Je gelooft nooit wie Holland's Next Top Model gewonnen heeft

Geen categorieokt 27 2015, 9:00
Sinds gisteravond mag Loiza Lamers zich echt een topmodel noemen. Ze won de finale van Holland's Next Top Model (HNTM) namelijk. Dat deed ze in Amsterdam.
Hoewel dat sowieso een ongekende prestatie is, is Loiza's winst nog opzienbarender omdat ze de eerste transgenderkandidaat is die deze prestigieuze wedstrijd gewonnen heeft.
https://instagram.com/p/9UKW37GQIr/
Jawel, Loiza is geboren als jongen. Toen ze ouder werd had ze echter het gevoel dat ze 'in het verkeerde lichaam' geboren was; ze voelde zich een meisje. Toen ze ouder werd begon ze een behandeling om echt een meisje (of vrouw) te worden.

Loiza liet in de finale Rachel Swaab achter zich. Céline Koningstein en Lisa Kapper vielen eerder in de finale af. Lisa, die met haar zestien jaar de jongste deelneemster aan de modellenwedstrijd was, werd derde. Céline eindigde op de vierde plaats.

https://instagram.com/p/9UJ78FmQH2/
Naast de titel won Loiza ook een contract bij Touché Models ter waarde van 50.000 euro. Geen geringe prijs, zeker niet voor iemand die enkele jaren geleden nog een jongen was, maar nu door het leven gaat als vrouw.
Loiza's fans zijn buitengewoon blij met haar overwinning. Op haar Instagram-account laten ze weten dat ze haar tijdens het hele toernooi gesteund hebben en dat ze in hun ogen de welverdiende winnares is:
Screen Shot 2015-10-27 at 08.26.16
Hoewel Loiza haar achtergrond bij haar aanmelding had kunnen gebruiken om zichzelf snel even het programma in te loodsen koos ze ervoor om dat niet te doen. Ze maakte pas bekend dat ze als man geboren werd toen ze al geaccepteerd was in het programma en door de jury zelfs gezien werd als één van de favorieten. Hoewel ze nu 20 jaar oud is en zich vanaf haar zevende al een meisje voelde onderging ze pas op achttien jarige leeftijd enkele operaties die ervoor zouden zorgen dat ze écht een vrouw werd.
Toen Loiza dit bekendmaakte schrokken de juryleden ervan; ze hadden het nooit verwacht, omdat Loiza in hun ogen echt bijzonder vrouwenlijk is. Het model zelf zag dat misschien nog wel als het grootste compliment.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten