Haagse bronnen tegenover DDS bevestigen: Horeca en winkels sluiten om 19.00 uur – volledige 2G-samenleving volgt spoedig

De nieuwe coronamaatregelen die het demissionaire kabinet Rutte III vrijdag bekend zal maken zijn niet mals. Nog niet alle extra beperkingen zijn uitgelekt, maar De Dagelijkse Standaard kan al wel enkele ingrijpende maatregelen onthullen.

Winkels en -in principe alle- horeca zullen voorlopig tot uiterlijk 19.00 uur geopend zijn. Daarna is het advies om zo snel mogelijk weer huiswaarts te keren.

Behalve bovengenoemde aanscherpingen zullen er vrijdag tijdens de persconferentie nog meer maatregelen volgen. Echter zijn nog niet alle nieuwe consequenties voor burgers beklonken tijdens een -naar verluid- verhit Catshuis-overleg. Last-minute kunnen er dus nog extra beperkende maatregelen worden toegevoegd. En dat laatste gaat waarschijnlijk ook gebeuren.

2G-samenleving
De Dagelijkse Standaard ontving vandaag meerdere insider-berichten (o.a. vanuit de partij JA21 van Joost Eerdmans) over een 2G-samenleving die op handen zou zijn. Bij navraag in De Tweede Kamer bleken meerdere politici daarvan nog niet van op de hoogte.

Uiteraard heeft DDS navraag gedaan bij meerdere Tweede Kamerleden. Slechts enkelen hebben hier een reactie op gegeven. Zo zegt Wybren van Haga (BVNL) kordaat: “Ja, dat heb ik ook gehoord.” Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) reageert: “Ik weet er niks van, ook niks gehoord. Maar er liggen aangenomen moties en amendementen waar dit wordt uitgesloten.” Ook andere Kamerleden -waaronder Fleur Agema (PVV) en Thierry Baudet (FVD)- gaven aan nog van niets te weten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We kunnen in ieder geval weer stevige coronamaatregelen verwachten. Het doet inmiddels zelfs een beetje denken aan een DDS-bericht van vorig jaar: DE LOCKDOWN IS NABIJ: ‘Mensen luisteren niet! En wie niet horen wil…’ Of het zover zal komen is nog even afwachten, maar u als lezer van DDS bent in ieder geval getuige…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Xyz1234

  De pispaal hier op het forum zal tevreden zijn.
  Zijn credo luidt immers: “Ik geen lol, niemand lol”.

  1. Krasvast

   “pispaal”

   Negeren werkt dan ook véél beter! 100% succes verzekerd. 🙂

 2. Augustus

  Vrij bizar hoe het onderhand al normaal geworden is dat er continu ‘beperkingen’ op het leven worden gezet. Sommige mensen kijken zelfs uit naar deze persconferenties alsof het een reality show is. Massapsychose is het.

  1. zeester

   Wat een onderbouwd artikel zeg ! Een monotone opnoeming van iets dat al maanden duidelijk is Een constante opeenvolging van beperkende maatregelingen die burgers uit elkaar zullen drijven Dus…..

 3. J. Punt

  Goed idee om anti’s buiten te sluiten uit de maatschappij mits ze ook vrijstellingen krijgen voor bepaalde belastingen en verzekeringen. Geen vakantie, pretparken of museum, verboden. Wel een mooie “Boost’ van het netto-salaris. Iedere partij zijn eigen ‘Booster’ … Doen!!! Flauwekullandje aan de zee

 4. J. Punt

  Voordeel is dat velen doodsbang thuis ‘werken’
  Kunnen de echte werkers tenminste normaal op tijd komen zonder file’s. Nieuwe datacenters in elkaar schroeven bijvoorbeeld met een energie verbruik van een metropool in het spitsuur op jaarbasis. Bij elkaar gespaard door regio’s door al de beperkingen opgelegd aan piet met de pet.

 5. Krasvast

  De 2G-samenleving. Liego zal daar natte dromen van hebben. Dat ze het willen is geen verrassing, ik denk zelfs dat Liego een 1G-samenleving wil.

 6. Monty

  ”niet alle extra beperkingen zijn uitgelekt, maar De Dagelijkse Standaard kan al wel enkele ingrijpende maatregelen onthullen.”

  Ik denk dat verschillende politici wel benieuwd zijn naar de bronnen die deze informatie naar DDS gelekt hebben.

  Misschien komen we hier er weldra achter wie het zijn.

 7. Echtepleb

  Nou zal het wel snel opgelost zijn toch? Nu zijn alle wappies die covid verspreiden beperkt. Nog ff volhouden en dan is alles klaar.

 8. dackus

  En Lukashenko stuurt nog een paar busladingen vluchtelingen die hij met het vliegtuig heeft laten ophalen in het midden-oosten. En dreigt de pijpleidingen te sluiten als EU niet zwicht. De omvolking nadert haar ontknoping. Om een voorspelling van chaos en implosie te doen hoef je niet heel slim te zijn. Als ze met velen zijn kun je op een gegeven moment niets meer beginnen. Dat heeft Nederland toch al geleerd in Indonesië?

  Maar niets moeilijker dan de geschiedenis, vooral als deze voortdurend wordt herschreven naar de wens van gelijkaardigen die ons nu in de houdgreep van een virus houden.

  1. Monty

   ”De omvolking nadert haar ontknoping.”

   Waar is de autochtone bevolking dan naar toe vertrokken?

 9. Appelstroop

  verdeeldheid:
  h*tps://9gag.com/gag/a71K4Ox

  goed economisch nieuws:
  h*tps://9gag.com/gag/a11Z84P

 10. Brenda Welsh

  Wat moet je ’s avonds nog op straat uitspoken. Waarom Eerdmans dit komt vertellen dient geen doel. Beter de persconferentie afwachten dan zo maar wat losse flarden. En Eerdmans is geen knip voor de neus waard met zijn lekken.

  1. Harry Haller2

   “Wat moet je ’s avonds nog op straat uitspoken.”

   Heb jij je wel eens grondig door een psycholoog laten onderzoeken, theemuts?

   1. Brenda Welsh

    Hoi Harry, niet zo serieus doen. Bezie het van de zonnige kant, leef je leven.

    1. Woordkunst

     Hoi Brenda!
     Het gaat jou geen donder aan wat mensen s’avonds nog willen doen.
     Doe zelf maar eens wat minder achterlijk en bemoei je met je eigen zaken domme tut…

     1. Brenda Welsh

      Woordkunst lijkt op zijn teentjes getrapt te zijn. De boa van DDS.

     2. Krasvast

      @WK: Negeren werkt dan ook véél beter! 100% succes verzekerd. 🙂

 11. janszm

  55% van de besmettingen vinden thuis plaats.
  Bij thuiswerken gaat dit percentage omhoog

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.