Henk Krol wilde 'verloren zoon Rob Jetten' nog een laatste kans geven

Geen categorieokt 23 2018, 18:15
In de Tweede Kamer werd D66 jongstleden en publique gefileerd door leden van verschillende partijen. Henk Krol (50 Plus) wilde verloren zoon Rob Jetten tegemoet komen en gaf D66 een laatste kans. Daarom deed Krol een voorstel aan Jetten, die namens D66 het speldje 'democratische vernieuwing' droeg. Dankzij Rafiek de Bruin hebben we de beelden.
Niet veel, behalve dan dat Jetten is gepromoveerd van 'democratische vernieuwing' naar niveau 'fractievoorzitter'. In de video zien we een Jetten die zich terughoudt. En voornamelijk verwijst naar fractieoverleggen in de toekomst. De Tweede Kamer vond het behoorlijk eigenaardig hoe D66 omgaat met het referendum en 90 zetels waren voor instandhouding van de oude wet. Toch moest deze snel wijken. Ondertussen heeft D66 wel iets gezegd op haar partijcongres en werden er persberichten verstuurd naar de media, maar daar bleef het voorlopig bij. In het debat met Jetten zien we een partij die al haar idealen heeft ingeslikt.
Henk Krol stond als vader van een verloren zoon bij de microfoon: "U bent bereid om samen met mij een motie in te dienen om zo snel mogelijk te komen tot een binden referendum?" Jetten beantwoorde de vraag niet, maar ratelde tegen Krol aan. D66 probeert tijd te winnen en wil gewoon geen referenda regelen binnen afzienbare tijd. Maar ook de onderwerpen moeten D66'ers bevallen wil het 'referendabel' zijn. Sommige onderwerpen zouden volgens Jetten te abstract zijn voor de burger. Een klein puntje heeft hij zeker: het is zeker dat het schrijven van een referendum enige creativiteit vraagt.
Maar dat is niet het enige. Ook het niveau van het referendum moet D66 bevallen. Wat was volgens Jetten een belangrijke reden dat deze moest worden verwijderd uit het staatsbestel? "Geen referenda over internationale verdragen" Lekker makkelijk, want op die manier voorkom je een heleboel vraagstukken die wellicht abstract zijn, maar toch echt wel lokaal effect hebben op het leven van Nederlanders. Ondertussen komt het D66-congres met mooie woorden: 'concrete onderwerpen op lokaal niveau'. Daarbij vergeten ze dat een heleboel abstracte onderwerpen ook een effect hebben op het lokale niveau. Het is zeker geen oerwoud: men kan de effect van een VN-migratieprogramma en EU-programma's lokaal zien én ook lezen op het internet via de websites van de desbetreffende organen.
Heerlijk dat vrije internet:
https://www.youtube.com/watch?v=hzoypbre1qQ
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten