ISIS toont zijn meedogenloosheid: seksslavinnen die niet meewerken worden levend verbrand

Hoeveel gruwelijker dan dit kan het nog?

Inmiddels zijn we in het Westen welbekend met de Islamitische Staat en de wijze waarop de dienstdoende jihadisten omgaan met mensenlevens van andersdenkenden. Als zij al niet meteen op gewelddadige wijze vermoord worden, dan worden ze eerst wel langdurig mishandeld. Case in point is hier een verhaal dat de Washtingon Post opving bij VN-onderzoekers die de grootschalige wanpraktijken in Syrië en Irak aan de kaak proberen te stellen:

We heard one case of a 20-year-old girl who was burned alive because she refused to perform an extreme sex act. We learned of many other sadistic sexual acts. We struggled to understand the mentality of people who commit such crimes.

Een afgrijselijk einde voor een toch al compleet door jihadisten geruïneerd leven. Maar grove mishandelingen van seksslavinnen zijn in Syrië en Irak aan de orde van de dag.

De verbrandingsdood is trouwens niet alleen voorbehouden voor seksslavinnen. Ook een gevangen Jordaanse piloot werd op deze manier en compleet met begeleidende video van het leven beroofd. De Jordaniërs namen wraak door een furieuze bommenregen te laten neerdalen op het bezette gebied, maar wie zorgt voor de gerechtigheid van de vermoorde seksslavinnen?

Overigens, dat ISIS seksslavinnen neemt, is iets dat we op De Dagelijkse Standaard al eerder constateerden en aan de kaak stelden. Complete slavenmarkten werden ingericht om vrouwen als beesten te verhandelen:

Toch kan het blijkbaar nog erger worden dan tot nu toe aangenomen. Arabische media berichten namelijk dat ISIS nu een slavenmarkt heeft gecreëerd waar vrouwen van religieuze minderheden worden verhandeld. Een woordvoerder van de Red Crescent (de islamitische versie van het Rode Kruis) laat dat weten. Blijkbaar worden sjiitische, christelijke en yazidische vrouwen gekidnapt, om vervolgens te worden verhandeld. “De organisatie zette tientallen families vast op het vliegveld van Tal Afar.” De vrouwen werden gescheiden van de mannen, waarna de laatsten in koelen bloede vermoord werden… en de vrouwen werden afgevoerd.

Laten we voor deze meisjes, en alle andere slachtoffers van de ISIS-barbarij, hopen dat er een spoedig einde komt aan de Islamitische Staat en diens zieke, sadistische praktijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

103 reacties

 1. LantR.fant

  Hé? Slavenhandel.

  Ennn…… Simon, kom er maar in. Waar zijn de Nederlanders in dit plaatje?

  1. Simon Brouwenstein

   Ik begrijp dat LantrFant behoefte heeft aan mijn duiding van deze gruweldaden.
   Nou, beste man, ik vind heel gruwelijk.
   Helpt je dit een beetje?

   1. LantR.fant

    Simon, mijn redder! ik kan vanavond weer slapen.

    Maar even serieus. Het argument over slavernij ten opzichte van Nederlanders kunt u in de toekomst beter achterwege laten.
    Slavernij bestond al toen ons land zo erg onder water stond dat zelfs de Batavieren er niet wilde wonen.
    En slavernij zal er altijd wel blijven.

 2. Gielah

  Dit moet vást een gevolg zijn van onze bombardementen én natuurlijk de toon van meneer Wilders.
  Maar zonder gekheid:
  intussen denk ik: waar BLIJVEN die bombardementen en andere aanvallen?

  Kan er nu niet eens écht serieus worden opgetreden tegen dit godvergeten tuig?
  En waarom duurt het allemaal zo lang?
  Iedere burger in elk land betaalt toch mee aan het op peil blijven van het leger en aan moderne, goed werkende wapens?

  Ik zou zeggen: stoppen met vergaderen en beleidsnota’s samenstellen… en eens iets nuttigs gaan doen!

 3. reageerbuis

  ISIS doe precies wat de koran voorschrijft. En geloof maar dat er onder de bootvluchtelingen heel wat ISIS strijders zitten! Ze hebben Europa niet voor niets al de oorlog verklaard. Europa is dankzij de EU, de meeste van onze politici, de media en de onwetendheid een gemakkelijke prooi.

 4. Chef-70

  “Levend verband”?

 5. Daniel

  Tot nu toe zijn Simon, Wilders belangrijker dan die meisjes.
  Gutteguttegut.
  Wat erg toch.

  1. Anna

   Daniel. Wilders (PVV) vertelt al jaren en als enige partij waar de islam toe in staat is. IS komt met velen per boot en vliegtuig Europa binnen. Toekomstige jeugd zal nog heel wat te verduren krijgen met deze moordende moslims die de koran letterlijk uitvoeren.

   1. Simon Brouwenstein

    Wordt het niet eens tijd voor een charismatische partijleider die ons vertelt waar het christendom in staat is?

    1. Terzo

     Die zin loopt niet lekker, maar het gaat nu niet over het christendom, het gaat nu over de islam die vrouwen in de brand steekt als zij weigeren bepaalde seksuele handelingen te doen.

    2. van Urk

     Dan moeten we die leider uit zijn graf halen want het is een tijd geleden dat het christendom uit naam van de kerk of God ergens op de wereld een massaslachting heeft aangericht. We leven nu in anno 2015 en het is nu de islam die steeds het nieuws veroverd waartoe ie in staat is.

     1. Terzo

      En voordat Simon er mee komt aankakken, de Holocaust is niet veroorzaakt door christenen…..maar door nationaal socialisten, met de nadruk op socialisten, links dus…..

     2. Simon Brouwenstein

      Ja, christenen zijn de afgelopen decennia weliswaar doorgegaan met bombarderen en bezetten van landen waar ze niets hebben te zoeken maar het al is al weer ruim een halve eeuw geleden dat ze echt wisten te scoren met omvangrijke genocides als de Holocaust, Dresden, Hirosjima en Nagasaki.
      Daarbij vergeleken zijn die ISIS zwijnen natuurlijk kleine jongens.

    3. Anna

     Brouwenstein. Het christendom kent geen jihad en gebruikt geen bomgordels om zoveel als mogelijk slachtoffers te maken. Het christendom is tot zoveel in staat dat het mogelijk is dat er miljoenen immigranten Europa binnenkomen en allemaal bij de christenen en Joden komen wonen. Christendom is zo slecht nog niet.

     1. Simon Brouwenstein

      Christenen joegen de afgelopen eeuwen in vergelijking met moslims een veelvoud aan mensen over de kling.
      Het spijt me maar dat feit kan ik niet wegpoetsen.

     2. toetssteen

      @Brouwenstein
      Werkelijk? Kijk eens op deze lijst:

      http://listverse.com/2008/04/02/8-atrocities-committed-in-the-name-of-religion/

      Alles komt voorbij, hindoe, christen en boeddhist, maar op plaats nummer 1 prijkt toch echt islam.

     3. van Urk

      “christenen zijn de afgelopen decennia weliswaar doorgegaan met bombarderen en bezetten van landen” Ik moest even lachen om die uitspraak van Simon! Ik ken geen een westers land dat uitsluitend als meerderheid bestaat uit christenen en waarbij christenen de voortouw nemen om een oorlog te veroorzaken! Als er een oorlog gevoerd werd door een westers land dan bestaat de samenstelling van militairen en huurlingen vooral niet uit christenen maar ook uit atheisten,joden,socialisten,moslims,boeddhisten, hindoe,s en andere groepen. Wat je in Syrie ziet of in Irak daar kan men spreken dat de samenstelling overwegend uit islamieten bestaan en geleid wordt door islamitische leiders en generaals terwijl de andere groepen de echte onschuldige slachtoffers zijn!

     4. De Waarheid is Jezus

      Dat spreekt voor zich Anna.

    4. Teun

     Nee, lul de behanger, dat weten we allang, jij vuile stoker. Jaren zestig en zeventig was 1 lange afrekening met het gristendom.
     Of bedoel je dat het weer tijd wordt voor concentratiekampen.

    5. LantR.fant

     Daar hebben we vanaf de jaren ’60 veel cabaretiers voor gehad. Die konden het christendom prima platbranden en diezelfde lieden kijken nu stilzwijgend de andere kant uit.
     Roepen ze nog dat dit wel “de andere islam” moet zijn.

     Overigens, als reactie op uw onderstaande proza.
     De holocaust is niet door christenen gepleegd. IN tegenstelling. De Armeense genocide wel door moslims. Dat dan weer wel.
     De 2 Japanse steden die zijn genuked. Dat heeft flink wat slachtoffers gemaakt, maar het alternatief was een lange, verbeten oorlog, die wederzijds ook een enorme hoeveelheid slachtoffers zou kosten.
     En Dresden was een misdaad. Maar dat waren de V2’s die Adolf H. op Londen afvuurde ook.

     Beetje lastig met oorlogen. Er kan een foute partij zijn en een goede, maar een oorlog houdt je nou eenmaal nooit zuiver.

     Dit heb ik u herhaalde malen voorgehouden, u heeft me daar nooit op tegengesproken, dus is het misschien beter wanneer u deze grijsgedraaide langspeelplaat weer in de kast terugzet.

    6. toetssteen

     @Brouwenstein
     Uh een SGP leider die in plaats van eerbied voor het leven te hebben met getrokken zwaard de straten afstruint?

 6. carthago

  En toch blijf ik van mening dat die kokosnoot in Washington uit z’n golfkarretje moet stappen.

  1. van Urk

   Inderdaad carthago. Je vraagt je weleens af waar ie nou eigenlijk op zit te wachten terwijl daar onmenselijke dingen gebeuren die sinds de oprichting van de verenigde naties eigenlijk niet meer zouden mogen. Een echte leider zou om die reden wel een gevecht aangaan met deze schurken i.p.v een oorlog te gaan voeren om geld.

  2. Teun

   Hij heeft een groot lidteken op zijn kokosnoot.
   Dat verbergt een luikje, waardoor zijn bedrading regelmatig ververst kan worden.

  3. Antidotum

   Carthago

   Obama doet niets.

   Valt hij IS aan dan krijgt hij te maken met SA, valt hij Assad aan dan krijgt hij te maken met Iran.

   Catastrofe of catastrofe, kies maar.

 7. Terzo

  En ja hoor daar komt de trol Simon met de beschuldiging dat christenen de Holocaust zouden hebben veroorzaakt, met als slagroom op de taart dat de bombardementen op Dresden, Hirosjima en Nagasaki ook ingegeven zou zijn door het christendom.

  Maar hij heeft niets met de islam hoor mensen……

 8. Terzo

  Hoeveel Hindoes hebben je moslimgabbers er ook alweer over de kling gejaagd destijds Brouwenzwijn?

  1. toetssteen

   @Terzo

   http://www.bnp.org.uk/news/national/biggest-holocaust-world-historywhitewashed-history

   Tientallen miljoenen, maar Brouwenstein leest dit niet. Hij wil zijn oogkleppen voorhouden.
   Zelfs dit afgrijselijke bericht van Tim Engelbart zal niet in staat blijken te zijn om hem de gruwel van islam in te laten zien.

   1. Simon Brouwenstein

    Ik las de bron wel maar het is niet bepaald een wetenschappelijke bron.

    Het is me bekend dat in islamofobe kringen de afgelopen jaren een heel nummer is gemaakt van het aantal doden dat moslims in de oudheid onder Hindoes zouden hebben gemaakt. De wetenschappelijke bronnen ervan zijn nogal fuzzy en voeren allemaal terug op het nogal speculatieve wetenschappelijke werk van Koenraad Elst. ( http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/irin/genocide.html )
    Die heeft sterke vermoedens dat er veel hindu’s stierven tijdens islamitische veroveringstochten van de moren in de oudheid. Erg hard zijn de cijfers niet en ik zie ze opduiken in steeds verschillende en steeds fantastischer getallen op talloze islamofobe sites. Het is ook niet voor niets dat Toetssteen zijn cijfers pikt van een, op z’n zachtst gezegd, niet erg wetenschappelijke bron. Ik sluit overigens ook niet uit dat er wel een kern van waarheid in kan schuilen, hoewel de fantastische aantallen me als weinig plausibel overkomen.

    Islamofoben hebben dat onderzoek wel dringend nodig om aan te geven dat de moslims in de geschiedenis net zo wreed waren als christenen want als je je beperkt tot de laatste 8 eeuwen eeuwen, waar we wel min of meer harde cijfers over hebben, komen de christenen en allerbelabberdst uit.

    Overigens gaat dit creatieve rekenwerk volledig voorbij aan mijn punt: mensen vermoorden andere mensen, dat deden ze en dat zullen op grote schaal altijd blijven doen. De religie is daarin geen zinnig verklarende variabele.
    De Bijbel is, zeker als het de Thora betreft, een wreed boek, vergelijkbaar met de Koran. Het Nieuwe Testament dat gedomineerd wordt door de woorden van Christus is bepaald veel vredelievender (Hoewel Christus zich nergens distantieert van de Joods Wet) maar zijn volgelingen gedroegen zich (in elk geval de laatste 8 eeuwen, veel wreder en genocidaler dan aanhangers van andere godsdiensten. Die causale relatie tussen de woorden van Christus en het gedrag van zijn volgelingen klopt dus niet. Die causale relatie is er dus ook niet.
    In deze draad wordt beweerd dat de moslims moorden op grond van de Koran en de christenen ondanks de Bijbel. Ik geloof er niets van: werkelijk religieuze mensen zijn afgestemd op het goddelijke en die moorden eenvoudig niet. De moordende christenen en moslims gebruiken slechts het politiek-dogmatische systeem van hun godsdienst om hun gedrag te achteraf te legitimeren. De meeste christenen en moslims moorden trouwens helemaal niet en zijn brave burgers.

