Video: Coalitie weigert koopkrachtdebat, agendering getorpedeerd

Geen categoriejun 18 2019, 19:55
Toegegeven er zijn meerdere fracties in de Tweede Kamer die in gesprek willen met de regering over de inkomensverschillen in Nederland. Onder meer Jesse Klaver (GroenLinks) zette daarom in op het organiseren van een debat nog vóór het zomerreces. Rara welke partijen het gesprek niet steunen? Natuurlijk, de coalitiepartijen VVD, D66 en CDA...
Behalve GroenLinks waren ook 50Plus, SP, SGP, PVV en andere partijen voorstander van een pittig gesprek over de koopkracht van Nederlandse huishoudens, al vond Jasper van Dijk (SP) het wel welletjes dat er al diverse debatten over de inkomensverschillen worden gevoerd. Hij achtte steun voor de agendering van het debat door Baudet dan ook als onnodig, maar onderstreepte wel de noodzaak voor zo'n debat.
Dat het met de koopkracht van huishoudens minder goed gaat suggereren diverse onderzoeken. Zo is de prijs van voedsel gestegen, en zijn sommige voedingsproducten zelfs bijna in prijs verdubbeld, zoals boter. Als klap op de vuurpijl hebben de kabinetten Rutte I, II en III de belastingen op vrijwel elke vorm van (in)activiteit, zoals sterven (WTF, red.), verhoogd.
Maar in plaats van bezuinigen op uitgaven waardoor Nederlanders niet worden getroffen wordt echter bezuinigd op de Jeugdzorg terwijl de rijke subsidies richting Afrika niet in omvang afnemen. Bizar! Geheel terecht dat dus ook FVD haar stem roert in dit debat. Gezien de response van andere fracties maken zij zich ook (terecht) zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten