LOL! #GeleHesjes demonstraties in Den Haag, Leeuwarden, Nijmegen en Maastricht blijken epische FAALACTIE te zijn

Gele hesjesparade in Frankrijk. Bron: YouTube / 
BEST OF CULTES 2
Foto: Boze huisvrouwtjes of relschoppers? Gele hesjesparade in Frankrijk. Bron: YouTube / BEST OF CULTES 2

In Leeuwarden demonstreerden 13 hesjes. In Nijmegen 30.

Als je eigenlijk heel ontevreden bent over — nou ja, over van alles en nog wat, maar eerst en vooral over je eigen leven, en misschien daarnaast ook over de politiek — is het altijd leuk om deel uit te maken van een grote protestbeweging. Je kunt helemaal opgaan in zo’n beweging, waardoor het nog gemakkelijker is om jezelf ervan te overtuigen dat je klachten terecht zijn. “Alle” andere mensen denken er immers “net zo” over. De straat op dus!

Helaas voor de Nederlandse initiatiefnemers van de #gelehesjes-demonstraties in verschillende steden vandaag bleek dat de animo in ons land toch iets minder groot is dan ze dachten:

In Den Haag was een groepje van enkele tientallen demonstranten op de been (zie meer hieronder), in Leeuwarden waren dat er dertien, in Nijmegen dertig, in Maastricht ook enkele tientallen. Bij die laatste onaangekondigde demonstratie is de leider van de actie gearresteerd.

Dertien? Als in een 1 gevolgd door een 3? Gniffel! Zielig. Ik kan niet anders zeggen. En in Nijmegen, Maastricht én Den Haag was het overduidelijk niet veel indrukwekkender:

Uiteindelijk werd het protest afgeblazen onderweg naar het Malieveld. Direct daarna gingen de meesten naar huis. Hoewel er drie arrestaties zijn verricht, is de actie ’rustig verlopen’, meldt de politie.

Hilarisch genoeg lieten enkele meelopers weten dat ze demonstreerden omdat ze aandacht wilden vragen voor hun “financiële” zorgen. Zo zouden ze in dat opzicht moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Natuurlijk is dat nogal opmerkelijk. Als er één land ter wereld is waar dit geen probleem zou moeten zijn dan is het Nederland. Er zijn genoeg banen — zelfs meer dan gevuld kunnen worden — en de verzorgingsstaat is zo ver ‘ontwikkeld’ dat iedereen die om wat voor reden dan ook niet werkt zodanig onderhouden wordt op kosten van de belastingbetaler. Nee, dat soort mensen kunnen geen Porsche betalen, maar dat hoeft ook niet. Ze hebben voldoende voor eten, drinken, een dak boven het hoofd, elektriciteit, water, gas, en zelfs voor internet en een smartphone.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de werkenden. Een minimumloon is genoeg om van rond te komen. Alweer: niet om er lekker op los te leven, maar dat kun je ook niet verwachten als, ik noem maar wat, fabrieksarbeider. Als je een Porsche wilt zul je een andere manier moeten verzinnen om je geld te verdienen.

Kortom, het is niet zo gek dat die #gelehesjes bende niet aanslaat in Nederland. Als je tegen het verdrag van Marrakesh demonstreert heb je nog iets van kans op een volksbeweging. Maar “eindjes aan mekaar knopen” als excuus om lekker de straat op te gaan en je algemene ongenoegen te uiten? Nee, daar komt werkelijk niemand zijn bed voor uit. Niet in ons land, tenminste.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

33 reacties

 1.   

  Ik kan me volledig vinden in dit artikel.

  1.   

   Ik ben blij voor je Meriadoc. Heb jij weer een prettige zaterdagavond.

   1.   

    Dank, Groeneveld.

 2.   

  Alleen al daarom, zie je dat het Nederlandse volk een lui volk is. Ze worden liever heden ten dage, besodemietert waar ze bij staan, dan dat ze zich inzetten voor de een of andere goede zaak. Ik kan het helaas niet meer, ivm mijn ziekte, anders had ik meegelopen en meegezongen. Ik heb me in de jaren 60 en 70… genoeg ingezet om dit mooie land een schop in de goede richting te geven … dat waren pas demonstraties/barricades. Nee, maar wat heb je nu… luie sjw’ertjes en bekakte flikkers van achter hun toetsenborden. De zgn genderneutrale en verwijfde toetsenbordridders die geen zak meer voor elkaar kunnen krijgen en alleen maar krijsen vanuit hun veilge ruimte op twitter, facebook en almdie ander msm meuk. Nederland is verrot… tot op het bot. Door en door.

  Het word hoog tijd dat we dat als volk eens gaan inzien en dat er hier echt es de pleuris uitbreekt, zodat we dat gajes in Den Haag en omstreken uit hun holen roken en ‘for once and for all’ aan de echte schandpaal nagelen. Vuile volksverlakkers.

  1.   

   @paaldanser

   We hebben het in ons kouwe kikkerlandje zeer goed, de supermarkten maken weer een record omzet.

   De bevolking is in principe zeer tevreden en voelt totaal niet de drang om voor optrekken naar Den Haag.

   Natuurlijk zijn er nog veel dingen die een vorm van onvrede creëren maar we hebben het gewoon goed.

   Ben zat van dit soort onterechte gezeur.

   1.   

    Onzin Kong,

    Dé Nederlander wordt zwaar gediscrimineerd, dé Nederlandse mensen worden massaal in de maling genomen, en met uitgebreid je eigen volvreten kom je er niet.
    Verder is het zo dat de Nederlanders geen stem hebben in zeer belangrijke beslissingen, privacy die te grabbel wordt gegooid.
    We worden onnodig op (on)kosten gejaagd, accijns verhogingen, belastingverhogingen, ga je naar school, word je opgezadeld met studieschuld.
    Wil je een woning? moet je lang wachten terwijl statushouders jarenlang voorrang hadden, huren die exorbitant stijgen, zorgkosten die steeds verder stijgen, “de gemiddelde zorgpremie per persoon ligt in 2017 op 1290 euro per jaar, maar in 2021 op 1601 euro op jaarbasis.
    Dat is een stijging van 311 euro, oftewel 24 procent, de komende kabinetsperiode”
    Steeds meer voedselbank gerelateerd behoevende mensen, en ga zo maar door.

    En dan kan jij zeggen dat het allemaal prima gaat in Nederland maar dat is niet zo, Het andere probleem!? is dat, als je een Nederlander vraagt hoe het gaat, deze Nederlander niet snel zal zeggen dat het niet goed gaat, dit heeft te maken met vertrouwen en veiligheid die we hebben in elkaar, een Nederlander verteld een onbekende nooit echt hoe “slecht” het gaat…

    1.   

     Quote : een Nederlander verteld een onbekende nooit echt hoe “slecht” het gaat…
     .
     Conclusie: Siemien is geen Nederlander.
     Best wel goed nieuws, kan hij eerdaags terug naar Timboektoe.

  2.   

   De Nederlandse staat heeft gewoon het ideale model ontwikkeld om opstanden in de kiem te smoren. Het begint al met het verplicht aanvragen van een vergunning om te demonstreren. Zo niet..Dan wordt men daar flink voor gestraft -ook wel het Geldermalsen afschrik effect genoemd- waarbij toen enkele relschoppers die tegen de komst van een AZC waren, een jaartje celstraf kregen. Jenny Douwes heeft het nu ook ervaren dat een blokkade opleggen als protest zwaarder gestraft wordt dan voor een moord. Zo dat de gemiddelde Nederlander -zelfs die in de bijstand lopen of ZZP er zijn- zal denken ”Ik hou me koest”. En last but not least; Steeds meer mensen werken voor de overheid of werken in bedrijven die de overheid als klant hebben waardoor ”Het systeem” zichzelf in stand houd, doordat meer en meer mensen in hun broodwinning afhankelijk zijn van datzelfde systeem. En dat is misschien de echte reden dat mensen niet meer in verzet komen. De meeste mensen zijn zelf onderdeel van ”Het systeem” dat er toe dient om de rest van de burgers te controleren en te betuttelen. Kortom, de enige weg is de weg van het naar de pijpen dansen van de staat. Anders verliest men elke minimale vorm van zekerheid. Wij hebben -in tegenstelling met Duitsland onder artikel 20.4- niet in onze grondwet staan dat het volk het recht mag hebben om in opstand te komen tegen de overheid als men geen weg meer weet. Ook wel de recht van opstand genoemd.

   1.   

    @Urkie
    Gelul en je weet het…

    1.   

     Nee hoor Kong, Urk heeft gewoon gelijk, het is jammer dat jij faliekant tegen, alles wat Nederlands is, bent..

     1.   

      Het is allemaal schijntevree onder de bevolking, Kong. De meeste mensen hebben achter hun voordeur heel wat zorgen en te klagen of zij het nog financieel kunnen bolwerken.

     2.   

      Siemen dat heb je nu eenmaal met apen,daar zit geen realiteitszin in hebben alleen zin in bananen.

    2.   

     Hoezo gelul. Je schrijft zelf daarnet dat wij het heel goed hebben. Dus gaan wij automatisch ook niet zo gauw in verzet omdat wij bang zijn om dat kwijt te zullen gaan raken. Iemand die in verzet komt en opgepakt wordt kan ook zomaar uit de bijstand worden gegooid. Een ZZP-er waagt het niet eens om te demonstreren omdat hij geen recht heeft op een uitkering als hij met zijn handelen veel werk en klanten zal verliezen. Jenny Douwes had ook gewoon gezellig met haar kinderen naar de optocht kunnen gaan kijken. Nu moet zij gaan brommen en is het de vraag of haar toekomst als mogelijk ex-gedetineerde weer op de goede rit zal komen.

     1.   

      @Urk wederom heb je gelijk.

      “Het andere probleem!?, als je een Nederlander vraagt hoe het gaat, deze Nederlander niet snel zal zeggen dat het niet goed gaat, dit heeft te maken met vertrouwen en veiligheid die we hebben in elkaar, een Nederlander vertelt een onbekende nooit echt hoe “slecht” het gaat…”

     2.   

      Men gaat niet in verzet, omdat het leeuwendeel van de bevolking het goed heeft en er derhalve weinig reden is om in verzet te gaan. En wie toch behoefte heeft aan verzet stemt SP of PVV.

  3.   

   @paaldanseres
   ++++++

 3.   

  Zo jammer dit. In plaats van zich te verdiepen in de motieven van de protesterenden, gaat de redactie van DDS ze belachelijk maken. Meestal is dat de 1e stap. Dan volgt demoniseren, bedreigen en vroeg of laat de kogel. Niet dat DDS zelf de trekker over zal halen. Hooguit figuurlijk. Maar er is altijd een Volkert die, opgejut door de demoniserende media, dat wel doet. De redactie heeft geen lering getrokken uit geschiedenis van Pim Fortuyn, zo te lezen.

  1.   

   Je moet niet zo zeuren, Michael is een ”provocateur” die jouw soort voedt.
   Maar ditmaal gaat hij op de realistische tour en natuurlijk ga jij dan janken.

  2.   

   quote : Dan volgt demoniseren, bedreigen en vroeg of laat de kogel.
   .
   Is er een dokter in de zaal ?

   1.   

    “Wie niet van de geschiedenis wil leren, is gedoemd die te herhalen”.

    Sorry Kok, maar ik heb het belachelijk maken van Pim Fortuyn, gevolgd door het demoniseren, het bedreigen en uiteindelijk de moord op hem heel bewust meegemaakt.

 4.   

  Nou wat je ziet is dat mensen Rutte en co spuugzat zijn en ze dit VREEDZAAM laten zien een voorbeeld van rechts…

  1.   

   @ Siemien
   Schokkend, heel NL in opstand.
   Accepteer nu toch eens dat jullie behoren tot een minderheid.
   Hebbe een geel hesje gekocht bij de Action en daar sta je dan voor L*L….

   1.   

    “Schokkend, heel NL in opstand.” jouw woorden, je maakt het graag groot en dat doe je met alles zolang het maar in je voordeel is natuurlijk.
    Feit blijft dat dit vreedzaam gebeurd, links is om te kotsen..uiteraard.

   2.   

    Even een hesje aanschieten, wat achteraan meelopen, beetje joelen en dan naar huis. Erwtensoep met rookworst, kaas uien stokbrood en Netflix.

    1.   

     Ja de racistische zwartepieten haters zijn immers belangrijker dan het gevoel van de Nederlanders.
     Jullie linksers zijn de ratjes in deze maatschappij, verkrachters van cultuur en tradities die graag zien dat iedereen zijn harses een meter in het beton stopt en wegkijkt..

 5.   

  Wonderlijk dat veel DDS aanhang van mening is dat de straat op gaan de regering dwingt tot actie.
  Het is tekenend dat in de praktijk de meerderheid zeer content is met de gang van zaken.

  1.   

   Bijna goed
   Wonderlijk dat veel DDS aanhang van mening is dat als anderen de straat op gaan de regering dwingt tot actie.

   1.   

    Zo had ik het nog niet bekeken. Dit is te wijten aan mijn optimistische kijk in het algemeen.

  2.   

   Onzin Adolfje Heinz, het is juist tekenend dat mensen de straat opgaan, je kunt dit natuurlijk, en dat doet links achterlijk tuig uiteraard graag, negeren en belachelijk maken maar het feit dat het gebeurt is niet te ontkennen…
   Ik vind het een absoluut grove schande hoe jullie soort Nederlanders dit zien…

  3.   

   @Heinz: Wonderlijke spinsels spelen zich af in jouw ingewikkelde brein.

   1.   

    Niet te verwarren met ontwikkelde brein.

 6.   

  respect voor die mensen! wat een bullshit stuk . dus als je vreten op tafel hebt moet dat maar genoeg zijn ? de rest mag de politiek jatten? nou wordt volgend jaar de brandstof en wegenbelasting duurder omdat ze mensen elektrisch willen laten rijden ,ik wil best elektrisch rijden maar heb geen 30000 euro liggen voor een nieuwe auto ,dus dat wordt gewoon meer betalen voor hetzelfde , net als bij de boodschappen , gas , elektra , zorgpremie . maar gelukkig gaat iedereen er volgend jaar op vooruit volgens de huigelaar des vaderlands

 7.   

  Tja wat wil je. Zaterdagmiddag.
  In de winkels was het erg druk vanwege de sinterklaas inkopen.
  En dit weekend heeft veel koopzondagen in het land om dezelfde reden.
  Waarom zou je dan net als in Zaltbommel midden op een fietspad gaan staan?
  Of naar het Binnenhof willen waar niemand is in het weekend?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!