    De logica volgens welke ‘de islam’ (een debiele reïficatie) de volgelingen dus aanzet tot moorden slaat dus helemaal nergens op of is net zo logisch dat ‘het christendom’ (voelt u de razende onzin van die term?) aanzet tot vrede of haat.

    Zijn christenen beter of slechter dan moslims? Ik denk het niet. Daar valt geen bal van te zeggen. Sommige christenen en sommige moslims gedragen zich onder bepaalde omstandigheden als barbaren. De omstandigheden in volledig verwoeste en gedemoraliseerde landen als Syrië, Irak en Libië zijn zijn ideaal voor barbarij. En daar wonen toevallig veel islamieten.

    1. toetssteen

     @Brouwenstein
     U bent echt helemaal van het pad! De kennis van dr. Koenraad van Elst in twijfel trekken is wel zo uitermate dom dat woorden me tekort schieten! Seroeus Brouwenstein, u bent een hopeloos geval.

     Wijsbegeerte, oriëntalistiek, sinologie alsmede een veelheid aan talen, maar u zet deze man weg als een onnozelaar? Beste man, vanaf nu neem u ik u voor geen tel meer serieus.
     O eenzelfde lage wijze hebt u idem professor dr. Koopmans al getracht te framen als een ezel en idem prof.dr. Karel Wolferen. Ja natuurlijk die zijn allemaal veeeel dommer dan Brouwenstein. Man ga met uw blokjes bouwen.

    2. toetssteen

     Rest nog één vraag Brouwenstein, waarom waren er dan bewijsbaar ineens miljoenen minder Indieërs? Omdat ze de griep kregen?
     Kras toch op met uw bekladding van dat artikel van Van Elst, u kunt nog niet eens met uw kleine teen in diens schaduw staan.
     En het zijn geen vermoedens dwaas die u er bent!

    3. toetssteen

     http://www.hindunet.org/hindu_history/modern/hindu_kush.html

     Ongelooflijk ik kan nog steeds niet geloven dat iemand zo’n totaaldwaas is.
     Maarre Brouwenstein, als u toch weer eens iets uitzoekt, speur dan eens naar ene berberkoningin. Ging ook zo leuk daar met de oprukkende Arabieren.
     http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/kahina-jeanne-d-arc-maghreb

     Laat me het vooral simpel houden, anders schijnt het te moeilijk te zijn om het te bevatten hoe walgelijk de Arabieren, lees islam heeft huisgehouden.

    4. toetssteen

     @Brouwenstein
     Zwatel niet over de Thora als u de Talmoed bedoelt.

    5. Seneca

     U trekt de wetenschappelijke basis van het werk van dr. Elst. Waarop baseert u die stelligheid waarmede u dat verklaart? Of is die gebaseerd op uw onbehagen als u kennis neemt van dit werk omdat wederom aangetoond wordt hoe krankzinnig de islam is in haar pogen om wereldwijd een kalifaat te stichten? U noemt de bommen op o.a. Hiroshima en Nagasaki als zijnde werk van Christenen. Ik noem die bommen liefdadigheid omdat zij veel levens hebben gered o.a. het leven van mijn zusje en mijzelf. Dan praat ik niet eens over de militairen die tijdens de voortzetting gesneuveld zouden zijn.

     1. toetssteen

      @Seneca
      Daar komt geen antwoord op, gewoon omdat er geen antwoord is. Brouwenstein kun je met bronmateriaal om de oren slaan en hij zal zeggen dat hij zelfs een interview met Seegers in de Trouw niet accepteert als zijnde bewijs tegen Seegers uitspraken laatstelijk gedaan.
      Gifgasaanval, twee officiële rapporten worden terzijde geschoven en er komt geen antwoord, maar de volgende dag zegt hij onder een ander artikel hetzelfde. Vragen waarom hij die rapporten niet leest: ik open geen linkjes…….

      Afdeling hopeloos.

    6. De Waarheid is Jezus

     Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

  2. Ni28

   Dit is ten opzichte van Toetssteen geen tikfout.

 9. Anna

  Brouwenstein 17:42. Voerden en voeren de Amerikanen overal oorlog om het christendom in te voegen. Zoals de islamieten die hele gebieden en landen willen overheersen om zodoende de islam te laten zegevieren? Da’s nieuw. Christenen hebben veel geleerd maar dat kunnen we na 1400 jaar van de islamieten niet zeggen. Die moorden er nog op los en onderwerpen nog steeds hun vrouwen. Onderwerpen. Ze verbranden ze anno 2015 nog levend.Dat is bij het christendom toch al echt heel lang verleden tijd. Daarom komen ze met z’n allen richting het Westen. Maar zijn ze eenmaal in het Westen willen er velen weer terug naar hun oude islamitische systeem van angst, onvrijheid en onderdrukking. Krijgen ze ook nog veel praatjes door te eisen,eisen en nog eens te eisen. Gezelliger is het er niet op geworden omdat met de islam niet valt te lachen.

  1. van Urk

   Je moet het zo zien Anna, dat deze zwarte bladzijde over de schandalen van christenen mooi kanonnenvoer was voor linkse cabaretiers om christenen in de zeik te zetten en voor de socialisten een gemakkelijk doelwit is om kritiek te leveren over het christendom wetend dat de christenen nu makke schaapjes geworden zijn en niet uit hun bol gaan schieten. Het gekke is dat de islam deze wandaden anno 2015 nog steeds uitvoeren waarbij je toch bij je zelf denkt dat er genoeg inspiratie ligt voor de cabaretier om de islam belachelijk te maken of dat de socialist zijn kritische pijlen nu gaat richten op de islam.

 10. Simon Brouwenstein

  Anna, die ISIS-idioten strijden ook niet om de wil van Allah uit te voeren want daar hebben die sukkels geen flauw benul van. De nazi’s zetten wel Gods naam op hun koppelriem maar hadden ook geen flauw benul.

  1. Terzo

   Vandaar de uitroep allah al akbar bij iedere moord….

  2. toetssteen

   Ach welja Brouwenstein, gooi er nog maar een godwin tegenaan.
   Als ze niet strijden om de wil van Allah en dat is het vestigen van een wereldwijd kalifaat, waarom roepen ze dan Allahu akbar? Omdat ze Brahma aan bidden?

  3. Terzo

   Daar gaat je argument dat de nazi’s christenen zouden zijn….

   1. van Urk

    Hij had kunnen weten dat die tekst “Got mit uns” op die riemen, al voor dat het nazisme om het hoekje kwam kijken, een standaardtekst was op die uitrusting van Duitse soldaten waar ook niet christenen tussen zaten .

    1. Terzo

     God zij met ons stond ook op de gulden destijds, het weerhield de moslims er niet van die gulden in grote getallen aan te nemen als uitkering destijds, en ook nu hebben zij geen schroom om ons geld aan te nemen.

    2. Simon Brouwenstein

     Zeker, maar met de invoering van het nationaal-socialisme werd de term niet verwijderd. Rara, hoe kan dat? Misschien moeten we Hitler zelf even aan het woord laten:

     “”My feelings as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them and who, God’s truth! was greatest not as a sufferer but as a fighter. In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders. How terrific was His fight for the world against the Jewish poison. To-day, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before the fact that it was for this that He had to shed His blood upon the Cross. As a Christian I have no duty to allow myself to be cheated, but I have the duty to be a fighter for truth and justice… And if there is anything which could demonstrate that we are acting rightly it is the distress that daily grows. For as a Christian I have also a duty to my own people.”

     http://www.nobeliefs.com/hitler.htm

     1. toetssteen

      @Brouwenstein

      http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100260720/whenever-you-mention-fascisms-socialist-roots-left-wingers-become-incandescent-why/

      Niet schrikken, het is geen bedenkelijke site. Nou ja het is wel een ongemakkelijke waarheid, maar u zult het daarom dan wel mijden. Maar hé, om de tekst, nog de bijpassende pamfletten kan de lezer niet heen.
      Dus open de link vooral niet.

  4. van Urk

   Op die vlaggen en hoofddoeken staan zeker reclameteksten op van bakkerij Bart!? En ze zwaaien zeker met een boek in hun hand waarop staat “”de beste sprookjes van de gebroeders Grimm!? tjonge,tjonge wat een verstand.

   1. Simon Brouwenstein

    Nee, van Urk, op die vlaggen staan islamitische symbolen, zoals, als gezegd, op de koppelriemen van de nazi’s Gods naam werd misbruikt en George Bush de toespraak waarin hij de misdadige oorlog tegen Irak uitriep afsloot met “God bless America” .

    Wij weten dat God overal boven en buiten staat en aan de kat van de overwinnaar en de verliezer staat.

    Is het niet, meneer van Urk?

    1. van Urk

     Inderdaad Simon! ”Als God zwijgt kun je Hem doen zeggen wat je wilt”.

  5. De Waarheid is Jezus

   Dat klopt.

  6. Ni28

   Geloof is het vrijbrief om te kunnen moorden.

 11. Gielah

  Desondanks mag hij daar wát graag mee aan komen zetten, en zo komt bijvoorbeeld ook de héle moslimwreedheid ( die al 1400 jaar bestaat ) voort uit bombardementen van het westen in onze tijd.

  Hoe vaak hebben we dat al niet moeten lezen?
  En weerleggen?
  En weer moeten lezen en weer moeten weerleggen?

  1. Simon Brouwenstein

   “zo komt bijvoorbeeld ook de héle moslimwreedheid ( die al 1400 jaar bestaat ) voort uit bombardementen van het westen in onze tijd.”

   Kan Gielah (die van de eerste leugen niet is gebarsten) even het citaat geven waarin ik deze absurditeit debiteer?

   Wedden dat de zelfverklaarde diepgelovige christen Gielah hier nooit meer over horen?

 12. Geah

  Vreselijk! En dat soort “vluchtelingen” komen naar Nederland…..2046 van dat tuig moeten wij vast al in het begin onderhouden…

 13. Daniel

  Er zijn hier veel mensen met ODD. Bij ons in de kliniek zien we er steeds meer, het is een toenemend verschijnsel in Nederland.

  In het handboek van de psychiatrie, DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) is non-conformisme en vrijdenken opgenomen als geestesziekte en ik verzin dit niet, helaas.
  De ziekte heeft zelfs een naam gekregen: ODD, Oppositioneel Opstandige Gedragsstoornis. Symptomen zijn: gezag in twijfel trekken, negativiteit, opstandigheid en bekvechten.

  Het aantal psychische aandoeningen is zo wie zo in de afgelopen vijftig jaar verdrievoudigd.
  Wat is er gebeurd dat er zoveel ‘gekkies’ zijn bijgekomen.

 14. Gielah

  Niets nieuws onder de zon…. achter het IJzeren Gordijn was dat héél normaal.

  Het communisme heeft – onder andere namen – meer gewonnen dan velen waar willen hebben.

  1. van Urk

   “Het communisme is een van de weinige zware ziektes die niet eerst op dieren is uitgetest.” Coluche 1944-1986

 15. V.K.

  -Stel me zo voor dat wanneer jij ,Simon. wanneer je hier een Sjietisch/Syrische of voor mijn part Koptisch/Egyptysche vluchtelinge ontmoet welke jou de meest gruwelijke verhalen doet, jij ter geruststelling haar op de hoogte brengt van de gruweldaden welke hier door christenen in het verleden zijn gedaan.

  1. Simon Brouwenstein

   Ter geruststelling zal het niet zijn maar ik zal haar aan de hand van christelijke gruweldaden wel duidelijk kunnen maken dat de verklaring van de ellende die haar overkwam niet de geloofsinhoud van de islam betreft. Net zomin als de gruweldaden van de christenen uit de Bijbel kunnen worden verklaard.

   1. V.K.

    -@ Simon,

    -Ik vroeg alleen maar of je het ter geruststelling zou doen, niet wat het zal zijn.

    1. Simon Brouwenstein

     Ik gaf al aan dat deze boodschap het slachtoffer wellicht niet zal geruststellen.

   2. toetssteen

    @Brouwentsein
    Jaja, want Jezus zeide: hakt allen de hoofden af die niet mij aanbidden…. Malloot die u er bent.
    Een man die stierf aan het kruis vergelijken met een warlord.

    1. Simon Brouwenstein

     Is het de heer Toetssteen niet bekend dat men in een ordentelijke niet serieus wordt genomen als men de naam van de opponent verbastert dan wel hem uitscheldt?

     1. Simon Brouwenstein

      Hierboven wordt ‘ordentelijke discussie’ bedoeld.

     2. toetssteen

      @Brouwenstein
      Nog kleingeestig bovendien. Ik draaide per ongeluk twee leters om. Maar dat overkomt volmaakt u natuurlijk nooit!

      Waarom ik u een malloot noemde is zeer verklaarbaar, u vergelijkt een man die volgens het door moslims heilig verklaarde boek, in de Medina verzen een roverhoofdman was die hoofden afhieuw, vrouwen verkrachtte en wat des rovers eigen is, met een man die door de Romeinen aan het kruis is gejast omdat hij veel toehoorders had en Pilatus vreesde voor een opstand.

      Degene die zoiets vergelijkt, is in mijn ogen een malloot en dat is dan geen scheldwoord, maar een logische gevolgtrekking.
      Ach ik had ook mal mens kunnen zeggen, komt op hetzelfde neer.

   3. De Waarheid is Jezus

    Welke gruweldaden ?

  2. Terzo

   ouch…….

 16. Beukman

  “Hoeveel gruwelijker dan dit kan het nog?”, vraagt Tim.
  Geloof me: het kan nog veel gruwelijker.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Vertel. Heel Staphorst is in opstand gekomen vanwege mevrouw Jansen die op zondag de was buiten hing?

   1. van Urk

    Als links nou eens in opstand kwam tegen de islam i.p.v. continu de gebreken van het christendom op te willen gaan zoeken!

 17. Anna

  Brouwenstein. Het is de indoctrinatie om altijd het christendom nodig te hebben om weerwoord en de oproepen via de koran om alle andersdenkenden uit te moorden te ontwijken. Niet zelf kunnen en mogen denken.

  1. Simon Brouwenstein

   Voor het gedrag van moorddadige moslims is de inhoud van de Koran niet zo’n goede verklaring, Anna, al zou het alleen maar zijn omdat het overgrote deel van de moslims zich vreedzaam gedragen (in uw logica kennelijk op basis van de Koran) en omdat sommige christenen (in uw logica kennelijk op basis van de Bijbel) zich nog moordlustiger gedroegen en gedragen.
   Het verhaal klopt gewoon logisch niet.

   Uw o impliciete redenering lijkt te zijn dat er een causale relatie zou bestaan tussen de inhoud van de Koran en het gedrag van moslims. Die causaliteit is fuzzy omdat niet alle moslims zich op dezelfde manierk gedragen maar als we deze redenering moeten volgen kan er alleen maar geconcludeerd worden dat de Koran leidt tot vreedzaam gedrag, immers de overgrote meerderheid der moslims gedraagt zich vredelievend. Dat was, geloof ik, niet de conclusie die u wilde trekken.

   Kortom, denkt u nog een rustig na en kom tot de conclusie dat er tenminste meer variabelen in het geding zijn. Na die ontdekking is een meer genuanceerde analyse mogleijk.

   1. Anna

    Brouwenstein. Voltaire aan Frederik de Grote 1740
    “Koran, islam en sharia beledigen het gezonde mensenverstand”.

    1. van Urk

     “Het is de toetsteen van een goede religie, of je er grapjes over kunt maken.” Gilbert Keith Chesterton 1874-1936

     1. Gielah

      Herinnert u zich dan de journalist ( bij dagblad Trouw) A.J. Klei nog?
      Die man had een schitterend gevoel voor humor en het was dan ook een genoegen om zijn columns op de kerkpagina te volgen.
      Ik heb een boekje van hem in mijn boekenkast staan: ” De koningin is lekker hervormd”.
      Puur genieten!

     2. Ni28

      Dat is een goede, die kende ik niet. Uit eigen ervaring weet ik dat er alleen met R.K. geloof nu(ong. de laatste 50 jaar) gespot kan worden maar dan onder de gewone gelovige mensen. Dat kwam ik niet tegen bij de protestanten. Moslims noem ik niet eens.

   2. cmsuijkerbuijk

    Het hele verhaal slaat nergens op, want je maakt de fout, om de “vreedzame Moslims” inderdaad nog als “moslim” te beschouwen. Zij zijn echter in de ogen van de praktiserende moslims, afvalligen. Dat is in feite hetzelfde, als iemand die als Katholiek is geboren, maar er nu niets meer aan doet, tóch bij de Katholieke Kerk te tellen. Ergo: Die “overgrote meerderheid” wordt door de praktiserende, orthodoxe moslims als afvalligen beschouwd. Dat is ook de verklaring van het vermoorden door IS van deze mensen. Omdat zij geen moslim meer zijn! Het komt er dus op neer, dat de échte moslim de Koran als lijdraad heeft en hun gedrag zeer sterk beïnvloedt en dus wel dégelijk geweld in naam van de Islam wil en zal gebruiken, wat dan ook dagelijks bewezen wordt.

    1. Simon Brouwenstein

     De Gristenen van de Veluwe beschouwen vrijzinnige christenen en iedereen die niet instemt met hun archaïsche dogmatiek ook als afvalligen. Dat heb je met godsdienstigen: allemaal hun eigen waarheid in pacht. Er zijn heel wat hersenen om ingeslagen.

     Binnen de islam zie je exact hetzelfde.

     1. toetssteen

      @Brouwenstein
      Kom eens even met bewijs van deze boude bewering!

     2. Anna

      Brouwenstein. “ZIJN”. Permanent verre geschiedenis nodig om tot niks te komen. Islam is geweld en moord dat wordt ze van jongs af aan ingegoten via een racistisch, hatelijk, bloeddorstig boek en velen geven in de hele wereld hier dagelijks gehoor aan. In 14 jaar geen stap vooruit. Europa zal ten gronde gaan aan deze moordzuchtige ideologie. Waar de islam zijn intrede deed/doet hebben/doen ze met veel gewelddadigheid alle andersdenkenden uitmoorden.Zie alle landen waar voorheen en nu andersdenkenden woonden en wonen. Nu is Europa aan de beurt. Het kan niet genoeg worden gezegd en niet genoeg worden gewaarschuwd voor dat gif in de samenleving.

     3. De Waarheid is Jezus

      God zegen u.

    2. loritta

     Weer een heel sterke analyse van U.

   3. De Waarheid is Jezus

    God zegen u.

 18. Gielah

  Lijkt me niet dat dit mogelijk is… zo’n ” genuancceerde analyse” …
  want wij hebben ú in alle jaren… dat u op internet actief bent….
  namelijk nog nóóit op zo’n ( kloppende) analyse kunnen betrappen…..
  en niemand kan ú ervan beschuldigen dat u dat niet óverijverig getracht en nagestreefd hebt….
  in opdracht ván…of gewoon uit eigen initiatief…..
  dat laten we even in het midden.

  Wat dat woordje ‘variabelen’ betreft….
  daar is de duivel dol op.
  Er bestáán weliswaar geen ‘variabelen’ op en van de waarheid,
  maar in het kader van het de waarheid verduisteren probeert die nog maar steeds ‘variabelen’ en ‘nuanceren’ ( = leugens) aan te dragen.

  Best mogelijk dat zijn dienaren zich met dezelfde rottige streken bezighouden… toch?

  1. Simon Brouwenstein

   Ik kijk reikhalzend uit naar een bijdrage van mevrouw Gielah waarin ze op de inhoud ingaat in plaats van de opponent uit te kafferen.

 19. V.K.

  -@Simon,

  -Hoe verklaar je dan de cijfers van de Hond en Al Jazeera waaruit een overweldige steun en symphatie van moslims voor IS uitrolt, vallen deze bij jou ook in de groep vreezame moslims ?

  1. van Urk

   @ Simon moet toch beseffen dat de islam wereldwijd een probleem heeft dankzij zijn religieuze aanhangers? Het zoeken van gebreken uit het christendom als vergelijking is achterhaald en stamt iets uit het verleden waarin de linkse kerk genoeg inspiratie aan kritiek en grappen in hadden gevonden om tegen de kerk aan te kunnen gaan schoppen. Het is nu tijd om de islam te bekritiseren of er grapjes over te maken.

  2. Simon Brouwenstein

   Kan V.K. een link geven naar een peiling van de Hond waaruit een geweldige sympathie van moslims voor IS blijkt?

   1. van Urk

    Kan die link ook niet vinden beste Simon.

     1. Simon Brouwenstein

      Geah meent dat de het oordeel dat moslims begin 2013 hadden over Syriëgangers (kan ze zich nog herinneren hoe we toen allemaal tegen dat conflict tegen de boze Assad aankeken?) het zelfde is als het oordeel van moslims over IS in 2015.
      Dit is kwaadaardige manipulatie maar daarin volgt ze Wilders, die deze leugenachtige truc ook al uithaalde.

     1. van Urk

      Bedankt Geah! Dat betekent dus voor onze eigenwijze Simon dat er maar 27% moslims als betrouwbaar gezien mogen worden.

 20. toetssteen

  @Bouwenstein
  Wel lezen hoor en let wel, het is nota bene Asscher die over deze cijfers ook erg verontrust is en terecht:

  http://nos.nl/artikel/2003312-asscher-onderzoek-onder-turkse-jeugd.html

  Het gaat dus wel degelijk over IS en in een breed spectrum genomen.

  1. toetssteen

   gooit ‘r’ omhoog.

 21. De Waarheid is Jezus

  God is liefde.

  1. loritta

   Stop toch eens met die onzin!

  2. leonie655

   Welke god, er is geen god, anders had ie hier wel iets aangedaan,

 22. Ali Yas

  De Westerse staten zijn niet bereid of niet in staat een einde te maken aan de islamitische staat. We zien waar dat toe leidt, en toch wachten we lijdzaam af. Laten we dan tenminste het fatsoen hebben de Russen te steunen als zij doen wat wij nalaten.

  1. eline183

   Ja maar het is nooit goed, want het westen doet wel degelijk iets, ‘k zeg niet dat dat altijd goed is. maar toch merk ik bij sommige mensen in nederland zo’n antiwesterse houding, omdat ze het westen overal de schuld van geven. dus als er wel iets wordt gedaan is het niet goed, maar als er niets wordt gedaan is het ook niet goed. dus….

 23. BlackyDeWit

  Kinderbruidjes….
  Ik snap echt niet waar die gasten seksueel van opgewonden raken, alles moet maar zonder ene vorm van liefde en gaat het niet zoals ze willen dan wordt de tegenpartij op een gruwelijke manier behandelt. Die gasten zijn zo dominant is niet te filmen, terwijl ze op sommige momenten op hun blote knietjes weiden tot hun Allah, dat ik denk aan de ene kant stoer willen doen en andere kant laat je zien hoe nietig je eigenlijk ben. Nee hoor ik kan dit gedrag echt niet begrijpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.