coronavirus 5015331_960_720

Kabinet trekt zich niets van feiten aan: iedereen van 12 jaar en ouder kan herhaalprik krijgen

Binnenlandjul 29 2022, 15:33
Iedereen van 12 jaar en ouder wordt vanaf half september uitgenodigd voor een nieuwe coronavaccinatie. Het kabinet is nog steeds in de veronderstelling dat dit gaat helpen om de gevreesde najaarsgolf het hoofd te kunnen bieden.
Het OMT adviseerde om een nieuwe vaccinatieronde te starten. Zij stelden echter meerdere scenario's voor, variërend van alleen inenten van risicogroepen tot een massale prikronde. Het kabinet kiest voor die laatste optie.
Het is werkelijk te dom voor woorden om iedereen nog een keer die vaccins aan te bieden. Allereerst hebben we te maken met nieuwe coronavarianten en subvarianten van de omikronvariant. De huidige vaccins hadden al bijna geen effect op de omikronvariant, laat staan de rest.
Dan de vraag waarom kinderen vanaf 12 jaar dat (oude) vaccin überhaupt nog zouden nemen? Het virus treft hen nauwelijks en anderen bescherm je er ook niet mee, vooral niet als zo'n kind de hele dag met andere (besmette) kinderen in een klas zit. Iedere ouder die een gezond kind laat vaccineren, doet dat dan dus eigenlijk alleen maar voor een gevoel van veiligheid, niet voor de gezondheid van dat kind. Zo'n kind heeft waarschijnlijk al met twee of drie varianten te maken gehad, dus dat immuunsysteem werkt prima (of zelfs beter) zonder vaccin.
Voor de 60-plussers is het een ander verhaal. Daar zouden die vaccins nog wel een beetje kunnen helpen, al is het maar de vraag of het nodig is en voldoende effectief is.
Pfizer en Moderna hebben hun vaccins inmiddels al bijna geüpdatet (via het AD), maar het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) moet deze daarna nog wel eerst registreren. Hartstikke leuk dat er dan weer effectieve(re) vaccins worden aangeboden, maar als we kijken naar de zomergolf, dan redden we het zonder die vaccins kennelijk ook wel prima.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het besluit om die vaccins voor praktisch iedereen aan te bieden heeft vrij weinig meer te maken met het beschermen van de volksgezondheid. Het kabinet heeft naar het bedrijfsleven geluisterd en die maken zich zorgen over hoge uitvalpercentages bij hun werknemers. Het is dus vooral een economische keuze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten