Bejaarde man werd gepest door kinderen in zijn buurt. Maar toen bedacht een wijkagent deze originele oplossing

Geen categoriejun 02 2015, 20:00
Een oudere man (82) in Rotterdam-West werd continu belaagd door drie negenjarige buurtkinderen. Maar toen een alerte wijkagent doorhad wat er aan de hand was, was het getreiter snel afgelopen.
De drie knaapjes haalden vaak kattenkwaad uit bij de bejaarde, invalide man. Zo bonsden zij op de deur, gooiden ze steentjes tegen het raam en drukten ze op de bel, om daarna snel weg te rennen. Op zich is zulk kattenkwaad niet ongewoon, ik heb me er in mijn eigen basisschooltijd ook weleens schuldig aan gemaakt. Maar als het vaker gebeurt, en steeds bij dezelfde persoon die ook nog eens oud en invalide is, is de lol er al gauw af.
Gelukkig werden de deugnieten in de kraag gevat door wijkagent Wilco Berenschot. In overleg met de ouders van de jongens bedacht hij een gepaste straf: ze moesten een brief schrijven, waarin ze vertelden wat ze hadden gedaan en hun excuses aanboden aan hun slachtoffer. Één van de jongens schrijft:
"Ze deden belletje-druk en scholden mensen uit en maakten dingen kapot. (...) Ze plasten in de flat en drukten op de bel in de lift"
brief
Een ander:
"Ik heb er spijt van dat dit is gebeurd, en ik zal ervoor zorgen dat het niet meer gebeurt"
CGZ7p1RUQAATzzK
De derde:
"Ik heb spijt gekregen van alles wat er is gebeurd. Ik vind het ook zielig voor die man, want elke keer als ik en m'n vrienden opbellen moet hij met moeite opstaan en naar de deur toelopen en kijken wie dat is. (...) Ik wil niet meer aanbellen en dan wegrennen want je bereikt er niets mee en voor die man is het natuurlijk ook zielig."
En zo is het. Wat een goede actie van deze wijkagent dat hij een gepaste straf voor deze bengels heeft bedacht. Hopelijk hebben ze hiervan geleerd en laten ze hun buurtgenoten in het vervolg met rust. Bovendien is het richting de bejaarde man een sympathiek gebaar dat hij drie excuusbrieven krijgt. Ook is het van het grootste belang dat de ouders op de hoogte worden gesteld van het wangedrag van hun kinderen. Niet alleen heeft de wijkagent de ouders gewaarschuwd, hij heeft ze ook betrokken bij het bedenken van een straf.
Een mooie oplossing voor dit probleem dus. Uitstekend dat wijkagent Berenschot ingreep voordat de situatie escaleerde. Jong geleerd is oud gedaan, en zeker in probleemwijken in grote steden is het belangrijk dat de wijkagent de boel goed in de gaten houdt. Agent Berenschot is een voorbeeld voor iedereen!
https://twitter.com/WT_Berenschot/status/605307233031856128
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten