Kleurenblinde vader zag nog nooit de kleuren in de ogen van zijn kinderen. Maar als op een ochtend een pakketje wordt bezorgd, verandert alles

Geen categoriemei 15 2015, 13:00
Nog nooit zag deze vader hoe de ogen van zijn eigen kinderen er daadwerkelijk uitzagen. Totdat de postbode langskomt!
Kleurenblindheid is geen levensbedreigende aandoening, maar het zorgt wel dat je blik op de wereld vertroebeld kan raken. Je ziet dingen niet zoals ze zijn, en dat kan voor sommige ouders wel een bittere pil zijn. Nooit zal je zien hoe je kinderen er nu écht uitzien. En mensen die zeggen dat hun ogen blauw zijn? Je kan je van dat hele 'blauw' geen voorstelling maken.
Ook Opie Hughes - een vader van jonge kinderen - heeft last van kleurenblindheid. Van alle hierboven beschreven problemen heeft ook hij last, maar niet lang meer.
De postbode bezorgt namelijk een pakketje op zijn adres. In het pakket zit onder andere een hypermoderne bril, speciaal ontworpen voor mensen met kleurenblindheid. Het ziet eruit als een gewone zonnebril, maar het Opie alle kleuren weer laat zien. Waaronder dus ook de ogen van zijn kinderen. Als hij dan ook z'n blik richt op de kijkers van z'n nageslacht, houdt de beste man het niet droog:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Colorblind-guy-experiences-true-color-for-the-first-time-with-EnChroma-glasses.mp4"][/video]
.
Een ontroerend, maar ook een heel erg mooi moment.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten