Pepijn van Houwelingen (FVD) woest op Gymnasium-Deuger Michiel Beute: ‘Bent u misschien een nazi?’

Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft op Twitter op grandioze wijde de vloer aangeveegd met Michiel Beute. “Bent u een nazi?” wierp Van Houwelingen het afdelingshoofd van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet keihard voor de voeten. 

Eerder deze week kwam Michiel Beute, afdelingshoofd van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, in het nieuws omdat hij een links-fascistische column had geschreven voor de Volkskrant. Zijn boodschap aan anderen in het onderwijs was dat ze hun vak moeten gebruiken om het “gif” van FVD en PVV tegen te gaan. Hij is zo extreem, dat hij zelfs vindt dat een PVV’er niet voor de klas mag staan. Oh, en hij vindt dat leerlingen die kritiek hebben op het Deugbeleid van hun school hun diploma moeten inleveren.

Zowel Thierry Baudet als zijn Tweede Kamercollega Pepijn van Houwelingen reageerden al met een reactie-column op het haatstuk van Beute. Maar die laatste doet daar nu nog eens een schepje bovenop door ook los te gaan op Twitter. Want daar confronteert hij Beute met zijn walgelijke column, en vraagt hij hem: “Bent u wellicht een nazi?”

“Leerlingen die sympathie hebben voor FVD – verreweg de grootste ledenpartij van ons land – vergelijken met ‘gif,’ dreigen met het afpakken van hun diploma, waar komt die haat tegen andersdenkenden toch vandaan?” vraagt Van Houwelingen aan Beute.

“Vanwaar die drang tot zuivering?” gaat hij verder. “Bent u wellicht een nazi?”

Harde woorden

Harde woorden, maar niet minder hard dan die van Beute zelf. Die schreef in zijn haatstuk namelijk onder meer dat “veel elementen van het populisme haaks op goed burgerschap en goed onderwijs [staan]. Scholen moeten het bestrijden,” concludeert hij daarom. “Het onderwijs moet zich bewust zijn dat zij voor sommige leerlingen misschien wel het enige en het laatste tegengif zijn. Hoe kan een school dat tegengif toedienen?”

“We moeten onszelf de vraag durven stellen of een PVV’er wel voor de klas kan staan,” schrijft hij vervolgens. “Hoe kun je een veilig klimaat creëren als je uitsluiting voorstaat? Hetzelfde geldt voor docenten die niet ‘geloven’ in klimaatverandering, voor docenten die een pandemie die de wereld platlegt een hoax noemen en voor docenten die leugens vertellen of verdedigen.”

Neocommunist

Het enige dat er valt op te merken aan de tweet van Van Houwelingen is dat hij het woord “nazi” er natuurlijk niet bij hoefde te halen. Beute is namelijk overduidelijk een neocommunist. Dat soort volk is net zo eng als de nazi’s. Ook zij tolereren geen dissenten, en ook zij werken met kampen (Goelags heetten die in de Sovjet Unie) waar andersdenkenden naartoe gestuurd worden. En ja, ook zij plegen zelfs broodroof op mensen die niet extreemlinks en Deugend zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar het grotere punt staat natuurlijk terdege. Pepijn van Houwelingen heeft gelijk: Michiel Beute is een heel naar en vooral ook eng mannetje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. HD

  De naam Beute heeft wel iets Duits, zou zo maar een nazi kunnen zijn of iets van SS.

  1. J. Punt

   Beute-waffen. Buitgemaakt wapenmaterieel wat opnieuw ingezet werd in de strijd. Hollandse Leger Manllichers geweren uit 1874 werden in 1940 direct vernietigd, té oud, té waardeloos en ineffectief.

 2. Nostradamus

  Sluit goed aan bij mijn opmerking dat ik mij soms als Jood voel in iNazi Duitsland.
  Nazi’s waren en zijn nog steeds Nationaal SOCIALISTEN!

  P.S.
  Niet voor ❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄

  1. Meriadoc Brandebok

   Wordt jouw gebedshuis afgebroken?
   Word je in elkaar geslagen?
   Draag je een jodenster op je jas?
   Word je gedwongen te emigreren?
   Wordt jouw huis in puin geslagen?

   Je hebt een schrijnend gebrek aan historische kennis als je jezelf vergelijkt met de Joden.

   P.S.: de nazi’s waren geen socialisten.

   1. Rien E

    zoek op nazi :Een nazi is een aanhanger van het nationaalsocialisme. U kunt kennelijk niet lezen. Uitgestelde staaroperatie ??

    1. Meriadoc Brandebok

     En de VVD is een volkspartij?

     1. Arbeider65

      VVD= Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Geen dank.

   2. Tom Bombadil

    Ps de nazis waren wel socialisten. Idioot. Het staat zelfs in de naam. En the big man himself heeft het meerdere malen zelf gezegd. Kijk TIK op YouTube en hij zal je in een uurtje tijd onomstotelijk uitleggen waarom de nazis socialisten waren. Dit is geen mening maar een goed te onderbouwen feit.

    1. Meriadoc Brandebok

     Je bent zelf een idioot, Tom Bombadil. Namen zeggen in deze historische context helemaal niets. De Zentrumspartij van die tijd was ook geen partij voor het politieke centrum, maar voor de Rooms-Katholieke pilaar binnen de Duitse samenleving. Er bestond zelfs een Christlich-Soziale Partei – een naam die over de partij ook niets zei.

    2. Meriadoc Brandebok

     Je bent zelf een idioot, Tom Bombadil. Namen zeggen in deze historische context helemaal niets. De Zentrumspartij van die tijd was ook geen partij voor het politieke centrum, maar voor de Rooms-Katholieke pilaar binnen de Duitse samenleving. Er bestond zelfs een Christlich-Soziale Partei – een naam die over de partij ook niets zei.

    3. Albert Egberts

     Als je de nazi’s socialisten noemt ben je een historische onbenul.

     1. usb3.0

      Als je zoals tamil, pedöfilie legaal vindt ben je het laagste van het laagste

     2. Albert Egberts

      Het is niet relevant of ik pédofie legaal vind, dat is namelijk een onweerlegbaar feit.

     3. usb3.0

      Jawel dat maakt wel degelijk uit, men moet namelijk weten wat voor smeerlap tamil is en zoals ik zei tamil is het laagste van het laagste en bevestigt het even…

     4. Poemien Noegien

      Warme gevoelens voor kleine jongetjes in combinatie met de drang om pedôfilie legaal te noemen. De betere lezer weet natuurlijk heel goed waar de forumfukker mee bezig is, want hij likt de spijlen van schoolhekken rondom basisscholen.

 3. Albert Egberts

  Ik heb het idee dat Pepijn wel de laatste is die een ander voor nazi mag uitkafferen.

  ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2016/04/organisator-oekrainereferendum-blijkt-te-dromen-over-fascisme-en-onderdrukking/

  1. ElGuapo

   Ben je nog wel aan sporten toegekomen met al dat wisselen van alterego’s of doe je dat niet in het weekend omdat de luiers alleen op werkdagen gedaan worden?

  2. Nostradamus

   “Dat iemand een roman schrijft over nare zaken wil niet zeggen dat die persoon ook daadwerkelijk het slechtste voor heeft met de wereld. George R. R. Martin heeft in het echt ook niet z’n hele familie uitgemoord op een bruiloft, en George Orwell was juist géén fan van overheidspionage.”

  3. usb3.0

   tamil sympathiseert met michiel beute beter bekent als nazi…

  4. Poemien Noegien

   Fijn te lezen dat de schlemiel feitelijk uitsluitend tegenstand krijgt en nooit serieus wordt genomen.

   🙂

 4. KippiX

  “Het enige dat er valt op te merken aan de tweet van Van Houwelingen is dat hij het woord “nazi” er natuurlijk niet bij hoefde te halen.”
  Ik vind het juiste een goede vergelijking. Ik vind namelijk dat het communisme heel erg op het nazisme lijkt. Daarnaast kun je een communist niet harder beledigen!
  Dus zeker een hele goed sneer!

  1. september

   Tussen het communisme. en het nazisme is inderdaad weinig verschil,zijn bride voor een dictatuur

 5. J. Punt

  Gelijk van school af trappen of in ieder geval degradatie tot chef fietsenhok. Docenten moeten neutraal zijn. Nu is dat met de nieuwe lichting mama-millenials wel een opgave. Wat een doetjes op hun linnen loafertjes en soms keurige knotjes.

 6. Bunky01

  Dit is een inkijkje in iemands gedachtewereld. Los van het feit of ik het ermee eens ben of niet (ook hij heeft recht op zijn eigen opvattingen), maakt hij zichzelf schuldig aan hetgeen waarvan hij anderen beschuldigt. Dat hij daarnaast ook nog alle anderen die zijn mening niet delen in stevige bewoordingen wegzet, bewijst dat hij behoorlijk intolerant is.
  Onderwijs behoort ALLE kanten van de samenleving onafhankelijk te belichten. Om kinderen zo te leren zelf keuzes te maken. Persoonlijke politieke opvattingen voor de klas ventileren maakt hier geen deel van uit.

 7. Klaas de Witt

  Lol. Zielige prutsers op rechts. Komt niks van terrecht he zo, sukkeltjes.

  1. Pauline Kummer

   De partij van dure pakken.

 8. Pauline Kummer

  De grootste ledenpartij is goed voor ….zetels? Dat blijkt er dus niet uit. Zoveel zegt dat dus niet. De ANWB heeft meer leden die op daadwerkelijke steun kunnen rekenen. FvD houdt het bij wat reactionaire kretologie. Donald Duck heeft ook veel leden, als het daarom gaat.

  1. Albert Egberts

   Het aantal mensen dat lid is van het FvD is niet in staat deze partij ook maar één Kamerzetel te bezorgen.

 9. Poemien Noegien

  De vraag stellen is hem beantwoorden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.