Doorgedraaide Plunderboeren eisen 3 miljard euro subsidie, anders geen kerst

Boevenorganisatie — sorry, ik bedoel boerenorganisatie — Farmers Defence Force dreigt kerst voor iedereen te verpesten. In een rondgestuurde verklaring stellen ze voor een “kink in de kabel te zorgen” van de voedselvoorziening. FDF overweegt om in de week voor kerst distributiecentra van supermarkten lekker te blokkeren. Op die manier ontstaan er in alle supermarkten, in het hele land, lege schappen. Het grote doel: om op deze manier te bewijzen dat voedselvoorziening niet vanzelfsprekend is.

Eerder dit jaar protesteerden de boeren al in Den Haag en bij bepaalde provinciehuizen. Deze protesten konden op brede steun rekenen in de maatschappij. Iedereen kon zien dat de stikstofregels waar boeren mee te maken krijgen knettergek zijn. De overheid wil boeren gewoon kapotmaken. Het is geen wonder dat ze dat niet accepteren.

Maar de boeren dreigen nu veel verder te gaan. Ze eisen 3 miljard euro subsidie van de overheid — lees: van de belastingbetaler, en dus van jou en mij. Gaat de overheid daar niet mee akkoord dan dreigen ze distributiecentra te blokkeren en de kerst voor iedere Nederlander te verpesten.

Wat nou kerstdiner. Eet maar een stukje oud brood met kaas.

Het moge duidelijk zijn dat de manier waarop de overheid omgaat met de boeren belachelijk en onacceptabel is. Ze worden al maandenlang aan het lijntje gehouden. Nu komt de staat weer met een nieuw idee: als een boer zijn boerderij sluit mag hij slechts een deel van zijn stikstofquotum doorverkopen. Het overige deel komt te vervallen. Met andere woorden, hij wordt gewoon bestolen.

Je moet als boer knettergek zijn om dat te accepteren. Maar ze moeten zo mogelijk nóg gekker zijn om vervolgens wraak te nemen op de bevolking die de boeren juist steunt. De gewone Nederlander stond letterlijk te juichten toen al die trekkers naar Den Haag gingen. Jan met de Pet vond dat boeren 100 procent gelijk hadden. Automobilisten toeterden blij en trots toen ze de stoet trekkers inhaalden.

Maar met dit soort acties — zelfs met het dreigement alleen al — verspelen de boeren al hun krediet. Ze willen nu drie miljard euro hebben van de staat om onder meer mest aan te lengen met water waardoor er bij het uitrijden minder ammoniak vrijkomt. Zelfs als je dat idee steunt (en dat doe ik niet) dan moet je je nog altijd richten op de staat, niet op de gewone burger die over een week of twee van kerst wil genieten.

Wat betreft die drie miljard: nee, nee, nee. Dat is niet de oplossing. We geven al genoeg geld uit aan die klimaathysterie. De oplossing is: gewoon de hele stikstofgekkigheid van tafel vegen. De overheid moet boeren met rust laten. Vandaag nog!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Seneca

  zo gek is dat niet! het is juist het stomme deel van de bevolking dat stemt op partijen zoals vvd, cda, GL, d66, cu om maar wat te noemen. het zijn deze partijen die de idioterie voorstellen, waardoor dit land naar de kl*ten is gegaan. iets met oorzaak en gevolg? of ken je dat spreekwoord niet?

 2. Bockbeer

  Boeren moeten stoppen en oprotten, zodat linkse grachtengordel op het platteland kan wonen. Als de randstad een vuilnisbelt is geworden, door de massa immigratie.

  1. Abn

   Dat is nu dus.

 3. Sergeant Monty

  ” Maar ze moeten zo mogelijk nóg gekker zijn om vervolgens wraak te nemen op de bevolking die de boeren juist steunt.”

  Ik denk dat veel mensen wel begrip zullen hebben voor onze boeren en hen ondanks lege schappen zullen blijven steunen.

  1. Vlaswiek

   “Ik denk dat veel mensen wel begrip zullen hebben voor onze boeren en hen ondanks lege schappen zullen blijven steunen.”

   +1

  2. Mart

   Ooit van koelkasten en vòòr die sperteid inslaan gehoord sergeant?….Wees verdomme eens solidair met jullie voedselvoorzieners.

 4. Bosche draak

  Niet zo zuur eikel van Galligheid, als die schijtlaarzen van Den haag te bescheten zijn om maar niet af te willen stappen van hun wanbeleid dan moet het maar zo

  Dan koop je je voedsel toch direct bij de boer?

  En groei een fatsoenlijke baard, het lijkt wel of je een bosmarmot hebt opgeboerd….

  1. Job Jansen

   🙂

  2. Isengrijn

   🙂

 5. Ben Venuti

  “De oplossing is: gewoon de hele stikstof gekkigheid van tafel vegen. De overheid moet boeren met rust laten. Vandaag nog!”

  Eens met het bovenstaande, maar indien de regering niet wil luisteren mogen de boeren van mij hun dreigementen waar maken, ik doe wel wat eerder mijn inkopen of beter nog ik rijd wel even naar Duitsland of België.

 6. fusilier

  Die linkse hobby, van kom maar binnen ,hier is plek zat,kost de samenleving het tienvoudige. En wat krijgen wij daarvoor terug??

  1. Original NL

   Wat wij er voor terugkrijgen fusilier??
   Steekpartijen
   Verkrachtingen
   Aanvallen op autochtonen.
   Een avondvullend ‘opsporing verzocht’,
   Aanvallen op onze cultuur.
   BTW verhogingen
   Woningnood
   “Positieve” discriminatie bij overheids baantjes.
   Hogere ziektekosten premies.
   Uitgummen van onze geschiedenis.
   Geblaat uit de luidsprekers van moskeeën.
   Denk.
   Sylvana
   Prem.
   Overbevolking.
   Etc etc

 7. Meriadoc Brandebok

  Ik heb vaker gezegd dat de boeren hun steun verliezen als zij zich met deze acties gaan bezighouden. De afbladdering wordt al zichtbaar, aangesien dit blog zich tegen de boeren keert.

  1. Bosche draak

   Dat zou zomaar kunnen dat jij dat gezegd hebt, maar spreek jij maar lekker voor jezelf okay bokkepootje?
   Toch al zo’n nare gewoonte die jullie koekwausen hebben….

   1. Kretoloog

    In mijn top 5 van DDS-sukkels van deze week stijgt Brandebok naar de 1e plaats. Gefeliciteerd knul! De concurrentie is zwaar (DidiDombo, Nep, Watcher, sergeant Monty) maar je hebt het toch weer gered.

   2. Top

    En ik heb hem al een paar keer het advies gegeven, dat hij wat Vaseline moet gebruiken, als het weekend is en de ouderlingen zich weer vergrijpen aan Guusje! Maar luisteren? Ho maar!

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Ik set zeker dat de NOS en andere msn artikeltjes zullen maken die je gelijk geven, ondertussen is de werkelijkheid helemaal anders. Slaap zacht!

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    De werkelijkheid is dat Nederlanders sympathie hebben voor het boerenbedrijf, maar dat het hen geen verknalde kerst waard is.

    Als Nederlanders door de gevolgen van de acties van de boeren deze kerst niet kunnen gourmetten, dineren of uit eten gaan, keert de publieke opinie zich tegen de boeren. Vooral als senioren en mensen met een smalle beurs eveneens slachtoffer worden.

    De boeren zijn hun hand aan het overspelen. Weldra zal het leeuwendeel van de Nederlanders genoeg vsn hen hebben.

    1. Bockbeer

     Dan maar niet gourmetten, of een kalkoen uit de oven. Dan maar een boterham met pindakaas met de Kerst . Met name linkse mensen kunnen dan solidaire zijn met de arme mensen in de wereld. Dat moet ze wel aanspreken.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Bockbeer

      Je spreekt uitsluitend voor een kleine minderheid. De meerderheid vindt dat de boeren weliswaar op het Malieveld mogen gaan toeteren, maar niet de kerst moeten verknallen.

      Het is een geruststelling dat de inzet van veiligheidsdiensten wellicht niet wordt geschuwd. Niemand staat boven de wet, ook de boeren niet.

  3. Rechtsaf

   Nee hoor occult fantasietje de meerderheid steunt de boeren des te harder en gelijk hebben ze want zij zijn tenminste het volk dat in opstand komt, dat jij met je papzak achter je laptopje zit en niets doet is ons duidelijk, jij bent immers een globalist die Nederland heel graag naar de klote ziet gaan, en dan al gniffelend in je knuistjes zeggen “zie je wel”

  4. Vlaswiek

   “(…) aangesien dit blog zich tegen de boeren keert.”

   Nu maak je DDS belangrijker dan ze in werkelijkheid is aangesien de boeren geen tijd hebben voor internet.

  5. weer opnieuw

   hahahaha , brande bok denkt dat een hapje op tafel enkel voor de kerstdagen geldt. Wel denkende mensen willen graag het hele jaar door een gedekte tafel.

   steun de boeren , laat dit rariteiten kabinet opstappen

   1. Meriadoc Brandebok

    @weer opnieuw

    Dan komt er een volgend kabinet dat zich eveneens aan de uitspraak van de RvS moet houden. Bovendien is de PFAS al door de Kamer.

    Het klopt dat mensen een gedekte tafel wensen. Daarom halen de boeren zich de woede van het volk op de hals.

 8. NoDoubt

  De boeren hebben gelijk. Ze worden door de multinationals volledig uitgeknepen. We moeten ons verbinden en ondertussen zie je geen personeel meer in de supermarkt. We moeten uit de EU, dat bespaart ons 500 miljard extra aan de komende vluchtelingen uit Afrika en Turkije. We krijgen ons geld terug van de EU, want wij zijn de grootgrossier als het aan betalen komt naar de EU en Rutte maar elk jaar zeggen dat hij er wat aan zal doen. Ik verzeker u dat als we uit de EU stappen we er echt weer op vooruit gaan. Dat we niet islamiseren, geen druk van multinationals geen dubbele EU agenda van de VVD D66 en GL. Geen immigranten die niets hoeven te betalen aan ziektekosten, voor gaan bij het krijgen van huizen waar onze eigen mensen naar de voedselbank gaan. Geen 500 euro per maand die vluchtelingen via hun ongeregistreerde creditcard elke maand krijgen. Geen uitgeprocedeerde asielzoekers die toch nieet terug gaan maar van Halsema gewoon weer voorrang krijgen. Geen Allahu akbar, geen overschot aan moskeeën. En heel veel van dat geld wat we overhouden kunnen we aan de boeren geven en anderen die het heel hard nodig hebben. Rutte heeft ons land verkocht aan Juncker en liegt er lekker op los. Maar het gaat economisch toch zo goed en ondertussen zit 40% van NL al de eindjes aan elkaar aan het knopen en 10% van onze kinderenn zit onder de armoe grens. Dat is ons land vandaag. Waar zijn toch die mooie beloften van één EU. Ik zie ze niet. EU wordt steeds meer één groot concentratiekamp gerund door rijken.

  1. Rechtsaf

   Rutte is een zeer groot gevaar voor ons land, Rutte is geen leider maar uitvoerder.

   Jensen

   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/robert-jensen-droevig-om-falende-premier-mark-rutte-hij-is-geen-leider-maar-een-uitvoerder/

   Vanaf minuut 7.20

   1. Blitzkrieg

    Rechtsaf : Waarom maak je het de clickers (copy-pasters) niet gemakkelijk door de directe youtube link te delen.

    In een youtube link kun je een tijdsindicatie opnemen zodat hij bij aanklikken (of copy pasten) direct op de juist plaats begint af te spelen. De tijdsindicatie wordt uitgedrukt in seconden, in jouw geval (7*60) + 20 = 440.
    Verwijder een eventuele laatste / uit de youtube link en voeg de tijdsindicatie toe met &t=440.

    Dus als volgt

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=440

    1. Rechtsaf

     Helemaal goed Blitz, ik sla het gelijk even op natuurlijk, ik als digibeet leer altijd natuurlijk 😉

   2. Blitzkrieg

    Rechtsaf : Je vergeet nog iets heel belangrijks
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=710

    Bekijk deze link eens, hier zie je hoe alle bossen van Nederland in rap tempo worden weggekapt om te worden verstookt in biomassa centrales. Er vindt op zeer grote schaal kaalslag plaats in Nederland, het argument NATURA 2000, half Nederland wordt weggekapt voor een halve hagedis en de boeren worden uitgekocht en kapot gemaakt. Bekijk de link en besef de waanzin!!!
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=iJz1qxe3aqU

    1. Rechtsaf

     @Bliztkrieg ik begrijp als geen ander de waanzin in Nederland..

 9. thnayeem1999

  ” Maar ze moeten zo mogelijk nóg gekker zijn om vervolgens wraak te nemen op de bevolking die de boeren juist steunt.”

  Ik denk dat veel mensen wel begrip zullen hebben voor onze boeren en hen ondanks lege schappen zullen blijven steunen. Read more here

 10. Kretoloog

  In plaats met allerlei onzinnige termen te smijten (dolgedraaid, plunderboeren) had de redactie ook eens uit kunnen rekenen wat de stikstofplannen voor financieel effect hebben op de boeren. Want het gaat hen veel, heel veel geld kosten. Een compensatie vragen is niet meer dan redelijk. En ja, 3 miljard is ook veel geld. Maar veel minder dan de boeren nu kwijt zijn door de kabinetsplannen.

 11. fusilier

  Brandebok ,heeft liever dat de boeren hun melk in de sloot kieperen,net zoals in de crisis jaren voor de tweede wereldoorlog.

 12. thnayeem1999

  its really good for us

 13. Jumping

  Prachtig de knullen gaan gelijk krijgen.

  Wij de agrariërs en de bouwers de werkers van Nederland, zorgen er voor, dat Rutte verdwijnt en met hem die hele Linkse kliek.

  Op naar een democratische samenleving.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 14. Heras

  t Ja, kabinet; dat zijn de gevolgen.
  Ik verwacht niet dat de kabinetsleden geen vlees zullen eten met kerst. Zij vieren kerst in alle pracht en praal.

  En dat de boeren/bouwers dit geldbedrag eisen, begrijp ik volkomen.
  Zij moesten heel veel kosten maken door de dolgedraaide ideeën van d66, pvda en Gl.
  Jammer, dat we niet naar de eetgewoontes van d66 en g.linksleden kunnen kijken, want we zouden weleens geschokt kunnen zijn.

 15. Abn

  Ok nu weet ik niet meer wat de consensus van dds richting de boer is. Onvoorwaardelijke steun of steun binnen grenzen.

  Aanlengen met water is trouwens geen effeciente manier van ammonia binden, aanzuren is beter. (salpeter is de gebruikelijke, maar is weer meer organische stikstof, en de goedkope zuren zijn minder geschikt.). Aanlengen betekent meer uitrijden, en dus flink meer diesel. Kan wel met een vaste installatie, maar die heb ik nog nooit gezien voor drijfmest.

 16. Blitzkrieg

  De aanleg van natura 2000 gebieden.
  h**ps://youtu.be/iJz1qxe3aqU

 17. rexm

  Eindelijk eens burgers die durven de boel plat te gooien, het liefst een week lang en of langer.

 18. Jack Flash

  Niet proberen de schuld bij de boeren te leggen van Galiën.Het is de overheid die smerig bezig is.Ik blijf achter de boeren staan.Mijn part revolutie,dan moet het nu maar.

 19. Wesley Benbow

  Doorgedraaide plunderende bio-industriëlen.

  DDS komt weer bij stem.

 20. Ted Vreden

  Prima blokkeer de kerst maar, commerciële ‘gezellige’ familiedagen…
  Go Boeren!!!

 21. Vlaswiek

  De oplossing is simpel: Rutte moet opstappen!

  En tot die tijd? Gooi Nederland maar plat! Het overgrote deel van de bevolking steunt onze boeren.

 22. weer opnieuw

  steun de boeren. Stop dit rariteiten kabinet

  1. Blitzkrieg

   weer opnieuw : Uiteraard steun ik de boeren, voor de volle 100%. Ben benieuwd hoe de NOS dit weer gaat spinnen. Ollongren!!! kijk je even mee, fake news!!!

 23. Fortiori

  Neem maar aan dat als er een boer over de brug is, gelijk zijn schapen, de rest volgt. Een zak geld doet wonderen. Het wordt dringen bij het loket van de regeling uitkoop. Een boer is slim.

 24. EU kok

  Als die boeren echt lef zouden hebben, zouden ze moeten stoppen met leveren aan wie dan ook.
  Oh, wacht even, er wordt niet geoogst op dit moment.
  Gewoon geen melk meer afleveren.
  Oh, wacht even, dan lopen ze hun inkomsten en subsidie mis.
  Gewoon geen beesten meer leveren aan slachthuizen.
  Oh, wacht even, dan lopen ze hun inkomsten en subsidie mis.
  .
  Ik ga het snappen.
  Boeren die nu even niets te doen hebben gaan bedrijven die er niets mee te maken hebben kapot maken.

  1. Wesley Benbow

   Driekwart van de productie van de bio-industrie gaat naar het buitenland. Met het niet leveren van hun vieze producten schieten de bio-industriëlen zichzelf in de voet.

  2. van Urk

   “Boeren die nu even niets te doen hebben gaan bedrijven die er niets mee te maken hebben kapot maken.” Volgens mij zit de overheid daar zelf al mee bezig om bedrijven kapot te maken. Iedere bedrijfssector of winkelketen zijn uiteindelijk afhankelijk van elkaar. Als er geen boeren of vissers meer zijn dan storten ook andere bedrijven, transportbedrijven en winkeliers in elkaar die afhankelijk zijn voor wat vissers en boeren leveren. Dat zie je ook bij bouwbedrijven die nu met dezelfde problemen te kampen hebben. Een stilstaande bouwbedrijf zorgt uiteindelijk ook voor stilstand bij bouwleveranciers en transport en kraanbedrijven.

 25. Baron von Munchhausen

  3 Miljard subsidie?
  Veel en veel te weinig! Boeren zorgen wel voor een (gedeeltelijke) gezonde economie!
  10 Miljard naar de boeren: afpakken van de steeds meer binnenkomende “economisch, cultureel en criminele verrijkende” ,tot hun dood leven van de Nederlandse burger, “Zielepieten” ( volgens linkse waanbeelden)

  1. Piet51

   De boeren bestaan bij de gratie van subsidies. De enige manier om van de landbouw een gezonde bedrijfstak te maken, is consumenten meer te laten betalen voor hun producten.

   1. van Urk

    “consumenten meer laten betalen voor hun producten.” Punt is dat hun producten naar het buitenland gaan. Wat wij eigenlijk kopen uit de Jumbo is goedkoop rotzooi uit het buitenland. En bekijk eerst hoe landbouwsubsidies verdeeld worden en waar dat eigenlijk voor een groot deel naar toe gaat voordat u met zo,n opmerking komt dat boeren zich verrijken met subsidies.

    1. Piet51

     @van Urk
     Landbouw producten gaan inderdaad voor een groot deel naar het buitenland. Precies daarom zijn er in Nederland zoveel boeren, niet voor ons eigen voedsel. We vervuilen ons land en betalen belastingen om boeren een paar centen te laten verdienen. De suggestie, dat dat is voor ons eigen voedsel is pure misleiding door boeren.
     Ik heb nergens beweerd dat boeren zich verrijken met subsidies. Ze krijgen subsidies, omdat ze bij de huidige prijzen geen fatsoenlijk inkomen krijgen.
     Verder zou je eens naar de herkomst van producten kunnen kijken. Er zijn veel NL-producten in de supermarkten te koop. En wat uit het buitenland komt is lang niet altijd rotzooi.

     1. Wesley Benbow

      “Ik heb nergens beweerd dat boeren zich verrijken met subsidies. Ze krijgen subsidies, omdat ze bij de huidige prijzen geen fatsoenlijk inkomen krijgen.”

      Waar, maar ook is waar dat een aantal boeren steenrijk is geworden van subsidies.

    2. Piet51

     @weskey Benbow
     Rotte appels zitten overal tussen. Hetzelfde geldt voor uitkeringen, toeslagen en andere overheidshulp.

   2. Kretoloog

    “De boeren bestaan bij de gratie van subsidies”

    Piet51 is een idioot, die echt niet weet waar hij over praat.

    1. Piet51

     @Kretoloog
     Ik heb een paar jaar voor het ministerie van LNV gewerkt. Dat ging vooral over Europese subsidies.

   3. Wesley Benbow

    Klopt, bijna 40% van de Europese Begroting bestaat uit landbouwsubsidies. Deze structureel zieke bedrijfstak wordt met enorm veel belastinggeld overeind gehouden.

    1. van Urk

     Die graaiende verwaande bobo,s uit Brussel worden op een ziekelijk manier van ons belastinggeld overeind gehouden. Zoek eerst eens uit waar deze subsidies naar toe gaan voordat je zomaar wat schreeuwt gek. Als u geen vertrouwen meer hebt in onze landbouw en veehouderij ga dan zelf maar een koe verzorgen en een moestuin beginnen. Want u zonder eten en medicijnen is het gauw met u gedaan.

     1. Rechtsaf

      @Urk je faciliteert een nazistische smeerlap

     2. Wesley Benbow

      Onderstaande tekst stond een maand geleden op DDS. Ik was het er volledig mee eens:

      “Volgens de Algemene Rekenkamer is de bio-industrie een subsidieslurpende sector en verdienen boeren bovengemiddeld goed. Bovendien zijn sommige boeren schatrijk. Volgens het CBS is een op de vijf van de 112.000 miljonairs die Nederland kent boer. En dat zijn ook precies de boeren die in de top vijftien van stikstofuitstoters staan die De Groene vorige week publiceerde.
      Ook op het economische belang van de bio-industrie valt veel af te dingen. Zo draagt de agrarische sector voor slechts 1,4 procent bij aan de Nederlandse economie. En werken er maar 170.000 mensen in de agrarische sector, ongeveer twee procent van de beroepsbevolking. En dat is inclusief land- en tuinbouw.
      Datzelfde geldt voor de exportcijfers. Van de 90 miljard euro die de sector vorig jaar exporteerde, kwam ongeveer een derde voor rekening van wederdoorvoer. En is een onbekend percentage toe te schrijven aan exotische goederen als koffie, thee en cacao die hier (licht) worden bewerkt.
      Tot slot is ook het argument dat de Nederlandse boeren ons voeden flauwekul. Pakweg tachtig procent van hun jaarlijkse productie van 110 miljard euro is bestemd voor de export. En van de 46 miljard euro die huishoudens per jaar aan voeding besteden komt 36 miljard uit het buitenland. Als onze boeren ons daadwerkelijk zouden voeden, zouden ze toe kunnen met minder dan de helft van het huidige landbouwareaal.
      Nederlandse boeren voeden ons? Flauwekul
      In het Nederland van Rutte is het een bekend tafereel geworden. Grootbedrijven die retorisch hun economisch belang oppompen om lagere belastingen af te dwingen. Banken die hun bijdrage aan de economie gebruiken om de belastingbetaler een ongekend forse poot uit te draaien. En fiscalisten die hun politieke vrienden weten te bewegen het Nederlandse belastingparadijs koste wat het kost tegen buitenlandse pressie te verdedigen. En elke keer zijn het keurige middenpartijen die als de pr-machines ervan fungeren. Het maakt een karikatuur van onze democratie. Na tien jaar vvd is Nederland net zo corrupt geworden als de partij zelf.
      Deze keer is ook de rechtsstaat in het geding. Burgers die vorige week de Stadhouderskade bezetten konden zes uur in de cel zitten en kregen een boete van 380 euro aan hun broek. Studenten die vorig jaar het P.C. Hoofthuis bezetten werden hardhandig gearresteerd en in de cel gesmeten. En nog vers in het geheugen: de behandeling die de Maagdenhuisbezetters in 2015 van de ME ten deel viel.
      Het contrasteert schril met de reacties op de boerenterreur. Inrijden op politiepaarden, afzettingen omverrijden, duizend kilometer file veroorzaken, wetenschappers van het rivm intimideren, voordeuren van provinciehuizen intrappen. De beloning is sympathie van middenpartijen als vvd en cda, provincies die schielijk handhaving van de stikstofnorm opschorten en een quasi gouvernementele koepel als lto die bewonderend meldt leden ‘die hun tanden hebben laten zien’ (lees: leden die zich schuldig hebben gemaakt aan wetsovertreding) niet te zullen royeren. En dat gaat dan over een sector die zich al decennia niets aantrekt van God noch gebod, die illegale staluitbreidingen doodnormaal vindt, en die zich niets gelegen laat liggen aan dierenwelzijnsregels.”

      Goed om nog eens te citeren, leek me.

     3. van Urk

      U beseft zelf wel dat het grotendeels boeren zijn van familiebedrijven die hun “rijkdom” eeuwenlang met hard werken bij elkaar hebben vergaard voordat het woordje subsidie in het leven werd geroepen door Brussel zelf. Brussel is de oorzaak dat boeren nu afhankelijk geworden zijn van subsidies. De auto,s van boeren hebben net als iedereen ook drie banken hoor… Een voorbank, achterbank en een Rabobank. En dankzij de export kunnen wij inderdaad importeren. Als de export stil valt (90 miljard is heel wat) dan krijgen we net zo zulke toestanden als in Groenland. Voedsel importeren uit Denemarken voor de prijs waar men een hartstilstand van krijgt.

     4. Piet51

      @van Urk
      Die subsidies komen inderdaad voor het grootste deel van Brussel. Maar weet iemand dankzij wie dat nu op zo’n grote schaal gebeurt? Het was de socialist Sicco Mansholt die na de ellende van WOII vond, dat elk land voortaan moest kunnen zorgen voor zijn eigen voedsel. Dat deed hij met heel veel steun voor boeren, die, slim als ze zijn, zoveel mogelijk gingen produceren om zoveel mogelijk subsidie te krijgen. Pas heel veel later heeft die steun de vorm gekregen van inkomsensaanvulling tot een acceptabel,niveau. Maar toen was het te laat.

      Die socialist Mansholt was ook één van de oprichters van de EGKS, later de EEG, dat uiteindelijk de huidige EU is geworden.
      Men is het er nu wel over eens, dat het eerdere idee van qua voedsel zelfvoorzienende landen nogal uit de hand is gelopen. Maar nu zitten we met die boeren, die zich op allerlei fraais beroepen en op ons gemoed werken, maar hun bedrijvigheid alleen maar hebben te danken aan de miljarden steun die ze hebben ontvangen om Nederland onder alle omstandigheden van voedsel te kunnen voorzien. Maar voor dat doel alleen zijn er nu veel teveel boeren.

      Deze ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse landbouwsector is heel goed en leesbaar beschreven door Frank Westerman in De Graanrepubliek; van harte aanbevolen.

  2. van Urk

   Je moet als burger toch die dertig miljard ergens zien terug te halen wat die roofoverheid ooit eens weg gegraaid heeft uit de pensioenpot.

 26. Cootje

  Ik steun die boeren woon namelijk 7km van de grens en ik ben voor de VOC mentaliteit ikke ikke ikke en de rest kan stikken

 27. Kristalix

  Ze hebben mijn steun.

  Laat maar een paar strontkarren leeg lopen op het binnenhof als extraatje.

  En de slang in de brievenbus bij politici thuis.

 28. goedisfout

  Michael weet niet geheel waar hij over schrijft. EEG en later EU hebben er voor gezorgd dat de prijs voor de producten van de boer structureel te laag is, onder de kostprijs. Met subsidies wordt dit tekort aangevuld maar ben je ook de trekpop van de overheid geworden. Met eerlijke prijzen zou je geen overheid nodig hebben die constant aan de knoppen draait. Nu hebben we een activisten kabinet die tijdens het spel de regels extreem aanpast en worden de boeren letterlijk de nek omgedraaid. Van mij mogen ze het hele land platgooien, die activisten vermomd als overheid hebben het verdient.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Dus jij wilt dat 16 miljoen mensen moeten lijden alleen omdat een klein groepje hun ideologische doelen willen bereiken? Jij bent niets beter dan een ISIS strijder.

  2. goedisfout

   Oh ja en de ‘belangenvereniging’ van de boeren, het landbouwschap moest je lid van zijn en een forse boete indien je dat niet wilt. Dus hun belangen verkwanseld door het “dwangbouwschap” en ook nog door de boeren zelf gedwongen betaald. Over soppie schillenboer zal ik het verder niet hebben, knettergek.

 29. Anne Sophe Schillersdorf

  De mensen hier die deze ziekelijke actie van de boeren toejuichen zijn eigenlijk niet beter dan ISIS verheerlijkers en terroristen.

  1. Bockbeer

   ISIS met de boeren vergelijken is beeeeeeeh

  2. Meriadoc Brandebok

   @Anne Sophe Schillersdorf

   Ach, de boeren zijn een groep die keet wil schoppen tegen de overheid en dan vinden ze het geweldig. In werkelijkheid willen ze natuurlijk helemaal niet dat de boeren hun plannen doorzetten. Het is anti-overheid, dus uiten ze stoere taal.

   Niemand wil dat de voedselvoorziening wordt platgelegd, niemand wil dat men bij de kerst lege schappen aantreft; niemand wil dat bejaarden of mensen met een smalle beurs geen eten hebben, tenzij men zo dom is als het achtereind van een varken.

 30. JFU

  Ze hebben gelijk….nog beter is dat alle bedrijven hier aan mee doen…het land totaal plat leggen, totdat al die onzin wetten van tafel zijn…en het kabinet per direct verdwijnt…en nieuwe verkiezingen uitschrijft. Ze luisteren toch niet naar hun kiezers…dan maar op deze manier…

  1. van Urk

   De klagers die bang zijn voor een leeg koelkast zijn zelf niet in nood. Mensen die niet klagen maar dat accepteren zijn de mensen die nog van hun land houden en de boeren steunen. Voor die mensen was het eten toch al niet vet meer. Dit offer kan er voor deze Nederlandse mensen nog wel bij. Dat noemen wij solidariteit. Toch links?

 31. Original NL

  Quote…Boevenorganisatie — sorry, ik bedoel boerenorganisatie ……..
  Tjonge jonge…wat een humor!

 32. Gerlos

  Pas op dat jullie boeren/landbouwers niet met jullie kerst actie het draagvlak die er is voor jullie aan gort helpen met deze onbezonne actie.

 33. Timber

  Ik ben geen boer. Maar ik deel hun mening!

 34. Klaas de Witt

  De oplossing is een stevig aantal boeren tegen de muur en met een mitrailleur d’r over.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.