extinction rebellion 12

Ontwrichtende demonstratie van Extinction Rebellion in Rotterdam resulteert in 13 arrestaties

Binnenlandjul 23 2023, 13:00
De recente acties van de actiegroepen Extinction Rebellion en Kappen met Kolen in Rotterdam zijn weer een pijnlijk voorbeeld van hun ontwrichtende en destructieve aanpak om hun boodschap over te brengen. Het afgelopen weekend werden dertien personen gearresteerd nadat ze weigerden te vertrekken bij hun blokkades op de Maasvlakte, waar ze zich vastketenden aan het spoor. Een andere groep van ongeveer dertig actievoerders blokkeerde de ingang van het Havenbedrijf. Deze zogenaamde "klimaatdemonstranten" lijken geen enkel respect te hebben voor de openbare orde en de gevolgen van hun daden.
Het is moeilijk om niet cynisch te worden over de voortdurende acties van deze groepen. Hun koppige vasthoudendheid en dreigende taal om hun zin te krijgen, laten zien dat ze weinig respect hebben voor de democratische besluitvorming en de rechten van anderen om hun werk ongehinderd voort te zetten. Ze eisen een onmiddellijk einde aan het gebruik van kolen en schuwen er niet voor terug om de samenleving te gijzelen met hun storende protesten.
Wat vooral verontrustend is, is dat deze actiegroepen vasthouden aan hun eigen 'waarheid' zonder oog te hebben voor de complexiteit van de klimaatproblematiek. Ze zijn er blind van overtuigd dat hun radicale standpunt de enige juiste is, en alle anderen die het niet met hen eens zijn, worden afgedaan als onverschillige en onverantwoordelijke individuen. De arrogantie van deze groepen is stuitend en weerspiegelt een diepgewortelde intolerantie jegens andersdenkenden.
De aanhoudingen van dertien deelnemers tijdens de recente protesten hebben hun vastberadenheid niet verminderd; integendeel, ze zijn vastbesloten om hun ongefundeerde campagne voort te zetten. Het lijkt erop dat ze eerder uit zijn op confrontatie dan op een constructieve dialoog. Ze lijken erop gebrand om zichzelf als "martelaren" van het klimaat te presenteren en te suggereren dat de rechtsstaat hun acties onrechtvaardig onderdrukt.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten