land is," stelt Rutte namelijk.
Pardon?
Het is niet aan jou om die uitspraak te doen? Het is als premier juist wel aan jou om pal te staan voor onze mooie driekleur, Mark! Als iemand duidelijk zou moeten maken dat onze nationale vlag een baken is waarachter we ons allen moeten scharen, dan is het onze minister-president.
(Oproep gaat verder onder dit artikel) Bij DDS zijn wij wél trots op onze mooie nationale driekleur. We zijn Nederlanders, we zijn daar trots op, en wij begrijpen dat onze nationale vlag JUIST inclusief is. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS en versterk ons pro-Nederlandse, patriottische geluid!
De Nederlandse vlag is de vlag voor álle Nederlanders. Het maakt niet uit wat je levensovertuiging is, of je links of rechts bent, kort of lang, dik of dun, man of vrouw, geestesgestoord of gezond, gehandicapt of ijzersterk: onze nationale driekleur is jouw vlag.
Het is ronduit schokkend dat onze premier zegt dat hij dit niet kan uitspreken. Dat hij hier dus geen mening over heeft. In elk ander land zijn ministers - laat staan premiers - trots op hun nationale vlag en doen ze er alles aan om die te promoten.
Maar niet bij ons. Nee. Wij hebben een premier die zo lang met D66 geregeerd heeft dat hij onze driekleur haat. Dat hij de waarde van onze vlag totaal niet meer inziet - en onze nationale vlag vergelijkbaar vindt met, zeg, de Regenboogvlag of een Ajax-vlag. Ongelooflijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten