Radicaal-linkse Sylvana Simons: Nederland is geen democratie omdat rechter staking KLM verbiedt

Geen categorieaug 05 2016, 10:00
Volgens Sylvana Simons van DENK moeten bedrijven het gewoon accepteren als werknemers massaal het werk neerleggen.
Hoe gek is Sylvana Simons? Nou, wat vind je hiervan:
https://www.facebook.com/sylvana.simons/posts/1316892991656034
Met andere woorden, mevrouw vindt het ab-so-luut niet kunnen dat de aangekondigde actie van grondpersoneel bij KLM onwettig heeft verklaard. Dit omdat het zogenaamd het 'recht' is van werknemers om te staken wanneer ze maar willen, ja, ook als dit enorme repercussies heeft voor hun werkgever én voor klanten.
In een normale wereld werkt het natuurlijk niet zo. Zoals KLM terecht zegt zou een staking ervoor zorgen dat tientallen vluchten vertraging oplopen. Daarnaast zegt Schiphol Airport dat duizenden passagiers op de luchthaven zouden stranden. Net als de kantonrechter lijkt me dat reden genoeg om de staking illegaal te verklaren. Als werkgever hoef je immers niet alles te pikken.
Maar Sylvana denkt daar heel anders over. Sterker nog, zij beschuldigt Nederland er nu van geen democratie te zijn. Voor de goede orde voegt ze daar even aan toe dat Nederlanders ongetwijfeld heel boos zouden reageren als dit in een ander land gebeurde -- geen haar aan me hoofd die eraan twijfelt dat ze daarmee op Turkije doelt, een land dat al wekenlang onder vuur ligt omdat president Erdogan zich als een megalomane dictator gedraagt.
Screen Shot 2016-08-05 at 10.26.52
Deze vrouw is onderhand echt helemaal van God los. Ze wordt met de dag gekker. Een ieder met ook maar een beetje gezond verstand weet dat werknemers niet zomaar overal kunnen staken. Daar moeten beperkingen aan worden gesteld. Logischerwijze doet de wet dat dan ook.
Dat maakt Sylvana allemaal niets uit. Wat haar betreft is dit namelijk een fantastische mogelijkheid om Nederland weer eens weg te zetten als een ondemocratisch, onderdrukkend land. En die mogelijkheid kan ze niet ongebruikt aan zich voorbij laten gaan.
Sylvana heeft een ziekelijke neiging, die ze blijkbaar niet kan onderdrukken, om Nederland te bashen. Het gaat haar niet om KLM of om diens werknemers -- daar heeft ze 100 procent lak aan. Nee, het gaat haar er alleen om dat dit een ideale mogelijkheid is om het land dat haar groot heeft gemaakt weer eens te beledigen.
Het is om misselijk van te worden. En dat kon volgend jaar weleens plaats nemen in de Tweede Kamer. Bah.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten