Dappere Thierry Baudet waarschuwt voor permanente lockdown-strategie

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft de moed om hardop te zeggen wat veel kritische volgers van het wanstaltige wereldwijde coronabeleid ook vrezen: de lockdown-strategie kon weleens (semi-) permanent worden. Kijk maar naar Groot-Brittannië.

De Britse media openen met het nieuws dat de overheid (officieel) geleid door Boris “Build Back Better” Johnson een plan klaar heeft liggen om tijdens de winter en herfst met “firebrand lockdowns” te komen. De idee is dat die lockdowns zogenaamd “noodzakelijk” kunnen zijn om “de druk op de zorg te verminderen.” Alleen zou het verschil met vorig jaar zijn dat het niet om lockdowns van vele maanden achter elkaar gaat. Het zou gaan om tijdelijke lockdowns. Heel even geïmplementeerd om de ‘zorgdruk’ te verminderen. 

Dit is natuurlijk een grof schandaal. De hele wereld en zijn buur is gevaccineerd tegen het coronavaccin dat uit China naar hier is gekomen. In heel het Westen werd ons beloofd: als iedereen gevaccineerd is krijgen we onze vrijheid terug. Niet dus. Tijdelijke lockdowns blijven er vooralsnog gewoon keihard bijhoren. In Groot-Brittannië tenminste, en wat daar gebeurt gaat ongetwijfeld ook gebeuren in Nederland. Sterker nog, ‘onze’ minister van Justitie Ferd Grapperhaus zei eind juli al dat hij mogelijk met “regionale lockdowns” wil gaan werken. Ook dat is vergelijkbaar met de strategie in Groot-Brittannië.

Maar er zijn maar bar weinig politici in ons land met de moed om dat hardop te zeggen… behalve Thierry Baudet. Die doet dat wél, wat kartelknuffelaars, coronadictators en andersoortige politieke lafbekken daar ook van vinden.

Het “nieuwe normaal” waar Baudet het over heeft is natuurlijk de wereld van de Great Reset. Dit plan is erop gericht om de hele wereld te hermaken; helemaal opnieuw in te richten en vorm te geven. Daarbij staan termen als “inclusiviteit,” “diversiteit,” “genderneutraliteit” en natuurlijk “klimaat” centraal. Het is eigenlijk gewoon marxisme in een groen jasje. En dan nog de internationale versie van die afgrijselijke ideologie ook.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Tijd om hier iets aan te doen. Wij mogen dit niet accepteren. Géén nieuwe lockdowns, nee, ook geen “tijdelijke” of “regionale”!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Emile Takma

  Uit de bron van van der Galien: “While No10 is confident that the vaccine rollout will prevent Covid hospitalisations rising to the levels that led to previous lockdowns, there remains concern that the NHS could be put under intense pressure from issues such as a large resurgence in patients suffering serious flu symptoms”

  Ook van der Galien denkt dat deze tijdelijke maatregelen niet nodig zullen zijn vanwege de vaccinaties. De kans is groot dat de vaccinaties de pandemie beheersbaar zullen maken maar in veel landen blijft de vaccinatiegraad te laag om daarvan zeker te zijn. Dit voorgestelde beleid biedt slechts de mogelijkheid in te grijpen als het toch nog mis gaat. Dat lijkt me heel verstandig.

  Uit niets blijkt dat regeringen erop gericht zijn lockdowns permanent te maken. Ik kan ook niet goed inzien welk belang ze daarbij zouden kunnen hebben.

  1. usb3.0

   tamil liegt weer op los.
   Tijdelijke maatregelen? tamil is de meest gestoorde hier als hij vast blijft houden aan de leugen en stelt dat de maatregelen tijdelijk zijn.
   tamil’s boerenverstand, zijn moreel kompas is echt volledig uit het lood, je bent fascistische zieke hond als je meent dat de overheid maatregelen moet treffen vanwege de zorg, ook dat is een grote leugen.
   tamil zoekt niets uit, tamil begrijpt heel goed wat the great reset inhoudt, het is vrijelijk te vinden op het WEF world economic forum.

   1. LifeBuddy

    Takkeventje begrijpt niet dat de engelse dat Niet gaan slikken. Net als in frankrijk en [nedere]land, gaan er steeds meer mensen de straat op omdat de sLinkse Leugen Regeert.
    h**ps://www.geenstijl.nl/5160466/helft-engelse-coronapatienten-had-geen-corona/

    1. Klaas de Witt

     Blabla, 2 irrelevante en ongehoorde dorpsdebieltjes doen weer een poging.

  2. leukeditter

   kijk ff in frankrijk en australie lomperik.. australie is dat normaal?? 200 besmettingen en 5 doden en hele gebieden totaaaal dicht!! frankrijk gaat via de coronapas over tot het weigeren op alle fronten van ongevaccineerden. Israel , ijsland schreeuwen moord en brand want wat blijkt , vrijwel allemaal gevaccineerden in het ziekenhuis..

 2. vlekkenoplosser

  De strónt vlé®k blijft maar herhalen dat maatregelen tijdelijk zijn terwijl de (r)overheid spreekt over de nieuwe normaal ofwel the great reset van build back better

  Wie liegt er nu ? de overheden wereldwijd of de strónt vlé®k ?

  1. Emile Takma

   Ik volg mijn boerenverstand: de Overheid zal beperkende maatregelen tegen Corona moeten treffen als de zorg overbelast raakt. Als dat niet het geval is zie ik voor de overheden geen enkele reden de coronamaatregelen te handhaven. Ook in de filosofie van de ‘Big Reset’ (wat dat ook mag voorstellen) vind ik die beleidslijn nergens terug en zie daar ook de logica niet van in.

   1. vlekkenoplosser

    je lúlt weer uit je zwetsnek strónt vlé®k !

    Jij zegt dat de maatregelen niet blijvend zijn. Dat zeg jij !

    De overheid spreekt over de nieuwe normaal, build back better , the great reset

    je bent de speech van rutte toch niet kwijt strónt vlé®k ?
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=NyTrhCFRB-A

    je bent te doorzichtig domme jongen !

    1. Emile Takma

     Welk belang heeft de Overheid volgens jou met het permanent maken van lockdowns?

     1. vlekkenoplosser

      kan je de linken wel weer geven maar die wijs je toch af en omdat ik nooit aan een dood paard trek zoek je het maar uit en moet je maar even naar rutte luisteren domme jongen.

      de nieuwe normaal , we hebben als overheid geen keus !

      de woorden van de door jou geprezen minister president van nederland, probeer je zijn woorden nu in twijfel te trekken strónt vlé®k ?

     2. Emile Takma

      “kan je de linken wel weer geven”

      Als ze inhoudelijk overtuigend zijn niet, maar ik weet wel zeker dat je die linken niet hebt.

     3. vlekkenoplosser

      de linken zijn er , zelfs doctoren doen hun woordje maar de strónt vlé®k is niet overtuigd maar kan de feiten niet weerleggen en veroordeelt de site als nepnieuws.

      Het dedain van de strónt vlé®k is onbegrensd.

     4. Emile Takma

      “de linken zijn er , zelfs doctoren doen hun woordje”

      Je maakt me nieuwsgierig, Vlekkenoplosser.

    2. Antihedo

     Nee, met de dictatortjes Thierry en Geert zal het democratisch proces met sprongen vooruit gaan. Laat ze eerst hun eigen partij democratisch leiden.

 3. Tepelkloofje

  Na de regeringen van Ierland en Canada, bekende ook de US senaat vandaag dat covid niet bestaat. Al is de leugen nog zo snel…

  De tyrranie stopt als de complice stopt: zeg nee tegen de injectie, zeg nee tegen beklapjes, zeg nee tegen de ausweis. Alleen samen krijgen we corona eronder.

  1. Branzino

   @Tepelkloofje
   “Na de regeringen van Ierland en Canada, bekende ook de US senaat vandaag dat covid niet bestaat.”
   Waar heb je dat gelezen?

   1. Monty

    Dit zal zo wel als brekend nieuws gebracht worden hier op DDS.

    Kan me niet voorstellen dat zij dit nieuws gemist hebben.

    1. Branzino

     @Monty
     Dan wacht ik dat rustig af. Ik hoop, dat het niet te lang duurt, want ik heb meer te doen.

     1. Branzino

      @Monty en Tepelkloofje
      Zo, dat is ook weer recht gezet! Covid19 bestaat blijkbaar toch.

 4. Emile Takma

  “Het “nieuwe normaal” waar Baudet het over heeft is natuurlijk de wereld van de Great Reset. Dit plan is erop gericht om de hele wereld te hermaken; helemaal opnieuw in te richten en vorm te geven. Daarbij staan termen als “inclusiviteit,” “diversiteit,” “genderneutraliteit” en natuurlijk “klimaat” centraal.”

  De vraag blijft hangen waarom de Overheid in dit verband er belang bij zou hebben samenlevingen onnodig in een lockdown te houden.

  1. vlekkenoplosser

   je spreekt weer póep strónt vlé®k

   luister nu ven naar je grote vrind rutte
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=NyTrhCFRB-A

   de nieuwe normaal is een gegeven volgens jouw fantastische MP’tje
   Stop maar met wauwelen want je maakt jezelf volledig belachelijk !
   We moeten leren leven in een testmaatschappij waar vaccinatie verplicht is en reismogelijkheden zeer beperkt zijn.

   1. Emile Takma

    Rutte voorspelt hier de situatie waarin Corona niet meer weggaat maar dat was de vraag niet, de vraag was welk belang de Overheid er bij zou kunnen hebben om de bevolking zonder medische noodzaak in lockdown te houden.

    1. usb3.0

     Leugenclown rutte is net als tamil een angstprediker, covid zit in jullie hoofd en dàn zal het niet weggaan

     1. Emile Takma

      Ik zie dat Gerrit evenmin een logisch antwoord kan formuleren op deze vraag.

      I rest my case.

     2. usb3.0

      tamil draait om de hete brij heen natuurlijk zoals gewoonlijk, tamil vindt dat wij in een onnodige lockdown zitten? en zijn, i rest my case, betekent dat tamil volledig onder de tafel is gelúlt en geen enkel argument meer heeft.

     3. vlekkenoplosser

      rutte zegt dat we allemaal moeten wennen aan de nieuwe normaal. De maatregelen gaan dus niet weg strónt vléç®k . Waarom rutte de nieuwe normaal als nieuwe levensvorm neerzet moet je rutte vragen strónt vlé®k .

      het feit dat we leven in die nieuwe normaal kan enkel een blinde ontkennen strónt vlé®k

     4. Emile Takma

      “rutte zegt dat we allemaal moeten wennen aan de nieuwe normaal.”

      Het nieuwe normaal impliceert dat we zullen moeten verhouden tot een virus dat niet meer weg gaat. Dat betekent niet dat de maatregelen tegen het virus een permanent karakter krijgen. Dat is ook niet wat je ziet. Het Kabinet grijpt iedere gelegenheid aan om de maatregelen te verlichten of op te heffen als het maar enigszins kan.

     5. vlekkenoplosser

      vertel even aan rutte dat de maatregelen geen permanent karakter krijgen strónt vlé®k !

      rutte en consorten ontwerpen de ene na de andere wet waar ze de maatregelen ingieten domne jongen. Je gekrakeel dat de maatregelen niet blijvend zijn is lachwekkend kijkend naar de wetgeving !

      een arrogante strónt vlé®k betoogd dat de wetten niet blijvend zijn en dat de regenten hun macht straks weer inleveren. Als je in klimaattransitie gelooft geloof je werkelijk alles dat is duidelijk strónt vlé®k

      p.s dat virus is onschadelijk in verhouding tot de idioterie van de politiek domme jongen. Wereldwijd 4 miljoen doden op 7600 miljoen poppetjes. Corona is een hoax domme jongen , build back better sukkel.

     6. usb3.0

      Je liegt weer tamil, dit kabinet is selectief, het is een verdienmodel, waar gele stadions vol zitten daar mogen buiten evenementen slechts 750 man ontvangen.

      Het nieuwe, ben je niet gevaccineerd wordt je buiten gesloten, heb je geen test gedaan mag je niet binnen, normaal, is voor achterlijken als tamil heerlijk natuurlijk, het fascistisch gedachtegoed heeft na de 2de Wereldoorlog zeer sterk aan sympathie gewonnen het laatste jaar.

     7. usb3.0

      @Vlekkenoplosser

      Je hebt tamil volledig in de tang, hij kronkelt en kronkelt en kronkelt als een paling in een emmer snot.
      Jij hebt volkomen gelijk als je stelt dat de regels niet tijdelijk naar permanent zijn, tamil liegt hier structureel over.

     8. Brenda Welsh

      Hieronder gaat Usb3.0 zich zelf beantwoorden middels @vlekkenoplosser in te lassen. Brieven van aan…

  2. Mussi

   Corrupt en jij bent een van ze

   1. Emile Takma

    Mogelijk kan Mussi uitleggen waarom de Overheid er belang bij zou hebben samenlevingen onnodig in een lockdown te houden.

    1. usb3.0

     Nou daar hebben ze alle belang bij, dat leidt namelijk af van de werkelijker doelen die de eu, the bbb organisaties, wef, voor ogen hebben, domoor

     1. Emile Takma

      Ik kan niet inzien dat een lockdown de aandacht afleidt van andere zaken. Als een regering een lockdown afdwingt zonder een goed uit te leggen noodzaak betekent dat electorale zelfmoord.

     2. usb3.0

      Dat klopt, daar ben jij tè beperkt voor

     3. Branzino

      @usb3.0
      Weet je wat ik me nu serieus afvraag? Als je achter allerlei regelingen, beslissingen en andere gebeurtenissen dergelijke grote dreigingen (BBB, EU, WEF, maar vast ook de Bilderberg-groep, de Illuminati, etc.) meent te zien, slaap je dan wel goed en voel je je overdag lekker in je vel? Dat kan toch eigenlijk niet, als je steeds het idee krijgt, dat je bedreigd wordt door allerlei kwaad? Het lijkt me werkelijk heel deprimerend.

      Ik meen dit serieus, al zijn we het nooit eens en je me steeds voor allerlei fraais uitmaakt. Dat verwacht ik nu eigenlijk ook, maar toch schrijf ik dit. Dit hield me al een tijdje bezig. En ik zou dit van meer mensen willen weten, want ik kan me zo’n levenshouding nauwelijks voorstellen, buiten situaties van voor iedereen zichtbare dreiging, zoals oorlog. En die situaties hebben we al tientallen jaren niet meer zó gehad, zoals jij en anderen dat nu beleven.

    2. usb3.0

     Dus tamil vindt dat we onnodig in een lockdown zitten?, nergens zegt mussi dit!

     1. Emile Takma

      Nee, ik zeg dat de Overheid alleen een lockdown zal afkondigen als dat medisch noodzakelijk is en goed valt uit te leggen. Als ze een onnodige lockdown oplegt zal ze dat zwaar opbreken.

     2. usb3.0

      Nee tamil je liegt, “de Overheid er belang bij zou hebben samenlevingen onnodig in een lockdown te houden”
      Dit zijn jouw woorden zijn letterlijk wat ik schrijf, jij vindt dat wij onnodig in lockdown zitten?

  3. dumbfarmer

   omdat het dan lijkt op het terug geven van vrijheden zodra men dan (uiteraard onder bepaalde voorwaarden zodat het terug te draaien valt als het resultaat ze niet aan staat) beslist of de kroegen weer open kunnen bijvoorbeeld.

   Dat hele inclusiviteit en andere huilstruik hobbies werkt maar 1 ding in de hand: stagnatie van elke mogelijke vooruitgang op allerlei gebieden omdat men niet meer op kennis en kunde maar op ratio van huidskleur of andere voorwaarden gaat selecteren.
   Met andere woorden: welk criteria is vandaag politiek correct? dan wordt ’t em dat. Wat er dan verder op je CV staat maakt geen barst meer uit dan.
   Drie keer raden waar dat dan uiteindelijk op uit gaat draaien.

 5. Mussi

  Die emile takma is een zeker een persoon die werkt voor de overheid. Kan niet anders… je bent fake met je argumenten. De nederlandse regering is tot aan de bot corrupt en de mensen die dit hebben veroorzaakt zal nooit voor de oplossing komen. Rutte is corrupt dus zijn overheidsbeleid is dan ook corrupt. Kabinet gevallen wegens ongekend onterecht jegens burgers en de bealstingdienst. En dan kom jij me vertellen dat de kabinet het met ons heeft. Je spoort niet. Tenzij jje voor ze werkt..vanaf dag 1 zeg ik al dat het een spel is. En het blijkt me de dag waar te worden. Wappies zijn nuchter..

 6. Monty

  ”Boris “Build Back Better” Johnson.”

  Boris “BREXIT” Johnson.
  Wat een held hè trekt Groot Brittannië zo uit de gehate EU de man staat voor zijn volk.
  Hadden wij maar zo’n leider.

  1. usb3.0

   Die hebben wij natuurlijk ook, alleen het volk is te laf

   1. Monty

    ”Die hebben wij natuurlijk”

    Werkelijk iemand die net zo is als Boris BREXIT Johnson.
    Wie zou dat dan moeten zijn volgens usb3.00000?

    1. usb3.0

     Wat denkt monty er zelf van, zou monty ook een eigen mening hebben

     1. usb3.0

      monty blijft uiteraard het antwoord schuldig

     2. Monty

      Nee hoor, maar ik heb geen flauw idéé welke van onze politici gelijkwaardig zoniet beter is als Boris BREXIT Johnson.

      Pinokio sowieso niet.
      Of weet usb3.0000 een politicus die het Nederlandse volk weet te overtuigen om de EU te verlaten?

      Ik denk niet dat usb3.0000 er één weet.

 7. Monty

  ”Tijd om hier iets aan te doen. Wij mogen dit niet accepteren. Géén nieuwe lockdowns,”

  We verhuizen allemaal naar Forumland.
  Tenminste de mensen die er worden toegelaten.
  Niet multicultureel, geen geloof aanhangen, niet gevaccineerd, lid van FvD …………

 8. dumbfarmer

  Je kunt ze tot hier horen lachen in China..
  Effe pandemie veroorzaakt, ondertussen is het daar al lang weer business as usual (dus: jatten wat je jatten kunt aan kennis en kunde, fabriek uit de grond stampen, en flink onder de prijs de boel kapot concureren). Ze trekken zich ondertussen geen barst meer aan van corona, terwijl hier de hele zaak om zeep geholpen en zo een prooi voor overname wordt door al die idioterij die verzonnen wordt.

  1. usb3.0

   Juist

   1. Brenda Welsh

    We kunnen hoogstens door China overgenomen worden. China heeft al steunpunten middels de Action en BasisMarkt. Bij de Xenox een massa Aziatisch voedsel. Wij consumeren meer Mie dan kleibinten!

    1. Harry Haller2

     Vergeet het Kruidvat niet.

 9. Fortiori

  Iets wat beter bij Baudet past dan dapper is “vermetel” meer zijn stijl en pose. Pias!

 10. Antihedo

  Wat een slap ge1u1! Wat is er zo dapper aan Thierry? Het is een narcistisch dictatortje die het leuk vindt om te kijken welke onzin hij allemaal aan zijn electoraat voor kan schotelen. Vervelend voor hem is dat hij maar slechts door een zeer select clubje nog serieus genomen wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.