35.000 Man naar Klimaatmars - Lekker samen het met elkaar eens zijn

Geen categoriemrt 10 2019, 17:00
Het is in één woord dólletjes te noemen, vandaag in Amsterdam. Maar liefst 35.000 mensen knus tegen elkaar aan met parapluutjes, die aan elkaar laten zien hoe erg ze het klimaatprobleem vinden. Via de NOS.
Opvallend is ook de grote hoeveelheid kinderen die met suffe bordjes tussen de menigte staan en geheel zelfstandig tot de conclusie zijn gekomen dat het klimaat naar de knoppen gaat. Het klassieke mantra 'we moeten nu écht íéts doen' heeft zich natuurlijk in vele vormen kenbaar gemaakt. Ironisch genoeg staan er 35.000 mensen die zelf niet of nauwelijks iets doen maar vooral vinden dat ánderen iets moeten doen.
Het oogt vooral als een deugclubje dat meent de argumenten van bijvoorbeeld een Baudet niet serieus hoeft te nemen. Ik doel dan op de 1000 miljard euro aan kosten en de 0,00007 graden minder opwarming. Want ach, laat het eens 650 miljard euro zijn, ook veel geld maar dan had Baudet het tenminste fout. En die 0,00007 graden? Nou daar zat ie ook vast naast!
Maar ja, ergens maakt de realiteit weer zijn intrede. Ergens duikt die conclusie weer op dat, zelfs als zat Baudet er naast en is het een paar miljard minder of een nulletje minder bij de graden minder opwarming, dan nog is het aandeel van Nederland minuscuul.
Oh maar dat is natuurlijk allemaal niet erg want 'we moeten iets doen/niets doen is geen optie!' en de maatregelen leiden tot innovaties!! Wie doorvraagt bij dit soort klimaatdrammers komt al snel tot de conclusie dat het wat wegheeft van een geloofsovertuiging en een drang naar collectieve verbondenheid. Eentje waar vooral de burger geld door neer moet gaan tellen en een schuldgevoel moet worden aangepraat als hij weigert.
Ik heb er nog geen één gezien die zélf een techniek of product heeft ontwikkeld om het klimaat mee te redden. Het staat er echter blank van de figuren die willen dat ánderen de boel op gaan lossen. Hopelijk staan de cameraploegen weer bij de fastfoodrestaurants.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten