LOL! #GeleHesjes demonstraties in Den Haag, Leeuwarden, Nijmegen en Maastricht blijken epische FAALACTIE te zijn

Geen categoriedec 01 2018, 19:00
In Leeuwarden demonstreerden 13 hesjes. In Nijmegen 30.
Als je eigenlijk heel ontevreden bent over -- nou ja, over van alles en nog wat, maar eerst en vooral over je eigen leven, en misschien daarnaast ook over de politiek -- is het altijd leuk om deel uit te maken van een grote protestbeweging. Je kunt helemaal opgaan in zo'n beweging, waardoor het nog gemakkelijker is om jezelf ervan te overtuigen dat je klachten terecht zijn. "Alle" andere mensen denken er immers "net zo" over. De straat op dus!
Helaas voor de Nederlandse initiatiefnemers van de #gelehesjes-demonstraties in verschillende steden vandaag bleek dat de animo in ons land toch iets minder groot is dan ze dachten:

In Den Haag was een groepje van enkele tientallen demonstranten op de been (zie meer hieronder), in Leeuwarden waren dat er dertien, in Nijmegen dertig, in Maastricht ook enkele tientallen. Bij die laatste onaangekondigde demonstratie is de leider van de actie gearresteerd.

Dertien? Als in een 1 gevolgd door een 3? Gniffel! Zielig. Ik kan niet anders zeggen. En in Nijmegen, Maastricht én Den Haag was het overduidelijk niet veel indrukwekkender:
Uiteindelijk werd het protest afgeblazen onderweg naar het Malieveld. Direct daarna gingen de meesten naar huis. Hoewel er drie arrestaties zijn verricht, is de actie ’rustig verlopen’, meldt de politie.
Hilarisch genoeg lieten enkele meelopers weten dat ze demonstreerden omdat ze aandacht wilden vragen voor hun "financiële" zorgen. Zo zouden ze in dat opzicht moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.
Natuurlijk is dat nogal opmerkelijk. Als er één land ter wereld is waar dit geen probleem zou moeten zijn dan is het Nederland. Er zijn genoeg banen -- zelfs meer dan gevuld kunnen worden -- en de verzorgingsstaat is zo ver 'ontwikkeld' dat iedereen die om wat voor reden dan ook niet werkt zodanig onderhouden wordt op kosten van de belastingbetaler. Nee, dat soort mensen kunnen geen Porsche betalen, maar dat hoeft ook niet. Ze hebben voldoende voor eten, drinken, een dak boven het hoofd, elektriciteit, water, gas, en zelfs voor internet en een smartphone.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de werkenden. Een minimumloon is genoeg om van rond te komen. Alweer: niet om er lekker op los te leven, maar dat kun je ook niet verwachten als, ik noem maar wat, fabrieksarbeider. Als je een Porsche wilt zul je een andere manier moeten verzinnen om je geld te verdienen.
Kortom, het is niet zo gek dat die #gelehesjes bende niet aanslaat in Nederland. Als je tegen het verdrag van Marrakesh demonstreert heb je nog iets van kans op een volksbeweging. Maar "eindjes aan mekaar knopen" als excuus om lekker de straat op te gaan en je algemene ongenoegen te uiten? Nee, daar komt werkelijk niemand zijn bed voor uit. Niet in ons land, tenminste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten