Noord-Korea executeert minister van defensie... omdat hij in slaap was gevallen

Geen categoriemei 13 2015, 13:00
In slaap vallen bij evenementen waar Kim Jong Un ook aanwezig is een doodzonde.
En met 'doodzonde' bedoel ik dan ook echt een doodzonde:
Het Noord-Koreaanse regime heeft zijn minister van Defensie geëxecuteerd. Hyon Yong Chol zou ontrouw zijn geweest aan leider Kim Jong-un. Hij was veel te kritisch en zou, nog erger, in slaap zijn gevallen tijdens een militair evenement waarbij de leider ook aanwezig was.
Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap bericht dat de inlichtingendienst van dat land het nieuws onlangs bekend maakte aan een commissie van het parlement.
De 'Minister van het Volksleger' woonde onlangs een evenement bij waar Kim Jong Un ook te gast was. Blijkbaar was Chol een beetje overwerkt, wat hij doezelde even weg. Vervolgens werd hij op staande voet ontslagen en daarna naar het schietterrein van de militaire academie Kang Kon in Pyongyang gebracht. Een stel soldaten maakten hun geweren in gereedheid, Chol moest stil blijven staan, de geweren werden op hem gericht... en de trekkers werden overgehaald. Een fractie van een seconde later was 'minister' Chol niet meer.
Een vooraanstaand politicus vluchtte onlangs uit Noord-Korea naar het zuiden. Daar aangekomen vertelde hij dat Kim Jong Un nog agressiever is dan zijn vader Kim Jong-Il. Die had er volgens hem namelijk een handje van om uit de gratie gevallen leiders naar strafkampen te sturen, terwijl Kim Jong Un ze meteen laat vermoorden.
De oude communist wordt Park genoemd en zegt dat Kim Jong Un een bijzonder slechte leider is:
"Hij heeft geen verstand van politiek, economie, cultuur of diplomatie. Hij heeft geen idee hoe hij een leider moet zijn."
In de eerste drie maanden van zijn regime heeft Kim Jong Un volgens Park zeven vooraanstaande communisten laten ombrengen, daarna volgden er tientallen anderen. Alleen dit jaar al zouden vijftien politici ter dood zijn veroordeeld.
Als meer Noord-Koreaanse politici zich zorgen maken is het niet uit te sluiten dat ze binnenkort een coup proberen te plegen. Hun probleem is natuurlijk dat Kim Jong Un nog altijd de steun van het leger lijkt te hebben. Als dat niet zo was, was Chol niet geëxecuteerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten