Video: Coalitie weigert koopkrachtdebat, agendering getorpedeerd

Toegegeven er zijn meerdere fracties in de Tweede Kamer die in gesprek willen met de regering over de inkomensverschillen in Nederland. Onder meer Jesse Klaver (GroenLinks) zette daarom in op het organiseren van een debat nog vóór het zomerreces. Rara welke partijen het gesprek niet steunen? Natuurlijk, de coalitiepartijen VVD, D66 en CDA…

Behalve GroenLinks waren ook 50Plus, SP, SGP, PVV en andere partijen voorstander van een pittig gesprek over de koopkracht van Nederlandse huishoudens, al vond Jasper van Dijk (SP) het wel welletjes dat er al diverse debatten over de inkomensverschillen worden gevoerd. Hij achtte steun voor de agendering van het debat door Baudet dan ook als onnodig, maar onderstreepte wel de noodzaak voor zo’n debat.

Dat het met de koopkracht van huishoudens minder goed gaat suggereren diverse onderzoeken. Zo is de prijs van voedsel gestegen, en zijn sommige voedingsproducten zelfs bijna in prijs verdubbeld, zoals boter. Als klap op de vuurpijl hebben de kabinetten Rutte I, II en III de belastingen op vrijwel elke vorm van (in)activiteit, zoals sterven (WTF, red.), verhoogd.

Maar in plaats van bezuinigen op uitgaven waardoor Nederlanders niet worden getroffen wordt echter bezuinigd op de Jeugdzorg terwijl de rijke subsidies richting Afrika niet in omvang afnemen. Bizar! Geheel terecht dat dus ook FVD haar stem roert in dit debat. Gezien de response van andere fracties maken zij zich ook (terecht) zorgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. EU kok

  Maar Baudet heeft dat toch helemaal niet nodig.
  A: Hij zal waarschijnlijk toch niet aanwezig zijn.
  B: Staatssecretaris Broekers-Knol (VVD) kopieert Baudet-plan, dus een debat is overbodig .

 2. Brazil

  Hahahaha wat een huilende pubers op DDS.
  En bij deze dit is de laatste reactie die ik plaats.
  Ik heb nog nooit zoveel huilie huilie mensen bij elkaar
  gezien, dus bij deze het was gezellig zelfs heel gezellig bye bye.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Mars020

   Eindelijk opgerot naar je gesloten inrichting. Iedereen blij, behalve natuurlijk, Beukman, Ragmilla, Kukotje, Rien Noppen, Die geile Chinees, EU Gifmenger, die denkt kok te zijn.. enz. Namens al die trollen, veel plezier, ze zullen je missen.

  2. Agios

   Mijn opmerking dat ik aan zijn geestelijke vermogens twijfel, heeft hem aan het elementair denken gezet. Goed dat hij vertrekt. Ik heb een hekel aan domme mensen.

   1. Agios

    Hiermee bedoel niet de mensen die met deze beperking aan het leven zijn gebonden.Ik bedoel de onnozelaars.

   2. hans-e-pans

    Iemand Thierry Baudet, die als vertegenwoordiger voor kiezers in de kamer zit, moet ook voor zijn kiezers opkomen. Gezien het feit dat FVD snel gegroeid is, zullen daar wel mensen bijzitten die moeite hebben om financieel rond te komen.

    Veel kamerleden, heeeel veeeel kamerleden, zitten er volgens mij alleen maar ter eigen glorie. Hebben nadat de stemmers hun stem hebben uitgebracht hun focus alleen daar nog maar op.

  3. Agios

   Misschien denk je er morgen anders over als je nuchter bent. Ik hoop echter van niet.

   1. Mars020

    Hij kan toch niet logisch denken en begrijpend lezen. Die kolder, wat hij uitkraamt is allemaal frustratie. Totaal geen argumenten en uitleg over het waarom. Kan geen voorbeelden noemen, alleen maar trollen. Die achterlijke domme randdebiel, kan het verbaal toch niet winnen van ons, want wij komen wel met voorbeelden.

  4. Moh de pedo

   Tot ziens positivo. Geniet van het mooie weer en vergeet niet straks weer op Rutte te stemmen. Ik klaag niet, red me wel maar steeds meer Nederlanders niet. Zal jou verder een rotzorg zijn.

  5. ZiggyStardust

   Ok doei.

  6. ZiggyStardust

   Hebben ze je uitkering eindelijk ingetrokken en ben je aan het werk gezet? Vergeet niet een boek te schrijven met je memoires, je beste momenten op DDS. Hahaha hilarisch. (Kinderachtige emoji).

   1. Joshuak

    “Kinderachtige emoji”

    Ben je 12 ofzo? Laten we dat maar hopen want anders is het best wel triest.

    En vergeet niet her zijn altijd de linkse klaagmonsters die met boeken uitkomen.. Donald Trump heeft ervoor gezorgd dat half politiek correct Amerika schrijver werdt.

    Zelfde effect zal baudet hebben op Nederland..

  7. Buzz68

   Wat zal ik je NIET missen.

  8. Bosche draak

   Het gaat je goed randdebiele ramenlikker, ga maar fijn spelen in verkeer.

  9. Vliegenvanger

   Onder welke naam ben je vandaag weer terug?

 3. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.
  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel heeft Nederland gemaakt tot een bananen republiek.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Schandalig Rutte.

  1. DidiMadloba

   Volgens mij vervalt u in herhaling. Dat zou nog niet zo erg zijn als u iets zinvols zegt, maar u raaskalt als een trol.

   U wilt een dictator die weet wat goed is voor het land en dat zonder politiek geneuzel realiseert.

   Maar we hebben een democratie, al is dat op het oog minder efficiënt.

   1. ZiggyStardust

    Ik wilde het net zeggen. Ben benieuwd naar de b-side.

   2. M de ruyter

    Nou een monarchie met een raad van state werkte vroeger anders ook prima.
    Bij een bedrijf heb je toch ook geen democratie? (Gelukkig niet!)
    Het bestuurlijke gedrocht is te groot en een rupsje nooit genoeg, en het veelkoppige monster is door burgers niet meer te verslaan.
    Wat we ook doen , Wilders, Trump of brexit of baudet het helpt toch niet.
    Waarom dan liever niet gewoon weten door wie je genaaid word, ipv deze grijze bestuurlijke elite

   3. Vliegenvanger

    Die dictator hebben we al genaamd Rutte.

 4. Blokkeer-Fries

  Baudet heeft helemaal gelijk en trekt de kar met PVV. Al die andere linkse beroepsleugenaars zijn allemaal debet aan deze ellende en gaan nu opeens deugsteunen en het kartel verzwijgt liever de waarheid door het belang van de belastingbetaler te vertragen en bij voorkeur onder het tapijt te moffelen. Volledig de weg kwijt daar bij Trutte 3 en zijn trawanten.

 5. DidiMadloba

  Dit is een rechtse site, en als je rechts bent vind je dat de inkomensverschillen best wat groter mogen.

  Waarom horen wij nooit serieus klagen over gebrek? Omdat de kleine man van voor tot achter wordt gepamperd, op kosten van de belastingbetaler.

  1. logisch denken

   de inkomensverschillen zijn in nederland de kleinste ter wereld.

   1. Duke

    en toch nog veel te groot als je kijkt naar het stijgend aantal bij de voedselbanken.

    1. logisch denken

     dat heeft niets met inkomensverschillen te maken maar met het verschil tussen bruto en netto ofwel de kosten van de bv nederland die u ophoest via de belastingen.

     de voedselbanken ansich zijn al een schande. dit land kan zoveel beter

   2. peetjoh. k

    Is dat zo? Waarom horen we dan dat vrouwen al zoveel minder verdienen dan mannen bijv.

    1. logisch denken

     das weer een ander probleem en heeft ook niets van doen met de inkomensverschillemn

    2. M. Brandenburg

     dat kan niemand beantwoorden, immers vrouwen vanaf de universiteit verdienen in beginsel meer dan de mannen (angst voor een aanklacht van feministen voor discriminatie??) daarnaast kiezen vrouwen massaal ook zij zonder kinderen voor de part-time werk optie, wat inhoud dat zij die niet part-time werken ook sneller zullen doorgroeien in salaris en promotie, vervolgens kiezen vrouwen ook massaal voor minder betaalde banen. de Orane dames in het voetbal klagen ook al, bij vrouwen voetbal zit er maximaal 1000 man op de tribune, maar toch gaan ze al klagen dat ze de zelfde salarissen willen akls de heren, terwijl bij de heren de stadion vol zitten en mensen wel thuis blijven voor de wedstrijden op tv. maar feiten maken weiig uit voor beroepsslachtoffers. en links zou geen bestaansrecht hebben als ze niet steeds weer nieuwe problemen verzinnen, de gemiddele Nederland leert op school niet meer om na te denken en naar feiten te kijken, ze leren te reageren op gevoel, wakker vervolgens een gevoel van ooneerlijkheid aan en als makke schapen lopen ze als zombies achter elkaar aan. mentaal en geestelijk instabiel dan vooral niet kijken. https://www.youtube.com/watch?v=aINDG7AI-4o

     1. Robert Leiden

      “…de gemiddele Nederland leert op school niet meer om na te denken en naar feiten te kijken, ze leren te reageren op gevoel, wakker vervolgens een gevoel van ooneerlijkheid aan en als makke schapen lopen ze als zombies achter elkaar aan. mentaal en geestelijk instabiel dan vooral niet kijken…”

      Mooie omschrijving van de gemiddelde DDS reaguurder 🙂

  2. Moh de pedo

   Fout. Ik ben een VVD’ER en soms PVV of 50+ stemmer. Ik ga niet voor grotere inkomensverschillen. Ik ben juist voorstander van indammen. De topsalarissen pikken op alle fronten extra’s mee.

   Ik ben voor een sociaal beleid maar wel met strenge handhaving van de regels. Sterke controle dus. Die sociale voorzieningen kosten ons namelijk ook handen vol met geld. Dus geen privacygelul. Als je daar pertinent tegen bent dan moet je naar heel snel ander werk vinden en geen uitkering aanvragen. Wij kunnen trouwens heel veel leren van Denemarken. Zeer sociaal en rechtvaardig.

  3. M. Brandenburg

   ben je rechts dan wil je minder armoe en ben je blij dat de vrije markt de armoe in de wereld spectaculair heeft doen afnemen meer dan een miljard mensen meer dan in de jaren 70 en toch minder armoe dan toen. Ben je links dan maak je je druk om verschil in inkomen, waarbij iedereen arm ook gelijkheid is, het is de reden waarom je links nooit hoort wanneer overheidsbeleid en belastingen er voor zorgen dat iedereen minder te besteden heeft en nu zelfs mensen met een modaal ionkomen bij de voedselbank terecht komen, zolang uiteindelijk dat verschil in inkomen er maar niet meer is, en de incentive om je best te doen en succesvol te worden compleet is verdwenen door gebrek aan vruchten van eigen arbeid. daarom zie je landen onder links beleid ook steeds verder afglijden en ontmatelen wat met vele jaren vrije markt is opgebouwd, werken tot je dood, je krom betalen aan een zorgverzekering die geprivatiseerd is maar om een of andere reden toch gedicteerd en bepaald wordt door de overheid met een steeds lagere dekking (overheiud bepaald niet alleen de dekkking maar ook de hoogte en het eigen risico, waarbgij winst voor de verzekeraar is gelimiteerd tot 5.35% per verzekerde, en wordt er meer winst gemaakt, vloeit dit naar de overheid en niet terug naar de premiebetaler). nee links is pas gelukkig wanneer de ultieme natte droom werkelijkheid is, iedereen gelijk in armoe.

  4. ZiggyStardust

   Ik vind DDS niet perse een rechtse site.
   Er worden wat interpretaties van nieuwsberichten geplaatst, en iedereen, echt iedereen kan hier zeggen wat ie wil. Links, rechts, maakt niet uit. Commentaar kun je zeker verwachten, zo hoort het ook, maar je wordt hier nog niet misschien geband. Kunnen de moraalridders van Joop met de witte onderbroek nog een voorbeeld aan nemen. Een hoop gescheld en racistische zooi hier, maar ook veel feiten en zinvolle discussies. Waar je op reageert en of je jezelf gekwetst voelt bepaal je helemaal zelf. Fijn dat er nog een plaats is waar iedereen mag zeggen wat ie denkt.

   1. Jumping

    Is dat zo Ziggy.
    Over dat uitspreken van een PERMANENTE BAN.
    DDS SPREEKT OOK ZONDER UITLEG EEN PERMANENTE BAN UIT.
    Gr

 6. Dollaert

  “Zomerreces” zou dat in alle EU landen ook plaatsvinden?

  Volslagen belachelijk om de politiek gewoon een paar maanden stil te leggen.
  Maar ook daar stellen de schapen in dit Rutteland geen vragen over.

  Je kunt dus stellen , dat die politiek geheel overbodig is en alles voorgekookt is. Er wordt dus “ergens” anders over ons beslist. Er zou toch een debat zijn over het “pensioenaccoord” vandaag, dinsdag?
  Niets van gemerkt, of heb ik iets gemist? In Zuid Amerika viel de stroom uit bijna 50 miljoen mensen zaten zonder stroom. Niemand stelt vragen. Ja de reden, een stroomkastje was uitgevallen. Ja hoor! Dag schapen , slaap zacht!

 7. Henk Albarda

  Het debat niet nodig? Rutte heeft vanaf 5 jaar geleden (daarvoor heeft hij een heel enkele keer een rechtse toezegging ook rechts uitgevoerd) iedere ‘rechtse’ toezegging in media of TK groen links uitgevoerd.
  Als rechtse Broekers-Knoll dus een noodzakelijk rechts plan indient, MOET er een debat komen. Komt dat debat er niet, dan wordt automatisch het rechtse verhaal groen links uitevoerd, wat u natuurlijk uitstekend in uw groen linkse kraam past. Dat debat, overigens, groen links EU kok, is 1 van de basissen van democratie, CONTROLE door het parlement. U wilt een 1 partij staat, dus onder geen voorwaarde democratie.
  Wat aanwezigheid betreft EU kok, zolang uw favoriete links extremistische partijen uitsluitend een enorme klimaat onzin in de TK uitblaten, zijn wij, FvD’ers zeer gelukkig dat Baudet zijn nuttiger gebruikt.

 8. Nye

  Het was geen verrassing dat de coalitiepartijen het debat niet wenselijk vinden. Angst voor de waarheid over de vof Rutte.
  Jasper van Dijk verdient een forse schop onder zijn kont. Nee, zijn naam zal nooit onder een voorstel van Baudet komen, ook al behelst dat voorstel precies wat zijn stemmers willen. Danmaar voorstellen van het CDA steunen, daar kan mijnheer mee thuis komen, vindt hij kennelijk.
  Fout, fout, fout Van Dijk. Verlies het belang van de burger maar uit het oog vanwege een ongefundeerd principe. Geen wonder dat de SP achteruit dendert. Maar principieel was Jasper wel.

 9. Michael M

  We hebben van onze buren in het buitenland gehoord dat Nederlandse overheid en de grote pensioenfondsen vreselijk gierig zijn. Ze wachten net zolang totdat er klappen vallen. Als deze er nog niet helemaal zijn houden de pensioenfondsen en de overheid de duizenden miljarden in kas. Geen geintje, dit speelt dus echt !

 10. Vliegenvanger

  De partijen VVD, D66 en CDA…hebben dus schijt aan de bevolking. Dat zijn partijen die haar eigen zakken vullen en Jan met de pet mag barsten van ze. Ze zijn wel goed om flink belasting te betalen en als dank worden we aan alle kanten de armoede in geholpen. En dat maar zeggen dat het goed gaat in Nederland. De enigste waar het goed mee gaat zijn de gelukszoekers waar wij voor moeten werken. Die wij moeten onderhouden. Die voorrang krijgen op huizen die met dure auto’s rijden, die dure telefoons hebben, die de boel belazeren. Die niet werken geen stuiver betalen maar wel alles hebben. Ze hebben het beter dan sommige Nederlanders die in de armoede zitten ongewenst. En dat allemaal dankzij de linkse wegkijk partijen zoals VVD, D66 en CDA…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.