Ook de SER is helemaal voor extreemlinks coronaherstel van Build Back Better: ‘Duurzaam en groen uit de crisis!”

De Denktank Coronacrisis van de Sociaal Economische Raad adviseert de regering om met een soort van “plan” te komen voor de manier waarop Nederland uit de coronacrisis kan komen. Want, zeggen de professionele denkers, mensen hebben perspectief nodig. Zelfs compleet ongefundeerd perspectief. En het ergste? Ook de SER zet alles op de groen-socialistische Build Back Better-agenda van het WEF en wereldleiders.

De Sociaal Economische Raad, één van de belangrijkste adviesorganen van de regering, is eruit: Nederlanders moeten worden gepacificeerd met het toverwoordje “perspectief”… en, uiteraard, met de linkse duurzaamheidsagenda van de Build Back Better-kliek.

SER-voorzitter Mariëtte Hamer laat weten in het NOS Radio 1 Journaal dat het “belangrijk [is] dat er perspectief geschetst wordt.” Heel belangrijk zelfs. Want zij en de andere boven-ons-gestelden van de heersende klasse hadden van tevoren niet door dat draconische, extreme, totaal doogeslagen maatregelen weleens voor problemen zouden kunnen zorgen: “We wisten van tevoren niet hoe lang dit ging duren. Het virus is grillig en we lopen achter de feiten aan. Wat dat mentaal met ons zou doen, hebben we onderschat,” aldus mevrouw de topintellectueel.

“We merken dat we allemaal coronamoe worden. Niet alleen de jongeren, die vorige week de noodklok luidden, maar het geldt voor iedereen. Dat heeft geen goed effect op de samenleving,” voegt ze daaraan toe.

Daarom moet er een plan komen voor wat “we” na de crisis gaan doen. Hoe we het land opnieuw kunnen opbouwen. “Vergelijk het met een verbouwing waar je in zit,” legt ze uit. “Op een bepaald moment heb je het idee: ‘Dit gaat nooit meer over, het komt niet meer goed’. Dan moet je samen gaan zitten en plannen maken om het huis in te gaan richten. Daar krijgen mensen weer hoop van.”

Deze vrouw denkt dus echt dat jij en ik “hoop” krijgen van een plan dat geen harde data noemt, maar dat alleen een vage belofte is dat we uiteindelijk, ooit, in de mogelijk verre toekomst ons leven weer iets van terugkrijgen. Hopelijk.

Ja, dat zal aanslaan hoor! Tjongejonge.

Maar wacht, het ergste komt nog. Want mevrouw laat ook weten hoe ze denkt dat het nieuwe Nederland eruit moet zien? En raad eens waar haar visie naadloos op aansluit? Jawel, op het Build Back Better-programma van de boven-ons-gestelden van het World Economic Forum, de Europese Unie, de Verenigde Naties, onze zuiderburen en, jawel, onze eigen regering:

Daarnaast moet perspectief geboden worden voor de toekomst en het welzijn van de maatschappij, aldus de SER. De organisatie suggereert om door middel van dialoogtafels te kijken hoe Nederland duurzaam, groen en sterk uit de crisis kan komen… “We hopen op brede discussie in de samenleving. Zodat, als het kan, we de crisis uitkomen op een manier waarvan we zeggen: ‘we komen er beter uit dan dat we er in gingen.’

Het wordt onderhand een beetje vermoeiend dat de boven-ons-gestelden deze Great Reset-termen maar blijven gebruiken. Gewone mensen zitten helemaal niet te wachten op hun Build Back Better-plannetjes. We willen niet “groener en duurzamer” uit de crisis komen. We willen niet een andere economie, omdat we denken dat het oude systeem gefaald heeft.

We willen terug naar het oude normaal. Naar onze oude manier van leven. Naar onze oude bedrijven. Naar onze oude manier van doen. En nee, wij hebben helemaal niets met die groene waanzin; de obsessie met het ‘klimaat,’ en het idee dat wij mensen zo’n enorme invloed hebben op de aarde dat we haar helemaal naar onze hand kunnen zetten (of juist niet).

Dus ga een eind heen met die niet-onderbouwde perspectieven en groen-waanzinnige klimaatvergezichten: we willen gewoon ons leven weer terug. Is dat nu zo lastig te begrijpen, SER?

Word lid van onze NIEUWE Facebook-groep en abonneer je (gratis en voor niets)op mijn Telegram-kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. HD

  De hufters die het meest verantwoordelijk zijn voor het verzieken van de natuur hebben de grootste plannen, voor de arbeiders natuurlijk.

 2. halo1

  Links probeert wanhopig iedere crisis te instrumentaliseren voor hun politiek.. het is niet allemaal onzin natuurlijk… maar wel alert blijven qua “migratie” en inkomensverdeling….

  1. Jack Flash

   De ene ‘crisis’ lost de andere op.
   Het zat er aan te komen.
   Wie in deze b*llshit nog gelooft is niet meer te redden.

 3. staleo

  Hoe kun je nu van een PvdA mevrouw iets anders verwachten?

 4. 75

  Goed plan stoppen met bossen verbranden in centrales, scheelt een hoop co2 uitstoot.

  1. Edjan

   Hoho, 75, dat gaat echt niet. De investeerders willen eerst hun geld terug, met winst. Dat dan ook net de bossen op zijn, daar kunnen we altijd nog een parlementair onderzoek naar doen. Het kabinet Rutte18 zal moeten aftreden!

 5. liefdevol rechts

  We moeten deze onzin tegenhouden!
  Het loopt de spuitgaten uit met die linkse rakkers, ze worden hoe langer hoe gekker.

 6. Graaf1807

  Na alle Coronahulp is er helemaal geen geld meer voor de hobby’s van deze klimaat alarmisten! Dat weten zij ook, maar via dit soort geneuzel hopen ze toch hun handen weer op wat budget te kunnen leggen. Punt twee: na de leugens over Covid gelooft geen mens meer de leugens over het klimaat…..er is nul komma nul bereidheid om daar geld in te steken. Die hype was voor de Covid hype al volledig ontmaskerd, denken ze nu echt dat ze weer aan de bal zijn nu er wat vaccine’s zijn? Dream on, assholes.

  1. Logica

   Covid? ….Covid?…..waar heb ik die term toch eerder gehoord? Waarom besteedt de NPO hier toch nooit aandacht aan?

   Oh wacht, dat doen ze elke dag, elke minuut. Duw het maar onbeperkt door onze strot, net als die klimaatwaanzin. Als je vindt dat CO2 de ellende veroorzaakt, zorg er dan eens voor dat de kap van de oerwouden stopt. Er verdwijnen bossen ter grootte van tig keer Nederland maar wij zullen het klimaat wel weer gaan redden met ons linkse beleid. Wie is er nou gestoord?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.