Samenwerking tussen FVD en DENK? Ja, het kán

Op rechts wordt er routinematig afgegeven op de heren van DENK. Tunahan Kuzu, Farid Azarkan en die andere gast kunnen hun kont niet keren, of ze worden keihard aangevallen. Ze zouden een gevaar zijn voor de samenleving. Ik las zelfs dat ze “nieuwe NSB’ers” genoemd werden.

Nou ben ik ook geen DENK’er, maar dergelijke kritiek is natuurlijk volstrekt belachelijk. Inhoudelijk is DENK een heel normale partij. Sterker nog, op sommige punten kunnen wij van anti-partijkartel-rechts zelfs prima zaken met ze doen.

Case in point? Tijdens het debat over het coronavirus kwamen Tunahan Kuzu en Thierry Baudet samen met een motie om scholen in het primair en middelbaar onderwijs voor twee weken te sluiten. Ze dienden dit voorstel samen in, en kregen vijf fracties met zich mee.

De fracties die tegenstemden zie je hierboven. Dat zijn dus eigenlijk alle ouderwetse kartelpartijen: VVD, PvdA, GroenLinks, CDA, Van Haga, D66 én de ChristenUnie. De SP was nog niet zo lang geleden een outsider, maar helaas, dat zijn de socialisten al een tijdje niet meer. Tegenwoordig probeert de SP een blok te vormen met GroenLinks en de PvdA, en dus gedraagt de partij zich precies zoals die partijen willen. Wat betekent: elitair en anti-democratisch.

Hoe dan ook, zoals je hier duidelijk ziet kunnen DENK en FVD op een beperkt aantal onderwerpen heel goed samenwerken. Heel gek is dat niet, want beide partijen verzetten zich feitelijk tegen het partijkartel — hoewel vanuit verschillende hoeken, en met verschillende perspectieven. En er zijn meer gemeenschappelijke punten zoals, ik noem maar wat, het referendum.

Verrassend? Misschien wel. Maar als je de achtergrond van beide partijen beter bekijkt is het ook wel weer logisch… alleen horen we er nooit iemand over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Hendrie1963

  Hahahaha hahahaha hahahaha. Samenwerking met denk

 2. ikweetwatikwil

  Michael waar ben je mee bezig.

 3. Fonz

  Islamistische partijen moet je sws uitsluiten…

  1. Bolkestein

   Heel die Islam moet sowiezo uitgesloten worden.

   1. 777

    Klopt, het is staatsgevaarlijk!

    1. Brenda Welsh

     🌨 krabbelaar

     1. 777

      Eeuwig gebande!

     2. Fonz

      brenda? nedermoslimistische antisemiet

 4. Jack Flash

  Te veel geblowd Michael?

 5. Kretoloog

  Omdat Denk en FvD het over 1 bepaalde motie eens waren, zouden ze gelijk maar kunnen samenwerken? Wat een onzin. Hun visies liggen mijlenver uit elkaar.

 6. rexm

  Laat die Turkse fluitketel Erdogan op de zak vallen, enkel ticket Istanboel.

 7. Rammstein

  Michael heeft als ex-Soefi, getrouwd met een (mooie) Turkse mevrouw en wonend in Turkije natuurlijk een zwak plekje in zijn hart voor de islam. Heel begrijpelijk.

  Maar de samenwerking tussen FvD en DENK zal echt nooit verder komen dan het zoeken van steun voor een motie. Niet alleen zijn de politieke standpunten tussen de twee partijen te ver uiteenlopend, de achterban van het FvD zou echte samenwerking waarschijnlijk niet pikken.

 8. Lambieck

  Gezien zijn thuissituatie kan ik mij dit artikel (zonder sponsor vragen) van Michael wel voorstellen, maar ben het zeker niet met hem eens

 9. Neutral

  Zo moet politiek werken: goede ideeën steunen, met betere alternatieven komen voor dingen waar je het niet mee eens bent (en daar dan meer stemmen voor zien te krijgen).

  Ongeacht van welke partij het komt.
  /me kijkt naar de PvdA die standaard dingen van de PVV niet steunt.

  1. Bolkestein

   Erger nog, wij hebben kartelpartijen die een motie waarin de noodzakelijke maatregelen tegen het oprukkende coronavirus werden aangedragen verworpen, omdat het een motie van de PVV was. Dezelfde maatregelen waar de regering nu zes weken te laat mee is. Gezondheid en veiligheid voor de Nederlanders doen er bij deze regering dus niet toe. Het is maar dat u het weet. Volgend jaar stemmen we dus PVV of FvD. Andere alternatieven zijn er niet.

 10. inert

  Neen, dat kan niet!
  Partij Denk is niet gecharmeerd van een boreaal Noord-West Europa exclusief boerka’s en een bouwstop van moskeeën!

 11. Bolkestein

  Met FvD valt altijd prima samen te werken. En andere alternatieven dan FvD of PVV zijn er niet als we Nederland de gewenste richting op willen duwen.

 12. Maxks

  Als je na-denkt dan benader en behandel je DENK als het Corona virus. Goed je handen wassen en je oren uitspoelen.
  De raakvlakken die DENK en FvD hebben zijn conform een pistool en vooral wie de vinger aan de trekker heeft. Je kunt er de vrede mee bewaren en oorlog voeren.
  DENK bewandeld het oorlogspad, maar wel op een knullige en hilarische manier.
  Islam en FvD?

 13. Broodnuchter

  Waaruit blijkt het samen werken? Het lijkt meer op een gemeenschappelijke mening. Soms kan samen werken een voordeel zijn, zoals Amerika en Rusland tijdens de woII, toen ze een gemeenschappelijke vijand hadden.

 14. yellow thread street

  Denk is zeker geen aanwinst voor Nederland, ze denken juist averechts.

  Sinds hun toetreding in de kamer merk ik dat hun wangedrag aanstekelijk werkt en onze normen en waarden steeds verder vervagen.
  Altijd die belerende wijsvinger als ze zich op hun teentjes getrapt voelen, constant interrumperen, het getuigt niet van fatsoen, en om over hun taalgebruik maar niet te spreken.

  Het is ook een partij die niets met Nederland heeft, ze zijn niets anders dan het verlengstuk van de Islam die alle Nederlandse tradities en normen en waarden zo spoedig mogelijk over boord willen gooien.
  Ze zijn wolven in schaapskleren.

  Wilders en Baudet kunnen zich ook flink laten horen, ze staan echter pal achter de Nederlanders en onze tradities, ze hebben steekhoudende argumenten, en zullen zich nooit verlagen tot ongepast taalgebruik.

  Ik denk het mijne van Denk.

 15. Bullshit16

  Ben het vaak met Michael vdg maar hier ben ik het totaal mee oneens ik hoop dat dat dus ook niet gaat gebeuren laten ze er oom maar geen rug barheid aan geven dat ze dat doen wand dat gaat hun geheid stemmen kosten denk is niet voor Nederlanders die Willem alleen nog meer Marokkanen importeren nog meer moskees nog meer onze tradities afpakken enz enz ik zal zeggen tegen fvd haal het niet in jullie hooft om met denk samen te werken
  Ik zeg weg met denk dat hoord niet in Nederland ik kan ook geen partij in Marokko oprichten
  Stem FVD OF PVV UIT DE

  1. Thierry Trollinator

   Wat betekent ‘rug barheid’?

  2. John Breekijzer

   laten ze er oom maar geen rug barheid aan geven dat ze dat doen wand dat gaat hun geheid stemmen kosten allemaal bullshit lol

 16. Robert75

  Samenwerken? Omdat ze toevallig samen een motie indienen Is dat samenwerken?

 17. Paardenmiddel

  Nee, het kan niet. Fvd is nationalistisch en denk is islamitisch, dus tegen democratie. Fvd is daarom populair, denk wordt gedoogd.
  Denk zal zich moeten aanpassen omdat ze impopulair zijn en een te kleine partij.

  Maar wat ik nu zo leuk vind, is dat andere partijen rondom fvd vliegen, omdat fvd de grootste partij wordt. Nu kunnen ze ineens wel samenwerken met rechts.

 18. Lex

  HMMM

  Als Forum voor democratie gaat samen werken met die idiote malloten van Denk dan kunnen ze mijn stem wel vergeten.

  Ik zit al maanden in een twee strijd tussen de PVV en FVD. Ik denk dat mijn stem dan maar naar de PVV gaat.

 19. Brenda Welsh

  Lvensgevaarlijk het FvD. Achterklap met de politiek van Poetin.
  h**ps//www.nrc.nl/nieuws/2020/03/14/hoe-fvd-afdwong-dat-een-vazal-van-poetin-het-woord-in-de-kamer-kreeg-a3993774
  En aldus brengt Thierry Baudet zijn pionnen in het spel. Kamervragena? .6

 20. Maxks

  Quote: Het MH17-proces waarover Baudet in 2017, in een mede door hem ondertekende brief aan Trump, de onafhankelijkheid van het Nederlandse OM in twijfel trok. En waarover hij in 2018 een motie weigerde te steunen die beoogde Rusland van overheidswege aansprakelijk te stellen voor de geleden schade. Bron NRC

  Correct van FvD. Hoe kan men aansprakelijkheid stellen als de schuldvraag niet is beantwoord/vastgesteld. Onderbuikse emo schuldvraag is nattevingerwerk.
  Het OM dient men te allen tijde in twijfel te trekken.

 21. John Breekijzer

  Ik ben voor een NPP, een Nationale Populisten Partij.

  1. Original NL

   Nou..richt het op dan, lulhannes!

  2. 777

   Eeuwig gebande!

 22. Flip Flipt

  Michael snapt er niets van en dat denk clubje al helemaal niet!!!

 23. Willem Alexander

  Ik begrijp het gemaakte punt en zou niets liver zien Dan dat deze vreselijke ‘altparteien’ /kartelpartijen vreselijke op hun bek gaan of better verdwijnen, maar ‘Denk’.. nooit.
  Die horen Niet in een Nederlands parlement of bestuur. Dat zijn Erdogan turken. Als die 2 paspoorten hebben het onze innemen. Weg met die engerds.

 24. Peetjoh

  Uiteraard is het niet gewenst. Toch vind ik dat zelfs die gasten van Denk meer aan de Nederlanders denken dan d66 of groen links. Ik ben anti Islam verder dat punt mot ik niet van Denk, maar ze stellen soms toch kritische vragen die er toe doen. Net als FvD. Dus als de keuze voor mij pvv fvd denk of pvv fvd groen links zou zijn. Misschien toch de eerste.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.