lekker weer strand

Lachen, gieren, brullen: vals alarm om 'warmste dag ooit!' Heerlijke dag blijkt matige lentedag met bewolking

Binnenlandapr 06, 14:18
Dagenlang moesten we aanhoren dat vandaag 6 april een vreselijke dag zou worden. Nou ja, voor de klimaatgekken dan. Het zou namelijk 25 graden worden. Of misschien wel 28. En helemaal zonnig! Wat erg! Het lijkt Dubai wel. Nou, dat valt vandaag toch vies tegen.
Als je dacht dat vandaag de mooiste, warmste dag in mensenheugenis zou worden heb ik slecht nieuws voor je. Het valt allemaal wat tegen. Ja, de temperatuur is op de meeste plekken opgelopen tot boven de 20 graden. Maar het is vrijwel overal in ieder geval deels bewolkt, en die 25 graden - laat staan 28 graden - lijkt eerst en vooral een fantasie te zijn van knettegekke immigratieextremisten die werkelijk denken dat de wereld dit jaar nog vergaat.
Om 13:33 uur (het moment dat dit artikel werd geschreven) was het welgeteld 21 graden in de Bilt. Met een flinke bewolking. De kans dat deze temperatuur nog wat oploopt in de rest van de dag is redelijk groot, maar heel veel zal het niet zijn.
Uit reacties op sociale media blijkt dat ditzelfde geldt voor de rest van Nederland. Hele horden sociale mediagebruikers laten namelijk weten dat ze danig teleurgesteld zijn. Ze hadden gerekend op zomers weer! Maar dat valt tegen. Ja, het is een mooie lentedag. Dat is leuk. Maar zomerse hitte? Daar is allerminst sprake van. En dan wordt het morgen ook al meteen weer een stuk koeler.

"Teleurstelling!"

"Ik dacht dat het zonnig zou zijn vandaag?" zegt Tristan bijvoorbeeld. Dat is inderdaad niet het geval. De zon komt er af en toe bij, maar het is vrij bewolkt.
Chris Jansen vindt het vooral heel vermakelijk allemaal. "Mensen dachten echt dat het in NL vandaag 25 graden met strak blauwe lucht zou worden..." schrijft hij.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Raisa Blommestijn kan ook lachen om het valse alarm in de media. "Het wordt vandaag warm! Een record zelfs! Levensgevaarlijk! Blijf binnen, mensen! Smeer je in met factor 50! Doe het voor een ander!" aldus de koningin van rechts Nederland.

Het wordt vandaag warm! Een record zelfs! Levensgevaarlijk! Blijf binnen, mensen! Smeer je in met factor 50! Doe het voor een ander! 🤡

RTL Nieuws
RTL Nieuws
@RTLnieuws

Vandaag mogelijk heel bijzonder weerrecord: 'Maar over 10 jaar is dit heel normaal' rtlnieuws.nl/nieuws/nederla…

Image
1.4K
Reply
Caroline Vonhoff reageert lacherig op alles. "Is het bij jullie ook zo heet vandaag?" vraagt ze ironisch. "Potverdorie, nog nooit zoiets meegemaakt. Wat een hitte, wat een hitte, het is bijna eng."
Het echte trieste is dat je heel veel Nederlanders had die hoopten dat ze vandaag van het weer konden genieten. Want, tja, als je die engnekken allemaal in paniek zit weet je: het kon weleens een mooie dag worden.
Nu is het op zich ook wel leuk. Maar de paniek van de klimaatdrammers blijkt volstrekt onzinnig.
Jammer! Het had zo mooi kunnen zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten