vlcsnap 2020 01 31 08h21m00s173

Samenwerking tussen FVD en DENK? Ja, het kán

Geen categoriemrt 14 2020, 9:00
Op rechts wordt er routinematig afgegeven op de heren van DENK. Tunahan Kuzu, Farid Azarkan en die andere gast kunnen hun kont niet keren, of ze worden keihard aangevallen. Ze zouden een gevaar zijn voor de samenleving. Ik las zelfs dat ze "nieuwe NSB'ers" genoemd werden.
Nou ben ik ook geen DENK'er, maar dergelijke kritiek is natuurlijk volstrekt belachelijk. Inhoudelijk is DENK een heel normale partij. Sterker nog, op sommige punten kunnen wij van anti-partijkartel-rechts zelfs prima zaken met ze doen.
Case in point? Tijdens het debat over het coronavirus kwamen Tunahan Kuzu en Thierry Baudet samen met een motie om scholen in het primair en middelbaar onderwijs voor twee weken te sluiten. Ze dienden dit voorstel samen in, en kregen vijf fracties met zich mee.
https://twitter.com/EelcoHoecke/status/1238583806078091266
De fracties die tegenstemden zie je hierboven. Dat zijn dus eigenlijk alle ouderwetse kartelpartijen: VVD, PvdA, GroenLinks, CDA, Van Haga, D66 én de ChristenUnie. De SP was nog niet zo lang geleden een outsider, maar helaas, dat zijn de socialisten al een tijdje niet meer. Tegenwoordig probeert de SP een blok te vormen met GroenLinks en de PvdA, en dus gedraagt de partij zich precies zoals die partijen willen. Wat betekent: elitair en anti-democratisch.
Hoe dan ook, zoals je hier duidelijk ziet kunnen DENK en FVD op een beperkt aantal onderwerpen heel goed samenwerken. Heel gek is dat niet, want beide partijen verzetten zich feitelijk tegen het partijkartel -- hoewel vanuit verschillende hoeken, en met verschillende perspectieven. En er zijn meer gemeenschappelijke punten zoals, ik noem maar wat, het referendum.
Verrassend? Misschien wel. Maar als je de achtergrond van beide partijen beter bekijkt is het ook wel weer logisch... alleen horen we er nooit iemand over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten