Lachwekkende Koenders maakt zich ernstig zorgen: Rusland wil onze Tweede Kamerverkiezingen mogelijk 'beïnvloeden!'

Geen categoriejan 12 2017, 11:00
Onze minister van Buitenlandse Zaken maakt zich extreem veel zorgen. Hij gelooft namelijk dat Nederland het volgende doelwit wordt van Russische hackers. Die zouden onze Tweede Kamerverkiezingen namelijk willen beïnvloeden.
Jaja, Bert Koenders doet het bijna in zijn broek van angst. Hij heeft namelijk gehoord dat Rusland mogelijk -- misschien, wie weet, opletten jongens! -- de verkiezingen van 15 maart wil beïnvloeden. Daarom is ons kabinet, aldus Koenders, "zeer alert" op het hackgedrag van Poetins lakkeien.
Koenders baseert zijn "zorgen" op uitspraken van James Clapper, de directeur van de Amerikaanse nationale inlichtingendienst. Die beweert namelijk dat Rusland niet alleen de Amerikaanse verkiezingen van vorig jaar heeft geprobeerd te beïnvloeden, maar datzelfde heeft gedaan of wil doen in tientallen andere landen. Eén van die andere landen is... Nederland.
Zoals altijd als het over machtspelletjes gaat doet Koenders het bijna in zijn broek van angst:

"We hebben natuurlijk in de afgelopen periode wel gezien dat wij over het terrein van 'strategische communicatie' om het zo maar te zeggen, van Moskou over de MH17 en dat soort zaken meer, grote zorgen hebben. Ik heb daarover toen de Russische ambassadeur een keer op het matje geroepen, maar we zijn daar zeer alert op. Ik heb geen concrete aanwijzingen, ik ben daar niet naïef over, het is belangrijk om daarover zeer, zeer fors de vinger aan de pols te houden."

Zo, hij heeft een gesprek gehad met de ambassadeur. Dat ha(c)kt (hehe!) er wel in, inderdaad! Ik weet zeker dat Vladimir Poetin zich daar héél veel van aantrekt en zijn hackers meteen opdracht geeft om Nederland toch maar met rust te laten! Wat zouden we toch zonder Koenders aanmoeten? Wat een mazzel dat deze held, die weet hoe hij pestkoppen moet aanpakken, minister is.
Natuurlijk zal het best meevallen met de bemoeienissen van Rusland in onze eigen verkiezingen. Dat Poetin bewust bezig was om de boel te beïnvloeden in Amerika is volstrekt logisch; dat is een groot, machtig land. De invloed van Nederland valt helaas nogal mee. Onze enige waarde bestaat eruit dat we EU-kritischer zijn dan sommige andere landen. Misschien dat Poetin daarvan hoopt te profiteren door de EU tegen zichzelf uit te spelen en eurosceptische partijen enigszins in de kaart te spelen, maar dat is het dan wel. Er komt geen door Poetin gesteunde machtsgreep in ons land. Nu niet, nooit niet.
Wat hier écht aan de hand is, is natuurlijk volstrekt helder: Koenders en de rest van het kabinet zullen 'POETIN DEED HET!' als excuus gebruiken als zij de verkiezingen verliezen en de PVV de verkiezingen juist wint. Wilders gaat de komende tijd weggezet worden als slaaf van Poetin en de PVV als de Nederlandse afdeling van Poetins Verenigd Rusland. Als er gevoelig materiaal gepubliceerd wordt waardoor de traditionele partijen in de problemen komen zullen Koenders en co. gewoon roepen dat het 'allemaal verzonnen is door Rusland,' waarna ze hopen dat het allemaal overwaait -- inderdaad, net zoals Hillary Clinton dat hoopte tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne.
News flash voor Bertje: de reden dat zijn flutpartij het slecht doet in de peilingen is dat de PvdA er al jaren een enorme puinhoop van maakt. Ze zijn voor onbeperkte immigratie, omarmen elke nepasielzoeker die naar Nederland komt, steunen het Megalomane Europese Project voor de volle 100 procent, maken de economie stelselmatig kapot, geven gratis geld aan professionele bankzitters, kleden hardwerkende Nederlanders financieel helemaal uit door belastingverhoging na belastingverhoging... en zo kan ik nog wel even doorgaan.
De kiezer heeft zijn buik vol van de PvdA. Dat heeft niets met Poetin te maken, maar alles met Koenders en zijn collega's zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten