Knettergekke Öztürk van DENK noemt held Jitse Akse een "moordenaar"

Geen categoriejun 22 2016, 9:00
Jitse Akse is in zijn eentje naar het Midden-Oosten gegaan om daar tegen de islamitistische slachters van ISIS te vechten. Zo'n man noemen wij een held.
Ongelooflijk genoeg denkt Selçuk Öztürk van DENK daar heel anders over. Wat hem betreft is Akse namelijk geen held (die doet wat het Nederlandse leger nalaat), maar een moordenaar.

Lees: Jitse Akse de ISIS-doder wordt een grote Internetheld

Dat zei Öztürk onlangs zelf in debat met de woordvoerder van de VVD over dit soort onderwerpen in de Tweede Kamer, Ockje Tellegen. Daarbij probeerde hij zijn liberale sparringspartner hetzelfde woord in de moord te leggen, maar die weigerde dat te accepteren.

"Met andere woorden zegt u: 'Deze persoon is geen held, deze persoon moet berecht worden, deze persoon moet straffen krijgen, omdat [hij] zonder het mandaat van onze leger en Kamer andere mensen pijn aan het doen is, aan het vermoorden is. Dat zegt de VVD."

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/06/TPOlitiek-loldenk_972712086161081.mp4"][/video]
Nou nee:

"Dat zeg ik expliciet niet. Als u goed naar me heeft geluisterd dan heb ik het een stuk genuanceerder gebracht, precies om deze redenen: omdat het een ongelooflijk dilemma is...

"Ik zou op dit moment niet graag in de schoenen van het OM staan, want het OM heeft een lastige opgave in deze zaak. Dat geef ik heel duidelijk aan."

En de reden dat het OM een "lastige opgave" heeft is natuurlijk dat Jitse Akse feitelijk een held is in de ogen van veel mensen omdat hij vrijwillig heeft gevochten tegen de islamitistische massamoordenaars van ISIS. Volgens het OM is dat strafbaar omdat we 'daar een leger voor hebben,' maar dat betekent duidelijk niet dat het OM en de politiek zijn daad ook in moreel opzicht afkeuren. Sterker nog, het omgekeerde is waar.

Lees: Geert Wilders steunt petitie: Jitse Akse is een held, géén crimineel

Helaas denkt Öztürk daar net een beetje anders over. In zijn ogen is Jitse, wiens enige 'zonde' is dat hij ISIS heeft aangepakt, een moordenaar eersteklas, en dat laat hij duidelijk merken ook. Zo beschuldigt de DENK-extremist zijn VVD-opponente van "het goedpraten van een moordenaar!"
Knettergekker dan dat wordt het niet, maar gelukkig veegt de VVD-dame dan ook onmiddellijk de vloer met hem aan en laat ze weten dat ze geen zin in dit gesprek heeft. Öztürk wordt uitgekafferd en mag weer plaats nemen in zijn stoeltje.

Lees: VNL verklaart oorlog aan minister Van der Steur vanwege arrestatie anti-ISIS held

Een prima manier om met deze vent (en partij) om te gaan, maar de onzin die hij uitspuwt is echt ongelooflijk. Tot voor kort nam hij het alleen maar op voor Turkije en diens autoritaire president Erdogan, nu doet hij hetzelfde blijkbaar met ISIS, de radicaal-islamitische slachters die letterlijk allerlei genocides plegen in Syrië en Irak.
Öztürk mag God op zijn blote knietjes danken dat hij in het vrije, democratische Nederland woont, waar hij dit soort onzin mag uitkramen. In andere landen was hij -- en niet Akse! -- al lang achter slot en grendel gezet wegens het heulen met de vijand.

Lees: Held Jitse Akse: 'Met het omleggen van één IS'er red ik tientallen levens'

Het is natuurlijk te zot voor woorden dat DENK deze man, die tegen ISIS heeft gevochten, nu neerzet als een "moordenaar" die roekeloos hele dorpen in het Midden-Oosten vernietigd. Gelukkig heeft Ockje Tellegen hem terecht gewezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten