Peilingen! PvdA zet zeilen bij en stijgt naar 19 zetels, FVD verliest wederom en staat op 21

De peilingen van Maurice de Hond laten een beeld zien die al sinds het najaar van 2018 sluimerend op gang is gekomen en nu nog steeds doorzet: de opmars van de PvdA in politiek Nederland. En net als destijds blijken winnaars verliezers en vice versa. Laten we snel kijken naar wat De Hond ons te vertellen heeft:

Peilingen van 16 juni 2019

Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Als we naar de bovenstaande tabel kijken dan zien we toch verschuivingen deze week in het electorale landschap. Het verlies van FVD blijft deze week beperkt tot één zetel, maar met 21 zetels in de peilingen is de partij van Baudet niet langer de grootste en voelt zij zelfs de hete adem van Lodewijk Asschers PvdA in de nek.

En de PvdA doet het juist steeds beter. Zo won de partij de Europese Parlementsverkiezingen dankzij het Timmermans-effect en schonken de sociaaldemocraten de eurocraten een linkse overwinning in Brussel. En nu staat de PvdA dus alweer op 19 zetels (!), de beste score voor de partij sinds mei 2013 aldus De Hond.

Behalve de PvdA doet ook de partij van premier Mark Rutte (VVD) het erg goed de afgelopen weken. Dat is ook logisch want de premier kan succesjes afkloppen. Zo is er een nieuw pensioenakkoord waarover iedereen helemaal lyrisch is en verder staat de Rijksbegroting er prima voor. Ook komt Mark Rutte ineens op voor arbeiders, ten minste verbaal. Ja, er zijn veel negatieve trends, maar de hemel valt dit jaar nog niet op aarde en dus staat de VVD waar ze altijd staat: bovenaan de politieke rankings.

Combineer deze feiten met een zonnig land waarin het vakantiegeld weer op de bankrekening staat en je ziet de positiviteit terugkeren. PvdA stijgt dus door en VVD verstevigt de koppositie. Het zal niet meer lang duren of de aloude mastodonten van de Nederlandse politiek staan weer op plek één en twee. Daarachter rond plek drie zullen FVD en CDA met elkaar bekvechten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Lao Tse

  De implosie van het FvD zet prettig door en de fatsoenlijke partijen stijgen in de peilingen.
  De kiezer krijgt zijn gezonde verstand weer terug.

  1. bejaarde

   Gezond verstand? Mooie praatjes vullen geen gaatjes, want het credo kom maar binnen, kom maar binnen……….zal met dubbel enthousiasme worden voortgezet.
   En natuurlijk de kruiwagen met euries richting Brussel, met een fikse kop er op.

   1. Lao Tse

    Het zijn niet alleen mooie praatjes. Dit Kabinet is gewoon tamelijk succesvol met Klimaatakkoord, pensioenakkoord, gezonde overheidsfinanciën en een lage werkloosheid. De kiezer ziet ook dat dit deels te danken is aan de steun van GL en PvdA.

    Het is niet zo raar dat de populisten het nakijken hebben.

    1. bejaarde

     En niet te vergeten, de bevolking middels (voor) elke scheet belasting heffen en zo de armoede dieper te laten worden, voedselbanken, schuldenberg steeds hoger etc etc. Jij lult ook maar een stuk uit je nek, maar dat doe je hier al jaren, telkens onder een andere nick. Dit is da ook het laatste van mij richting jou papegaai!

     1. Lao Tse

      De welvaart is onder alle inkomensgroepen, de afgelopen decennia gestegen terwijl het niveau van de publieke voorzieningen verbeterde.
      Zo liggen de feiten. Er zijn altijd individuen die hun persoonlijke leven niet goed op orde krijgen of anderszins pech hebben. Dat zal de overheid niet altijd kunnen oplossen.

      Populisten profiteren van mensen die de problemen in hun persoonlijke leven projecteren op de overheid. Dat is een vorm van bedrog.

     2. Theo_de_CEO

      De staatsschuld is prima aan het dalen.

  2. J.C.

   @Lao Tse

   U bent een grapjas. Het sloopwerk van Rutte II en dat doorgezet wordt in Rutte III is met volle overtuiging mede gedaan en mogelijk gedaan door de PvdA.

   “De kiezer krijgt zijn gezonde verstand weer terug”. Lijkt me eerder gevalletje “kort geheugen”. Hoewel effect De Hond ook niet uitgesloten moet worden.

   Ik kan lachen om uw commentaar. Doet u er nog maar een.

  3. cuoretx

   Noemt u dat gezond verstand geregeerd willen worden door politiek korrekt links die mensen wegzet demoniseer en zede mond snoert als men niet praat in hun straatje. Dat zegt genoeg en ook waar u voor staat gecensureerde vrijheid van mening en politieke genaardheid zogenaamd gutmensschen ja hypcriet walgelijk is het.

  4. Rosasolis

   @Lao Tse. Ben ik met je helemaal eens. Ook in het buitenland kiezen gewone mensen voor gezonde verstand in plaats van sensatie. Vorige week waren de Sociaal-Democraten en de Christelijk partijen de grote winnaars in de nationale verkiezing in Denemarken.
   De nieuwe Min. President wordt een jonge vrouw, die leider is van de Socialist-Democraat partij is.

  5. logisch denken

   De kiezer krijgt zijn geheugeverlies weer terug.

  6. Tripartite

   Leg eens uit. Ten eerste is het een peiling twee jaar voor de verkiezingen, ten tweede Maurice de hond heeft het vaak fout gehad zoals met PVV in TK17, ten derde elke week vullen er maar 3000 mensen het in van de panel, dus dit alles zegt helemaal niks.

  7. Vliegenvanger

   Fatsoenlijke partijen???
   Noem mij eens een fatsoenlijke partij.
   Doe is er geen een, of je moet bij die linkse extremisten horen. De partij van de allochtonen is jaren geleden het graf in gedonderd. Gevaarlijke partij. Timmerfrans is een man die over lijken gaat. Daar moet je op stemmen. Dan weet je zeker dat Nederland in de afgrond verdwijnt.

 2. EU kok

  Eerder deze week op DDS:
  Video! Baudet stopt niet met ‘controversiële uitspraken’: ‘Iedereen wil toch die meel-in-mond-kliek openbreken?!’
  .
  Een verstandige keuze.

  1. Lao Tse

   Laten we inderdaad hopen dat Baudet dapper doorgaat met zijn boreale gezwets. Dat is bijzonder informatief voor de kiezers.

   1. Sealgaire

    Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Rancune/Lao slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

   2. DidiMadloba

    Het tegenstrijdige is dat Baudet zegt de Nederlandse cultuur te koesteren maar deel van die cultuur is vanouds een sterke internationale gerichtheid – en die wijst hij af.

    Wie Baudet begrijpt is gek.

 3. Beukman

  Vergis ik me, of is de liefde van DDS voor Thierry’s partij in hevigheid aan het afnemen?

  1. Lao Tse

   Die indruk heb ik ook. Al eerder werd Geert Wilders de oorlog verklaard.

   DDS is nu tegen iedereen.

   1. Beukman

    Dat is fair, en levert wat meer evenwicht op – in theorie.

  2. EU kok

   Soms krijgt Teunis dispensatie van de hoofdredacteur.

   1. Beukman

    Het komt een beetje over als teleurstelling in de liefde.
    Heeft het recente bezoek van de versiercoach aan de maagdenafdeling van FvD te weinig opgeleverd?

    1. EU kok

     Een leven met 2 katten en gebakken aardappels kan teleurstellend zijn.

     1. Sealgaire

      kock met ‘ck’

     2. Beukman

      Ik had begrepen dat Thierry bij een eerdere gelegenheid een hele bus met hongerige cougars had laten aanrukken.
      Het leverde echter veertien aanklachten wegens #metoo op – van de JFvD-maagden.

  3. santiago

   Beukman. Zelfs DDS heeft nu eindelijk dat we belazerd worden door charlatan baudet. Het doel is bereikt dus ze hebben het fvd niet meer nodig. Voor de landelijke verkiezingen moeten ze weer wat anders bedenken. De raderen bij Minerva draaien al.

   1. Beukman

    @Santiago
    Op zoek naar een nieuwe charlatan dus! Tenzij…

    Het probleem is alleen dat van een politieke partij meer wordt verwacht dan hoogdravende, ongerichte ideeën. In het onbarmhartige licht van de schijnwerpers staat Baudet keer op keer te kijk als verdwaalde eeuwige student – tot groeiende ergernis in delen van zijn eigen achterban, waar zakenlieden als Henk Otten, de in ongenade gevallen voormalige penningmeester van FVD, weinig moeten hebben van Baudets boreale verhalen: zij willen Forum voor Democratie ombouwen van een in de politiek verdwaalde praatclub tot een serieuze politieke partij – tot op heden met weinig succes.

    1. Lao Tse

     Ik heb altijd voorspeld dat het met het FvD nooit wat kan worden zolang Baudet de lijsttrekker is. Een kind kan zien dat de bellenblazer politiek talent ontbeert.
     Op zichzelf is dit een gunstige zaak. De berichten over de jongerenbeweging van het FvD geven een vieze smaak in de mond en het is te hopen dat de ideeën die in die club opgeld doen weinig electorale steun krijgen.

     1. Beukman

      Het grootste licht bij die JFvD-maagdenbijeenkomst was opvallend genoeg Annabel Nanninga, die na de versierles opriep om nu eens gewoon serieus politiek te gaan bedrijven zonder al die puberale praatjes. Feitelijk was dat een rechtstreekse aanval op de leider.

      Samen met Otten vormt Annabel de volwassen flank van de partij. Het zal een boeiende interne strijd worden.

     2. Lao Tse

      Zolang Baudet zich niets gelegen laat liggen aan de pragmatische mensen in zijn partij zal het met de FvD niks worden. De man lijkt dat echter niet te snappen. Voorlopig is het FvD echter Baudet, zoals de PVV Wilders is. Ze zullen het dus voorlopig met deze lulkont moeten doen.

      Een boeiend intern debat voorzie ik niet. Ik voorzie eerder moddergooien en splitsing.

 4. Kretoloog

  Niet boeiend, deze peiling.

  De PvdA kan groeien, omdat de SP in elkaar stort.
  En de PVV zit in hetzelfde vijvertje te vissen als het FvD.

  Volgende week kan het weer precies andersom zijn.

 5. santiago

  Peilingen maken allemaal niets uit. De VVD blijft altijd de grootste dus er verandert niets. Zou mooi zijn als we weer een echte democratie zouden hebben, zodat er weer wat te kiezen valt.
  De Minerva elite bepaalt, Noord Korea is democratischer dan Nederland.

  1. Korporaal Monty

   “Noord Korea is democratischer dan Nederland”

   Komiek!
   Ja, wat hebben wij het slecht in Nederland.

   1. santiago

    He Monty, goeiemorgen. Het gaat nog goed hoor in Nederland. Pensioenen al 9 jaar niet geindexeerd, koopkrachtverlies, onderwijs wordt minder, zorg onbetaalbaar, rente – 0, veiligheid op straat neemt af, en de rijken worden steeds rijker.
    Gaat goed in Nederland, nog wel, maar voor hoe lang.

    1. Top

     Nooit reageren op een onrendabele.

     1. Isengrijn

      Top typt:

      “…Nooit reageren op een onrendabele…”

      Geld dit ook voor jouw Sealgaire account @ Top?

     2. Korporaal Monty

      @Isengrijn
      “onrendabele”

      Ik heb zo het vermoeden dat jij zeker niet rendabele bent. Hoeveel nicknames heb je nu al versleten.

      Of wil je beweren dat dit je eerste nickname is?

    2. Korporaal Monty

     Zeker een goede morgen.

     Maar jij vind dat de mensen in Noord-Korea beter af zijn dan ons?

     1. tomygun

      Daar is de linkse mafklapper weer alles omdraaien om zijn
      gelijk maar tekrijgen WTF heeft N, Korea met Nederland
      temaken vergelijk het met mensen die door een aardverschuiving
      onder 4 meter aarde liggen dan krijg je altijd gelijk JA TOCH.

     2. Korporaal Monty

      @tomygun
      “WTF heeft N, Korea met Nederland
      temaken”

      Als je de moeite neemt om even terug te lezen. Kan je deze vraag beter aan
      santiago stellen.

      Die maakt deze vergelijking.

     3. santiago

      Beter af dan ons. Het is beter af dan wij, maar goed, die kant gaan we wel op vriend.

     4. santiago

      Monty. Beeldspraak. Beeldspraak is de eenvoudigste vorm van vergelijking. b.v. als je zegt, mijn zoon klimt als een aap, snapez vous? Ik denk het niet.

 6. C.A.Barstow

  Dat smerig links aan macht wint is een ernstige en gevaarlijke ontwikkeling voor ons land, als deze rampspoed doorzet is dit land verloren.
  Rechts moet absoluut voorkomen dat deze rampspoed doorgaat en de strijd tegen deze land en volksverraders aangaan.
  Dit geldt zeker voor Baudet die te weinig hieraan doet, de winst van gisteren is geschiedenis daar kun je niet op terug vallen.
  Liever dood dan rood is weer heel actueel geworden, Baudet moet daar eens over
  nadenken.
  De rest van de meeste zogenaamd rechtse partijen kunnen we afschrijven die zijn al door smerig links vergiftigd.

  1. henk43

   Liever dood dan rood lost meteen het probleem van de overbevolking op

   1. Lao Tse

    Mogelijk bepleit Barstow een collectieve zelfmoord van rechtse kiezers.

    🙂

    1. henk43

     Ach dat is nu ook niet nodig,als ze maar tot inkeer komen.Verstand komt met de jaren hopen we.

 7. Vit

  “Zo won de partij de Europese Parlementsverkiezingen dankzij het Timmermans-effect”

  Hoezo Timmermans-effect, dacht men ach laten we eens op een halve tamme stemmen?
  Hij past wel heel goed in het driemanschap Druncker, kobold Verhofstadt en Timmermans himself.

 8. tomygun

  Alle linkse mafklappers doen een vreugde dans
  dat heb je met split erwten logica is ver weg!
  Sp – 1 PVdA + 1
  FvD – 1 PVV + 1 tja moeilijk he als je geen Brein hebt !!

  1. Vit

   @Tomygun

   Rekenen is bij links nooit de sterkste kant geweest, uitgeven aan ongenode gasten houdt een keer op.

   1. Bidet

    Bij forum lopen wel rekenwonders rond zeker. 62,4 miljard bezuinigen en 129,1 miljard uitgeven volgens doorgerekend verkiezingsprogramma…

    1. edoc431

     ga je reet spoelen hahaahahah hilarisch

  2. Lao Tse

   Dat klopt, tomygun, de feitelijke electorale beweging is deze week beperkt. Er is wel sprake van trends en die geven aan dat de populisten (FvD, PVV, SP) imploderen en de PvdA terugkeert als belangrijke partij.

   Dat is voldoende reden voor een vreugdedansje.

   1. tomygun

    Zet je lees bril op mafklapper de SP is watttttttttt
    PVV doet wattttttttttttttttttttttttttttt
    enkeld FvD zakt 1 punt maar die erwt weet niet dat dit
    een afgerond nummer is van een X aantal 460 = 1 of 1000 =1.

   2. edoc431

    van 2 ztels naar 21 zetels noemt rientje imploderen jaja zijn rekenkunst is zeer zeer hoogstaand hahahaahahaahahahah snel weer naar je zoldertje kinderporno kijken .

    1. tomygun

     edoc, er is er niet 1 die er een zetel bij krijgd
     het is een wekelijks sentiment onder de meeste
     niet stemmers maar die wel mee doen aan die steekproef .

    2. Lao Tse

     Vergeleken bij de Kamerverkiezingen is er inderdaad nog sprake van groei. Edoc zal toch echter niet ontkennen dat de groei er niet alleen uit is maar dat de peilingen sedert de Provinciale Staten-verkiezingen een dalende trend vertonen. Meer beweerde ik niet.

  3. Korporaal Monty

   @tomygun
   “FvD – 1 PVV + 1”

   FvD 21 + PVV 9
   Op naar de 76.

   1. tomygun

    Dit zegd niks voor hoeveel stemmen staat die 1.
    Je kan simpel weg niet van 1000 stemmen uitgaan
    als FvD 1 punt zou zakken zou dat 4.75% van zijn totaal
    stemmers moeten zijn.
    Om de PVV 1 punt tegeven moeten dat 11.11% meer stemmen
    dan wat er op hun gestemd heeft een uitreksel van 1000 is bull.

    1. Lao Tse

     Tomygun weet kennelijk niet wat een steekproef is.

     1. tomygun

      Je kan beter zeggen dit is een steekproef onder mensen
      die dus niet gestemd hebben,( draaideur stemmers ).

    2. Korporaal Monty

     @tomygun
     “Dit zegd niks voor hoeveel stemmen staat die 1.”

     Wat bedoel je dan met onderstaande?

     “FvD – 1 PVV + 1 tja moeilijk he als je geen Brein hebt !”

     Of is die -1 van FvD niet gelijk aan +1 van de PVV.

     Zo spreek je jezelf wel tegen.

     1. tomygun

      Iedere partij heeft een X aantal stemmen een steekproef
      onder een X aantal wil dus niets zeggen zeker niet als dit
      mensen zijn die niet gestemd hebben.
      Het zou wel kunnen om een idee tekrijgen een steekproef
      van 1000 stemmen van iedere partij, hier bij staan die
      1000 stemmen voor een X % van die partij .
      En dan moet je dat ook in % uitdrukken .
      Om op +1 of – 1 tekomen ronden zij het getal af
      in % kan dit zijn 0.065% je hoeft niet afteronden naar -1, 0, +1.

 9. Agios

  Stemmenwinst door het Timmermans effect. Je kunt met je hoofd schudden, maar het is net voetbal. Ook al heb je er geen verstand van…het is wel Nederland… Enig verlies voor FvD? Tuurlijk. Baudet graaft zich even in voor de volgende slag! Tactische consolidatie heet zoiets.

  1. Lao Tse

   🙂

   1. Sealgaire

    Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Rancune slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 10. edoc431

  De Hond …… hahahaahahaahhaahahhaha over tot de orde van de dag .

 11. Jean Nederland

  Ja hoor de PvdA zal het oplossen…pfff, wat een domme gasten, veel van de tegenwoordige problemen komen voort uit de koker van de PvdA, Asscher is achterkleinkind van een Jodenverklikker, heeft anti semietische ideeen, vriendje van die Hamasvriend Corbin in Engeland. Als de PvdA weer in beeld komt ook de geweldadige Islam. Ze zijn een beetje dom.

 12. leukeditter

  hoe bestaat het dat die club van Piet Van Den Akker inees gaat stijgen..je reinste onzin en fraude

 13. Brennivin

  PvdA groeit weer omdat de Groenlinkser zien dat Jesse toch niet zo’n fijn persoon is, dus die gaan gewoon weer terug naar de Partij van de Afbraak. Het FVD slinkt omdat Rutte de laatste 3 dagen weer van alles beloofd in de media. Heel simpel. Net zo simpel als het brein van die zwalkende stemmers.

 14. Rosasolis

  Gelukkig worden steeds meer kiezers eindelijk wakker. De tijd van extreem-rechts sensatie is nu geleidelijk aan het wegebben. Mensen houden meer van echte daden om grote problemen op te lossen, dan van bizar geklets gebaseerd op Griekse mythologie.
  Een van onze grootste problemen momenteel is het financiele tekort in het onderwijs,
  en de slechte werk omstandigheden voor docenten. De P.v.d.A. is niet mijn partij, maar als Asscher wat goede iedeeen heeft, dan behoort hij meer steun en waardering te krijgen. Andere landen hebben nu ook grote problemen in het gewone, maar zeer belangrijke
  burgerlijke dagelijkse leven. Vorige week was er in Denemarken hun nationale verkiezing. De grote winnaars waren de Socialist en Christelijk Partijen, die de nieuwe coalitie zullen vormen. Denemarken krijgt nu een Socialist -Democraat vrouw als Minister-President. Geen sensatie om nog meer leden te lokken, maar veel aandacht om samen te werken om de problemen op te lossen.

  1. Tripartite

   Ten eerste is het een peiling twee jaar voor de verkiezingen, ten tweede Maurice de hond heeft het vaak fout gehad zoals met PVV in TK17, ten derde elke week vullen er maar 3000 mensen het in van de panel, dus dit alles zegt helemaal niks.

 15. logisch denken

  Ruim 25% van de gezinnen zit in de betalingsproblemen door de afgelopen kabinetten met hun nivelleringsdwang (zie het CBS). Het ambtenarren apparaat is geëxplodeerd en gegroeid tot ongekende aantallen in ivoren torens. De slachtoffers denken nu dat de pvda hun gaat helpen. Lach me helemaal slap , heb 1 advies , kijk de historie even terug van meneer den uyl (nee niet de fabeltjes krant hoewel), meneer commissariaatje meer of minder kok , meneer de nepabankier bos, deze salonsocialisten gaan u helemaal niets brengen anders dan de rekening van de multi en milieukul. Wat hebben mensen toch een enorm slecht geheugen of zijn totaal onwetend

 16. Matig rechts

  Eerst keihard afspraken afbreken en dan een klein stukje terug geven.
  En er dan als een held uitkomen.
  Een knap stukje {belazer}politiek, maar dat zijn we wel gewend van de V{erdomd}V{eel}D{ieven}

  1. EU kok

   Matig rechts 4 dagen ago Beantwoorden

   Voor mij zeg ik doei.
   Ik hoop dat jullie nog aan matig rechtse personen zullen denken als jullie nakomelingen in armoede en onderdrukt door de immigrant zullen leven.

   1. logisch denken

    wie de vvd nog aan de rechter kant van het politieke landschap plaatst heeft van de begrippen links en rechts totaal geen kaas gegeten. De vvd is liberaal af en is over naar de linkerflank van nivelleren en ambtenarrij.

 17. Tripartite

  Ten eerste is het een peiling twee jaar voor de verkiezingen, ten tweede Maurice de hond heeft het vaak fout gehad zoals met PVV in TK17, ten derde elke week vullen er maar 3000 mensen het in van de panel, dus dit alles zegt helemaal niks.

 18. Nederland-op1

  Wat een hoop dom volk huist er toch in Nederland. Denk je dat we eindelijk van die ellendige PvdA af zijn, staat er één persoon op die goed kan lullen en half Nederland rent er weer achter aan. Denk toch zelf eens na mensen! Links zorgt voor een oneerlijke verdeling van het geld in Nederland door te stelen van de mensen die de handen uit de mouwen steken en te geven aan de mensen die daar geen zin in hebben. Een collega van mij, toevallig van Marokkaanse afkomst, zat te vertellen dat collega moskee gangers zich zaten te verbazen over het sociale stelsel in Nederland. Als je werkt voor het minimum loon dan houd je netto minder per maand over dan wanneer je een uitkering trekt dankzij al die achterlijke toeslagen. Jullie snappen het al, die mensen hadden er geen trek in om te gaan werken. Het zou zo moeten zijn dat je als uitkeringstrekker net genoeg geld krijgt om te voorzien in de primaire levensbehoefte en in niets meer dan dat. Dus geen geld voor een 52″ televisie en al helemaal geen geld om op te sturen naar familie in het buitenland. Wil je meer geld, dan moet je werken met je luie reet! Maar nee, links wil dat niet en ik snap daar helemaal niets van.

  Waarom is nivelleren eerlijk? Hard werken zou beloond moeten worden met netto veel geld over houden en niet dat je geen recht hebt op welke toeslag dan ook en dat je zelfs meer belasting moet betalen dan je zelf aan geld mag houden. Twee belastingschijven en geen toeslagen zou veel eerlijker zijn. 20% voor de eerste 20.000 (voor iedereen van toepassing!) en 40% voor alles daar boven.

  Maar goed, dit stelsel is op den duur onhoudbaar als Nederland steeds meer profiteurs/uitkeringstrekkers krijgt. Vergrijzing er bovenop en het is klaar met de rijkdom, niet meer te betalen door de steeds kleiner wordende groep werkenden. Ik zit er zelf ook wel eens aan te denken om te stoppen met werken, mijn bezittingen te verkopen en de opbrengst ‘op te eten’ en dan van een uitkering te gaan leven. Gut gut, ik voel een enorme burn out van 20 jaar aankomen. Ik denk dat ik daar op den duur meer voldoening uit haal (veel tijd met mijn gezin) dan wanneer er zoveel van mij geroofd wordt. If you can’t beat them, join them.

  Op het moment dat de profiteurs weer verder zijn getrokken naar een ander land en de linksen eindelijk inzien dat ze ongelijk hebben, dan wil ik wel weer mee doen.

 19. logisch denken

  QUOTELao Tse 2 dagen ago
  De welvaart is onder alle inkomensgroepen, de afgelopen decennia gestegen terwijl het niveau van de publieke voorzieningen verbeterde.
  Zo liggen de feiten. Er zijn altijd individuen die hun persoonlijke leven niet goed op orde krijgen of anderszins pech hebben. Dat zal de overheid niet altijd kunnen oplossen.

  Populisten profiteren van mensen die de problemen in hun persoonlijke leven projecteren op de overheid. Dat is een vorm van bedrog.
  END QUOTE

  * 5.500.000 mensen zijn afhankelijk van het bureau toeslagen
  * ruim 1.000.000 ouderen met betalingsproblemen
  * 25 % van de modale inkomens heeft betalingsachterstanden
  * honderdduizenden zijn afhankelijk van de voedselbanken
  * honderden bureautjes proberen mensen bij te staan om uitkeringen te krijgen waar ze recht op hebben.

  En jij beweerd dat de welvaart is gestegen. Ga eerst eens winkelen naar de actuele cijfers bij het CBS en vertaal dan je onderbuik naar de realiteit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.