Beelden! Thierry Baudet over kiezersverraad VVD en CDA: “Dit is het kartelgedraai waar we steeds op wijzen”

Onze verslaggever sprak vandaag met Thierry Baudet (FVD) over de weigering van VVD en CDA om samen met FVD een college te vormen in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Blijkbaar zijn de partijen gecommitteerd aan de klimaatpolitiek en willen ze liever met GroenLinks in zee: “Kartelgedraai!” aldus Baudet. 

Update 21.12 uur: de VVD-fractie in Noord-Holland zou nu tóch openstaan voor samenwerking met FVD.

Volgens Baudet is de weigering van het CDA en VVD een typisch voorbeeld van ‘kartelgedraai’, iets waar zijn partij ‘al jaren op wijst’. Baudet stelt dat de kartelpartijen liever de baantjes samen verdelen dan samenwerken met de nieuwe grootste partij van Nederland. Dat laatste is oprecht een aanfluiting voor de democratie als VVD en CDA dit doorzetten.

En voor de rechtse partijen is het helemaal niet verstandig om FVD uit te sluiten in Noord-Holland. Niet alleen versterkt het de positie van Baudet dat er inderdaad sprake is van een partijkartel in de politiek, maar signaleren VVD en CDA ook dat ‘een stem op VVD en CDA een stem op GroenLinks is’.

En dat laatste is gezien de kanteling van het publieke debat niet handig terwijl de klimaatcoalitie mogelijk uiteenvalt. Daarmee riskeren de VVD- en CDA-politici in Noord-Holland dat zij komende verkiezingen hard worden afgestraft, immers hangt het zwaard van Damocles ook op provinciaal niveau boven hun hoofden.

Ondanks de op handen zijnde uitsluiting is Baudet niet pessimistisch. Volgens de FVD-voorman is er ‘nog steeds ruimte voor een doorstart’, maar is het allerminst ‘fraai’ dat er nu al sprake is van een ‘cordon sanitaire’ tegen FVD. En met de verkiezingsuitslag in het achterhoofd is het een teken van minachting richting meer dan 10% van de kiezers!

Maar dit is wel hoe de partijen nu gebruik (of misbruik) maken van de vrijheid van de formatie. De vraag is hoe lang de Nederlandse kiezer het nog pikt dat grote groepen kiezers worden uitgesloten? Zelfs VVD- en CDA-kiezers spreken er regelmatig schande van.

Maar de lokale politici in Noord-Holland zien het overduidelijk anders. Vooralsnog!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Meester Kong

  Stroomt er Marokkaans bloed door die pianospeler?
  Gelijk anderen de schuld geven.
  Tis dus een flapdrol eerste klas waar Lugar en het hele DDS team kwijlend achterna kruipen.

  1. Meester Kong

   na-aan

   1. Gekko

    Meester Kong is een klantje voor de Stichting AAP.

  2. Brazil

   Baudet heeft een piano en daar is ook alles mee gezegd, want
   spelen kan hij niet , het is meer een pingelaar.
   Doen alsof je kunt spelen en veilig op de witte toetsen blijven, zelfs
   een kind van 5 kan dit.

  3. Siemien

   Ja het is moeilijk om je verlies te nemen en het wordt helemaal moeilijk als Baudet het er nog eens in wrijft dat hij gelijk heeft..

  4. TD

   Meester Kong:

   Dat is precies wat gebeurt,men wilt de milieupolitiek koste wat kost voortzetten!
   Dat registreert iedereen als juist!
   Hoezo anderen de schuld geven?

 2. Beukman

  Ongegeneerd wentelt de Windbuil van Minerva zich in slachtofferschap. Voor hem staan programmatische overeenkomsten tussen partijen gelijk aan “kartelgedrag”.
  Thierry heeft de streken van DENK overgenomen, in het bijzonder van Özturk. Die was ook zo goed in dergelijke retoriek.

  1. umhnz

   Wat zou Calimero in het Latijns zijn?

  2. DeBruijn

   @ Beukman

   Er had allicht gepraat kunnen worden.

 3. umhnz

  Wat een geluk.
  Door tegenstrijdige berichten omtrent de ontspoorde poging tot vorming van een coalitie in NH was er een duidings vacuüm ontstaan.
  Dankzij de overtuigende uitleg van de Messias zelf is alles duidelijk voor de discipelen en DDS.
  Het is de schuld van al die anderen.
  Baudet wast zijn zojuist gemanicuurde handen in klimatologisch verantwoord bronwater.

 4. Brazil

  Wat een jankerd.

 5. m.van.rosmalen

  Moet Derrie zeggen.
  De grootste draaikont aller tijden.

  1. Tripartite

   Overdreven.

   1. Rien Noppen

    Dat het een leugenachtige charlatan is klopt maar de grootste draaikont aller tijden is inderdaad overdreven.

 6. Jumping

  Kijk de oplossing voor dit Linkse kartel probleem, is in Mei te realiseren.

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Maak FvD de grootste, politieke groepering in Brussel.

 7. Dik

  Scherp en gelukkig heeft een grote meerderheid van de kiezers dit zelf ook in de gaten, Forum is niet voor niets de grootste geworden.

  #stemzeweg

 8. Meriadoc Brandebok

  De VVD geeft aan dat zij wel met Baudet wil praten, en van het CDA nog niets gehoord, dus Baudet lult maar wat in de rondte.

  Negeren verder.

  1. DeBruijn

   @ Meriadoc Brandebok

   Voor de bühne kunnen ze wel zeggen dat zij willen praten, de VVD, maar is dat ook echt zo?

 9. Cootje

  Het maak niet uit baudet gelijk heeft of niet , als de mensen maar ontevreden genoeg zijn over de oude meuk , sinds jan maat is het wegkijken begonnen , we leven een nep democratie met nep politieke figuren , die de mensen bedonderen, met mooie verhaaltjes , en handje klap in de achterkamertjes, gelukkig is het tij aan het keren in Nederland en Europa , een harde brexit doet dat gelukkig versnellen ,Hongarije ,polen , de vijfsterren beweging lega noord in Italië , le Penn in Frankrijk , en het zooitje staat op instorten , net als de kerken , het laatste redmiddel is dat liberalen christelijke en socialisten hun hand nog proberen vast te houden , dus laat het een harde brexit worden , dan duikelen ze over elkaar heen , huilie huilie , en kunnen wij er ook uit, want tegen die tijd heeft niemand het meer over het klimaat , alle zuid Europese landen zijn failliet en hier kunnen we gewoon weer normaal doen

  1. Dik

   @Cootje: In een democratie hoort de kiezer (het volk) inderdaad het laatste woord te hebben, of ze dat in Den Haag nu wel of niet leuk vinden. De grond onder de voeten van de beroepspolitici trilt en schudt.

   #stemzeweg

 10. Pescador

  Dit zou een leuk klusje zijn voor de gele hesjes , dit heeft niks meer met democratie te maken dit is pure dictatuur . Het referendem is ons al afgepakt en nu gaat het er op lijken dat het stemmen ook niet meer bnodig is , er wordt domweg niet naar ons geluisterd , het lijkt rusland wel hier of turkije

 11. edoc431

  Nog steeds niet in de gaten dat het hele joop zwikkie hier zit ???
  Hoe dom kun je zijn .
  Je hele blogje gaat er aan dombo .

  1. DeBruijn

   Volgens mij is het afgesproken werk van een bepaald club zich te mengen in rechtse fora.

 12. Julian

  Vreemd. Ik lees niks over de inhoudelijke verschillen. DUs…was klimaat inderdaad een splijtzwam. Daar hoor ik verschillende verhalen over.
  Gelukkig kwam de formateur op voordracht van de FvD. Anders had deze ook nog een veeg uit de pan gekregen.
  Tot zover mijn commentaar op de FvD propaganda site.

 13. Michael M

  Al die zeik poppetjes die moeilijk doen uit de partijen CDA, VVD, GL, PVDA, D66 en ze allemaal in Brunei of Tsjetsjenië neerzetten op te demonstreren tegen de moordenaars welke onschuldigen graag doden. En dat gebeurd met mensenhanden en niet God zijn handen.

 14. Henk Albarda

  Niet alleen de heer Noppen maar ook bv Meester Kong kwijten zich uitstekend van hun taak meer kiezers en leden voor FvD te werven, waarvoor mijn hartelijke dank. Wat betreft Noord-Holland is de situatie een beetje gecompliceerd en genuanceerd. Hans Smits blijkt een wat wonderlijke opvatting over informeren te hebben, dat kon niet worden voorzien, als je ook Hans Wiegel als voorbeeld hebt. Hans Smits heeft niets meer gedaan dan partijprogrammas te lezen en daarna te concluderen dat FvD niet zou passen. VVD Noord-Holland heeft openlijk en duidelijk afstand genomen van de zeer foute brief van Hans Smits aan FvD. Wel had de VVD het lef moeten hebben gehad openlijk FvD voor te stellen in gesprek te gaan, hoewel Hans Smits dat al had afgeschreven. Als de andere partijen die gedeputeerden ‘leveren’ akkoord gaan dat het klimaat plan volledig bespreekbaar is (ik denk dat groen links en d66 dat zullen weigeren), dan vind ik dat FvD ‘mee moet doen’.

  1. umhnz

   Mooi dat Henk, afkomstig van het duo Henk & Ingrid, bij Hans Smits aan tafel heeft gezeten en ons verslag doet van zijn persoonlijke bevindingen.
   Ik stel voor dat Henk de volgende informateur van FvD-huize zal worden.

 15. Robert75

  Alsof het Forum het boeit dat ze aan de kant worden gezet want daar teren ze juist op. En je mag je afvragen of anti kartel partij graag samen wil werken met kartel partij.

 16. Meriadoc Brandebok

  Het is duidelijk dat de VVD wel openstaat voor een coalitie met de populisten in Noord-Holland.

  Gaat de smerige leugenaar Baudet zijn woorden terugnemen? We zullen het zien, hoewel ik denk dat de waarheid voor Baudet en zijn discipelen weinig waarde heeft. Ze leven van desinformatie, leugens en complottheorieën.

  1. Gekko

   Het staat in het verslag van de informateur, dat de VVD niet wil samenwerken met het Forum voor Democratie. MB vindt Hans Smits dus een smerige leugenaar. Tja, veel fatsoen heeft Guus nooit gehad.

   1. umhnz

    Bron?

    1. Gekko

     Uit verslag Hans Smits, informateur Noord-Holland:

     “Ik heb geconcludeerd dat de kans op programmatische overeenstemming tussen FvD en de andere politieke partijen waarmee een coalitie zou kunnen worden gevormd, zeer gering, zo niet onmogelijk is. Het belangrijkste programmatische breekpunt betreft hierbij het provinciaal klimaatbeleid. De standpunten hierover verschillen fundamenteel en kunnen, zo is mij uit de gesprekken gebleken, geen onderwerp van onderhandeling vormen tussen FvD en de andere politieke partijen.

     Mij is gebleken dat het benoemen van twee informateurs door GroenLinks en VVD, die de mogelijkheid van een coalitie onderzoeken waarvan beide partijen deel uitmaken, een reële kans op succes heeft”.

     1. umhnz

      Gekko kwetterde: Het staat in het verslag van de informateur, dat de VVD niet wil samenwerken met het Forum voor Democratie.
      .
      Mag ik uw bril even lenen.
      Ik lees uw bewering nergens.

     2. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, het staat nergens.

      Pijnlijke afgang van Gekko.

     3. umhnz

      Quote : Pijnlijke afgang van Gekko.
      .
      Valt mee, hij/zij/het is niet serieus te nemen.
      Kan het simpeltje niets aan doen, probeert gewoon mee te praten.

     4. Gekko

      Meriadoc Brandebok (= Guus Geluk = Elu Thingol) en umhnz (= Spaanse kok = Zweedse kok = EU-kok) zijn niet in staat de in politieke vaagzinnen verpakte teksten van de informateur Hans Smits te lezen.

      Dat wist ik allang. Guus Geluk is een kleutertje dat met de grote jongens (trollen) wil meepraten. Spaanse kok is een verzuurde pensionado, wiens dagelijkse lol er uit bestaat om iedereen met een andere opvatting af te zeiken.

     5. Meriadoc Brandebok

      Volledig mee eens, umhnz.

 17. haha

  Als je de feiten telkens moet omdraaien naar je theorie (coalitievorming=kartelvorming), dan heet dat cognitieve dissonantie. Wanklanken op kennisniveau. Maar als je als pianist wanklanken produceert, dan speel je gewoon vals.

 18. DidiMadloba

  Baudet kan niet tegen zijn verlies.
  Snapt hij niet dat veel partijen niet in zee willen met zo’n rare volksmenner?

  1. Rien Noppen

   Probleempje is ook zijn zijn bizarre standpunten buiten de realiteit staan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.