Parijs: 85-jarige holocaust overlever bruut vermoord door haar Arabische buurman

De nazi’s konden haar er niet onder krijgen. Maar haar ‘Arabische’ buurman wel.

Triester dan dit wordt het niet. In Parijs is het lichaam van een 85-jarige vrouw gevonden door de politie. Haar dood was bijzonder gruwelijk: ze is doodgestoken en haar lichaam is verbrand.

Zo’n misdaad moet voortkomen uit haat. Had ze ruzie met iemand? Nou, nee. Het lijkt erop dat het, jawel, een antisemitische moord was. De dader was een Arabier.

Geen wonder dus dat de politie een vergelijking maken met de vreselijke moord op Sarah Halimi in 2017. Deze joodse vrouw was óók een holocaust-survivor. Zij werd vermoord door haar buurman Kobili Traore. Hoewel die erkende dat hij haar vermoord had ontkende hij dat hij zijn misdrijf gepleegd had uit blinde jodenhaat. Na uitgebreid onderzoek was de onderzoeksrechter het daar niet mee eens. Die concludeerde dat Traore Halimi wel degelijk van het leven had beroofd puur en alleen omdat ze jodin was.

Het is triest, maar dit is helaas de werkelijkheid in Frankrijk anno 2018. Antisemitisme is terug van weggeweest. Sterker nog, het is misschien zelfs erger gesteld dan ooit.

En de reden daarvoor is helder — zó helder dat zelfs de politiekcorrecte elite die niet meer durft te ontkennen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. EU kok

  Ik snap werkelijk niets van dit artikel.
  Gaat het nu over een recente moord en op wie dan of over een moord van een jaar geleden?
  Wat meer duidelijkheid zou wenselijk zijn.

  1. Adriaan

   @EU Vit, lees het artikel dan nog een keer. Het staat er volgens mij luid en duidelijk in. Het is een recente moord die vergeleken wordt met een moord in 2017.

   1. Vit

    Waarom staat mijn nick hierbij?

    1. Pit

     @Vit: Ik denk, maar ik spreek niet voor Adriaan, dat hij jouw nick in een andere reactie heeft gebruikt, soms blijft zo’n vorige tekst nog onder de knop zitten. Ik heb op die manier ook wel eens een vergissing gemaakt. Immers, als er één iemand niet op jouw lijkt dan is het Spaanse Kok aka EU Kok aka Wimpies rugdekker.

    2. Adriaan

     Foutje. Excuses.

   2. Fortiori

    Ik heb dit artikel proberen te verwerken en kom tot de conclusie dat dit een moord is als alle andere zinloze moorden. Moorden in de relatiesfeer, illegale handel etc. Er wordt een link gelegd, het lijkt er op, ga maar door. Moord is moord met motieven te over.

    1. Seneca

     @fortiori
     natuurlijk is elke moord, in principe, zinloos. maar wat wilt u eigenlijk met uw reactie zeggen? dat er een stille tocht (over zinloosheid gesproken) organiseren. niet zo lang geleden werden er in Europa (bron van beschaving) miljoenen Joden gedood. nu zijn het er geen miljoenen – kan ook niet – daar is het Joodse volk teveel voor uitgedund, maar iemand vermoorden omdat hij/zij joods dan wel een ander geslacht heeft of een andere versie van het zelfde geloof dan wel een ander geloof aanhangt, dat kan niet. de ‘moderne’ wereld denkt dat men dit kan straffen met een gevangenisstraf of iets degelijks, maar dat helpt echt niet.

  2. Ni28

   De moord is niet belangrijk maar de datum wel. Voor de administratie.

  3. sonar

   EU dat jij het niet snapt ,daar heb jij altijd al last van .
   Bagataliseren en wegkijken daar ben jij kampioen in ,de realiteit komt in jou woordenboek niet voor.

  4. Pjotter

   Eu kok is op het gebied van anti semitisme en Jodenhaat niet al te bij.

 2. DolleDries

  Stéphane Poussier, linkse kandidaat in de Franse verkiezingen van verleden jaar, is gearresteerd na zijn toejuiching op de moord van een politieagent die afgelopen vrijdag heldhaftig had geprobeerd om een ​​terroristische aanval te stoppen.
  Op Twitter schreef Poussier dat hij van mening is dat het zeer goed was dat de politiefunctionaris Arnaud Beltrame, 45, was vermoord door een terrorist.
  Hij schreef ook dat dit betekende dat president Emmanuel Macron een stem minder zou krijgen.
  Beltrame, die tot de gendarmerie behoorde, is na zijn interventie tijdens de terroristische aanslag in Trèbes, als een held vereerd in Frankrijk .
  De zwaar bewapende moslim had gijzelaars in een bedrijf genomen toen de 45-jarige vrijwillig plaats wisselde met een gegijzelde vrouw. Hij werd vervolgens doodgeschoten.
  Veel lezers reageerde krachtig op het Twitterbericht van Stéphane Poussiers, dat later werd verwijderd.
  Nu riskeert de politicus vervolgd te worden wegens het verdedigen van terrorisme, volgens de Franse media.
  Stéphane Poussier stelde zich verleden jaar op als kandidaat voor de linkse partij La France Insoumise, die onder leiding staat van Jean-Luc Mélenchon. Hij is vanwege zijn opmerkingen al uitgesloten van de partij.

 3. Vit

  Met de dag ga ik islamieten meer haten en ik heb er een reden voor.

  1. sjun

   Je hebt er ook wel kennismigranten onder die gewoon meedoen in de samenleving en belasting betalen… Mensen die je prima als buren kunt hebben omdat ze ook de volgende dag weer gewoon aan het werk moeten. Mensen die dus bij gebrek aan aan- en inpassing wat te verliezen hebben en bij wie de kans op radicalisering -zo het nog moslims betreft- (vanwege een mislukt leven, kanonnenvoermentaliteit of misplaatst haantjesgedrag) als nihil te beschouwen valt.

   1. Ernst Quispel

    Sterker, dit geldt voor de overgrote meerderheid van de allochtonen.

   2. Pit

    @Sjun: We mogen na talloze islamitisch gedreven misdrijven toch veilig concluderen dat islam levensgevaarlijk is?

    https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/10/islamisering-in-nederland-vanaf-1951-549345/

    De opzettelijke onwetenden zijn medeschuldig!

    1. sjun

     Het systeem van islam op basis van koran, hadith en soenna brengt mijns inziens bevraaglijke vruchten voort die uiteindelijk ten koste zullen gaan van:
     – vrijheid van meningsuiting
     – gelijkheid van de seksen voor de wet
     – veiligheid op straat
     – cultureel bewustzijn
     – morele aanspreekbaarheid
     – continuering van het sociale systeem

     Niet voor niets is er een grote trek naar de nog aanwezige vetpotten van Europese culturen ontstaan. Zodra die overvraagd worden zal de omvolking via immigratie en de strategie van de baarmoeder en de daarbij meekomende etnocide een feit geworden zijn. Maar om een of andere reden mag hierover geen publieke bewustmaking plaatsvinden.

     Dat roept dan weer vragen op:
     – over de wijze waarop de publieke opinie onder controle gehouden wordt door selectieve voorlichting via het onderwijs en de massamedia en
     – over de stok achter de deur van juridisering van meningen.

     1. Ernst Quispel

      “zal de omvolking via immigratie en de strategie van de baarmoeder en de daarbij meekomende etnocide een feit geworden zijn”

      Natuurlijk is het bizarre onzin, maar als geestige satire van islamofobe waanzin kan het er mee door.

 4. Nasrani

  Vreselijk. Je zou bijna denken…….nou nee, dat kan niet. Zo’n vredige ideologie.

 5. Svetlana

  Het waren zionisten die dit gedaan hebben. Haar buurman kwam ongetwijfeld uit Jerusalem maar om de kwaadaardige zionisten staat te verdedigen gaat de media liegen

  1. Archetype01

   wil je nog een aluminium hoedje bij je conspiracy-theory?

  2. Ni28

   Die buurman is een bakker en zij kocht zijn brood niet.

  3. Original NL

   Lulhannie!

 6. Heinz

  De meest ultieme vorm van integratie, een partij opzetten, meedoen met verkiezingen en winnen.

  1. Pit

   @Heinz: Dat ligt er maar net aan… Je moet natuurlijk wel het begrip ‘integratie’ op dezelfde wijze duiden en verklaren.

   Een islamitisch geënte politieke partij oprichten waarna je meedoet aan de verkiezingen. Daarna winst behaald (d.i. iets anders dan winnen) omdat er in Nederland honderdduizenden islamitische allochtonen huizen die absoluut niet geïntegreerd zijn en daartoe zelfs werden/worden aangemoedigd onder het mom van: “Welkom in Nederland, en blijf vooral jezelf.” Wij drukken de benodigde foldertjes voor gratis geld wel in het Turks en Arabisch.

  2. Holland

   Nonsens Heinz. De opgerichte partij -ik neem aan dat je DENK bedoelt- is een direct verlengstuk van smerige dictator Erdogan die nu invloed in het parlement en gemeenteraden heeft. Dat noem jij de ultieme integratie? De ultieme infiltratie lijkt me wat nauwkeuriger.

 7. Bloem

  Dhr. Q zal het niet veroordelen.

  1. J.C.

   @Bloem

   Enige tijd geleden, toen de politiek en handhavende verantwoordelijken het tij nog had kunnen keren, kon of wilde men dat kennelijk niet en sprak men nog van “het zijn maar incidenten”. Zij hebben met die gedogende houding vooral in eigen voet geschoten, zoals in de toekomende tijd steeds nadrukkelijker zal blijken.

   1. Bloem

    Erkenning van het probleem is de helft van de oplossing. Door de blijvende ontkenning van het probleem, zal er nooit een oplossing komen. Daar komt bij dat de linkse elite in Nederland antisemitisch tot op het bot is en het geweld tegen deze groep eigenlijk stiekem toejuicht. Niet voor niets noemde zwarte Gretta met een grote lach op haar gezicht het getal 6 miljoen, waarbij ze werd toegejuicht door de voltallige D66 en GroenLinks aanhang. Antisemitisme groeit gestaag in Nederland en de hele EU, erkenning is een eerste stap. Aanpakken is de tweede stap. De beste manier om antisemieten aan te pakken is ze volledig uit te sluiten van onze samenleving. Je dient dan niet langer kans te maken op een overheidsbetrekking of uitkering. Heeft de antisemiet een dubbele Nationaliteit, dan pak je de Nederlandse af en zet je dit soort criminelen uit. Er mag geen enkele clementie zijn met dit soort onmensen, waar dat toe kan leiden hebben we gezien en is beschreven in de geschiedenisboeken van democratische naties. Het ergste is dat onze Premier geschiedenis heeft gestudeerd en zich dus niet kan beroepen op onwetendheid. Het niet erkennen en dus niet aanpakken van het antisemitisme is daarom extra laakbaar

    1. Ernst Quispel

     “De beste manier om antisemieten aan te pakken is ze volledig uit te sluiten van onze samenleving. Je dient dan niet langer kans te maken op een overheidsbetrekking of uitkering.”

     Dat lijkt me materieel ook de situatie: antisemitisme is strafbaar en kan leiden tot uitsluiting en opsluiting.

     1. Bloem

      Nogmaals heer Q, “erkenning van het probleem is de helft van de oplossing”. In uw geval zou ik daaraan toe willen voegen. Een betere wereld begint bij uzelf.

     2. Ernst Quispel

      Ook in uw geval lijkt me dat een verstandige strategie en bedenk bij die zelfbezinning: moslimhaat en Jodenhaat komt uit dezelfde troebele bron.

 8. corfo

  Iemand moet toch wel ongelooflijk veel moed hebben om een mevrouw van 85 jaar te vermoorden !
  Dát soort heldhaftige moordenaars komt hoofdzakelijk voor onder de kanspareltjes.

 9. J.C.

  Te hopen is, dat de politieke en handhavende verantwoordelijken eindelijk verantwoording nemen voor moorden als deze en het veld ruimen.

  1. corfo

   @ J.C.
   Hetgeen u hoopt zal niet gebeuren.
   Het establishment is daar véél te laf voor.
   Dat soort “verantwoordelijken” is hoofdzakelijk bezig met hun eigen “toekomst” en het pleasen van de naast hogere, zoals bijv. Rubberen Rutje, Timmerfranske, van Baalen, Adolf Verhofstadt, die, gezamenlijk, Jan Kloot Juncker op ’t rechte pad proberen te houden. na wéér eens een drank-orgie.

 10. Ni28

  Bij gebrek aan nazi’s worden de Joden door moslims vermoord. De nazi’s mag je veroordelen, de moslims niet. Macron heft de zaken niet op orde maar wie wel?

  1. corfo

   @ Ni28.
   Volkomen juist !!

  2. sjun

   Een beklijvend plaatje verheldert wat er aan de hand is. https://i.imgur.com/LyP6rvt.jpg

 11. DolleDries

  Luitenant kolonel Arnaud Beltrame, de politieman die zich vrijdag opofferde in ruil voor vrijlating van een gijzelaar is om het leven gekomen doordat zijn keel werd doorgesneden en niet door schotwonden zoals eerder werd gemeld.

  1. sonar

   Dolle Dries je moet die aanslag modern houden dat neemt men dan voor lief aan.,
   Maar als je de barbaarse methodes die echt zijn toegepast gooi je olie op het vuur , en dan doe aan HAATZAAIEN volgens de islam lovers.Het is walgelijk om de boel eerst te verdraaien om de ergste woede bij de bevolking weg te liegen.
   De regerings leijers zijn schuldig aan alle aanslagen die gepleegd zijn ,die krijgen hun handen nooit meer schoon hetzelfde geldt voor al die wegkijkers.

 12. nienke

  Dit is werkelijk bizar, onmiddellijk het land uit smijten, ik word dood en dood ziek van deze woestijnratten.
  Overleef je de 2e wereldoorlog wordt je door zo’n smerige sadist vermoord.
  Deze woestijnratten horen niet in het beschaafde westen thuis.

  1. Florissa

   mee eens ,eerst een eerlijk proces geven ,dan ophangen ,en dan het land uit smijten .

  2. Anton Adriaan

   Nienke schreef:
   “..Overleef je de 2e wereldoorlog wordt je door zo’n smerige sadist vermoord..”

   Tja, dit is al vaker gebeurt hoor. De broer van mijn opa, werd vermoord in de jaren zestig. Hij had ook de oorlog overleefd. Zoals vele en vele anderen..

   1. corfo

    @ Anton Mussert.
    Mijn over- over- grootvader werd vermoord door een Spanjaard in de 80-jarige oorlog.
    Een achterbuurman van een oud-tante en daarvan de over- over grootmoeder werd verkracht én daarna vermoord door een Kabeljauw tijdens de Hoekse- en Kabeljauwse twisten.
    Ik kan je wel gaan vertellen wat MIJN opa is overkomen, maar dat geloof je vast niet.
    Probeer eens een keer een heel klein beetje normaal te reageren, Mussert !

  1. Nasrani

   Klopt, maar er zijn er die hardnekkig blijven ontkennen en wegkijken. Dat is niet meer naïef te noemen, dat is misdadig.

 13. Marija

  Off topic.
  Bericht via gsm.
  Is er iemand die mij echt raad kan geven?
  Ook bestemd voor Mike vd Halen waarvan ik nog steeds op reactie wacht.
  Al wekenlang kan ik niet meer reageren op DDS. Alleen lezen. Schrijf ik een reactie wat dus wel kan, dan verdwijnt mijn reactie en wordt niet geplaatst.
  Dit bericht plaats ik buiten mijn modem.om via internet abonnement gsm.
  Hoop dat dit wel lukt. Modem nu dus uitgeschakeld.
  Andere sites kan ik wel reageren. Ik nam contact op.met Ziggo die mijn modem hebben gereset en nieuw nummer gegeven.
  Ziggo heeft overleg gehad met interne pc experts, die ook geen oplossing hebben, want het werkt nog steeds niet …. Mike.
  Mijn gevoel voor wat het waard is, zegt mij dat de fout bij dds vandaan komt.
  Ben ik geblokkeerd? Ik kan het mij niet indenken en daarvan ook geen melding gekregen.
  Per ongeluk geblokkeerd door dds o.i.d.?
  Ik weet het niet meer, heb er alles aan gedaan te herstellen. Ook nieuw account accepteert DDS niet.
  Wie heeft echt veel verstand van deze materie en kan nog suggesties doen?
  Ik word anders min of meer naar mijn idee gedwongen hier te vertrekken.
  Zie uw reactie hier met veel.interesse tegemoet.
  Bijvoorbeeld dan en ik hoop tot dan !

  1. Marija

   Sorry voor typefouten.
   Ik bedoelde in de laatste zin:
   Bij voorbaat dank.
   Mike is natuurlijk Mike vd Galien

   1. Pit

    Maar beste Marija,

    Dat is toch helemaal geen probleem? Het zijn de trollen en de taalneuqertjes die daar op letten en daar commentaar op geven. Wij eensgezinden gaan niet zeuren over elkaars taalvergissingen. 😉

   2. Pit

    @Marija: Zoals jij dat beschrijft heb je een ip-ban. D.w.z. dat DDS ervoor heeft gekozen om jouw ip-adres te blokkeren zodat jouw reacties niet meer geplaatst kunnen worden vanaf jouw ip-adres.

    Het kan soms ook aan de browser liggen. Probeer bijvoorbeeld Chrome, Firefox, Opera en Internet Explorer door elkaar heen om te ontdekken of het misschien aan je browser ligt.

    Als het helemaal niet meer lukt kun je de Opera browser installeren. Deze browser heeft een gratis VPN dienst. Je kunt deze activeren door Ctrl + Shift + N in te drukken. Daarna zie je in je zoek- internetvenster een klein rechthoekje met VPN. Als je die aanklikt kun je de VPN activeren. Hierdoor heb je een ander ip-adres waardoor je in kunt loggen zoals je dat hierboven ook hebt gedaan.

    1. Ernst Quispel

     “Deze browser heeft een gratis VPN dienst. Je kunt deze activeren door Ctrl + Shift + N in te drukken. Daarna zie je in je zoek- internetvenster een klein rechthoekje met VPN.”

     Nu snappen waarom het voor Pit hier mogelijk was te blijven hangen zonder geband te worden.

    2. Marija

     uitgevoerd in Opera browser en probeer of plaatsen nu wel lukt.

    3. Marija

     @Pit
     DRIEMAAL VETTE H O E R A… !!!!!
     Het is gelukt zoals u ziet.
     Héél erg bedankt en ik mag hopen dat ik nu via Opera kan blijven reageren.
     Nog mooier zou zijn als Mike v.d. Galien mijn IP-ban kan opheffen.

     W O W ik ben helemaal blij, nogmaals geweldig bedankt.

     1. Ernst Quispel

      En nu nog interessante bijdragen plaatsen, we zijn benieuwd.

     2. Pit

      Welkom terug Marija, jouw bijdragen worden door mij graag gelezen.

     3. springmaarachterop

      “En nu nog interessante bijdragen plaatsen, we zijn benieuwd.”

      We? Zijn er nog meer in die gesloten afdeling van waaruit je dit blog onder kotst?

     4. Vit

      @Marija
      Jouw bijdragen zijn al gauw interessanter dan die van Wim die hier als Ernst uitsluitend kul ventileert.

      Btw, jouw eerste bericht is wel doorgekomen, er zijn hier wat woorden die taboe zijn, verstandig is om als je wat hebt geschreven dit te bewaren met Control C, ik neem aan dat je weet hoe dat werkt.

     5. Marija

      @Vit.
      Zal ik bij volgende berichten doen, zodat ik niet opnieuw hoef te typen. MAar tegen IP ban zal het geen soulaas bieden.
      Toch Dankje.

  2. sjun

   Zet eens geen links in je bericht.

 14. Ben Zine

  Het is wel frappant dat onder Adolf Hitler het antisemitisme welig tierde in Duitsland, en dat het nu, na precies 8 decennia, onder Angela Merkel een enorme comeback heeft gemaakt. Dat zegt meer over Merkel dan over Hitler. Zij is in al haar naïviteit, haar impulsiviteit en onbezonnenheid misschien nog wel gevaarlijker. Hoe dan ook, het antisemitisme monster is door Merkel weer volledig tot leven gewekt. Wat zijn Duitsers toch uitermate dom om WEER voor een krankzinnige leider te kiezen. Leren ze het dan nooit ?

 15. Babaji538

  Als de geest is overstegen,
  was de brug niet nodig
  om het water over te steken.
  Petra Cecilia Maria Hermans

 16. A3aan

  Heb je de holocaust overleefd is er een moslim buurman, 35 jaar oud, die het werk van de moffen wel wil afmaken. té triest voor woorden.

  Sara Halimi, R.I.P.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.