Stank voor dank: Jitse Akse vocht tegen ISIS in Syrië, maar Nederlandse overheid schrapt hem uit bevolkingsregister

Geen categoriesep 23 2017, 20:00
Dit is kennelijk hoe de Nederlandse overheid 'dankjewel' zegt voor het feit dat iemand z'n leven waagt om zwaarbewapende vijanden van ons land uit te schakelen.
Herinnert u zich Jitse Akse nog? De man maakte in 2016 furore door bekend te maken te hebben gevochten tegen de megalomane killer-organisatie ISIS. De man groeide - terecht - snel uit tot held van vele landgenoten, die het natuurlijk maar wát mooi vonden dat er Nederlanders waren die vochten tegen de tirannie van het beroemdste koppensnellersgilde ter wereld.
Held of niet, al vrij snel begonnen de problemen voor de Friese jihadistendoder. Hij werd gearresteerd door de politie, en toenmalig minister Ard van der Steur zag dat het goed was. In de Tweede Kamer zaten er bovendien partijen die de man openlijk een "moordenaar" noemden.
En tot overmaat van ramp moet Jitse Akse - die nog altijd ondergedoken zit - het nu zelfs zonder thuisadres doen. De gemeente Leeuwarden heeft de man namelijk doodleuk geschrapt uit het bevolkingsregister:

"De overheid heeft Jitse Akse, een Leeuwarder die in Syrië vocht tegen IS, buiten zijn medeweten uit de Basisregistratie Personen (BRP) gehaald. Dat heeft zijn advocaat Mireille Veldman gezegd tegen de Leeuwarder Courant.

Wanneer het gebeurd is, kan ze niet zeggen „maar hij wist zelf nergens van”. Ze noemt het „heel curieus”."

Het is compleet van de gekken. Nederland is een land waar je vooral moet aantonen hoe kansarm je wel niet bent. Hoe arbeidsongeschikt, hoe weinigverdienend, hoe zielig of hoe ziekelijk. Als je maar in zoveel mogelijk van die categorieën valt, dan staat de Nederlandse overheid wel voor je klaar. Met subsidies, toeslagen, potjes, uitkeringen en noem het maar niet op. Hoe hulpelozer, hoe beter. Vadertje Staat staat wel klaar met een zak geld!
Maar wee je gebeente als je stoer en zelfstandig bent, en daadwerkelijk de wapens oppakt tegen mensen die Nederland letterlijk met de dood bedreigen. Dan moet je onderduiken en schrijft de gemeente je uit van je huisadres. Dan moet je oprotten.
Het is gewoonweg harteloos. Is dit nu écht hoe we omgaan met onze helden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten